Persoonlijke verhalen

Vriendin 42: Anita krijgt een kleinkind op haar 33ste

‘Vriendinnen zijn zelf zwanger, en ik word oma’

Nog drie maanden en Anita wordt oma, op haar 33ste! Haar dochter Manisha (18) had wel even tijd nodig om te wennen aan haar zwangerschap. Zo niet de aanstaande grootmoeder: “Ik zie alleen maar voordelen. Omdat ik zo jong ben, kan ik straks nog van alles met mijn kleinzoon gaan doen.”

Anita (33): “Een paar maanden terug was ik op visite bij mijn oudste dochter. Manisha was pas getrouwd en we waren aan het napraten over de bruiloft toen ze plotseling vertelde dat ze dacht dat ze misschien zwanger was, omdat ze maar niet ongesteld werd. Ik was verbaasd. We hadden al weleens over kinderen gepraat en ik wist dat ze jong moeder wilde worden, maar ik had geen idee dat het nu al speelde. Ik raadde haar aan een zwangerschapstest te doen, dan had ze tenminste zekerheid. Omdat ze wel vaker onregelmatig ongesteld was, besloot ze nog even te wachten. Niet lang hoor, de week daarna heeft ze bij mij thuis een test gedaan. Gespannen wachtte ik af. Toen ze uit het toilet kwam, vertelde ze geschrokken dat er een plusje op de test was verschenen. Zwanger!”

Lees het hele verhaal van Anita in Vriendin 42 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Zou jij al oma willen zijn op je 33ste?

Weet ik niet, nooit over nagedacht

Ik was 49 toen ons eerst kleinkind geboren werd, en nu ben ik 72 en wordt overgrootmoeder 😀

Nee

Euh, ik werd voor het eerst moeder op mijn 40ste. 😀
Anita werd dus moeder op haar 15e. Och heden toen was ik nog niet eens aan vriendjes toe. En Manisha al zo jong getrouwd. Waarom?

Weet ik niet, nooit over nagedacht

ach weet ik niet,siuatie heeft zich niet voorgedaan was zelf pas moeder op 27 `e.
maar is wel erg jong!!!!!!!

Nee

🙁

Nee

Dan is onze oudste van de 4 kids net 12 haha, lijkt mij wel erg vroeg. Maar hoe jong dan ook, ik zou ze allemaal altijd steunen. Dus als ze bijv een tienermoeder zou zijn en ze wil er voor gaan, dan sta ik achter haar.

Nee

Als dat zou betekenen, dat mijn kind dus enorm jong al een kind kreeg, niet graag. Die verantwoording moet je pas krijgen, als je zelf geen kind meer bent.

Nee

Was zelf net zwanger van de 1e

Nee

Nee ik zou het mijn zoon/dochter gesteld dat ik die had op die leeftijd ten sterkste afraden, dan zijn ze zelf immers nog kinderen.

Nee

Ben 44 en gelukkig nog steeds geen oma. Moet er niet aan denken zeg. Mijn bijna 18 jarige is nog zelf een kind. Nee laat ze nog maar lang genieten voordat ze van mij een oma maakt 😀

Nee

ik kreeg mijn derde kind op m,n 33ste.:inlove;)

Instagram