Persoonlijke verhalen

Vriendin 37: Hellens ex-man was getuige op haar tweede huwelijk

Toen Hellen (36) ging trouwen met haar tweede grote liefde, Mark (43), hoefde ze niet lang na te denken over wie zij als haar getuige wilde. “Mijn ex Danny speelt zo’n belangrijke rol in mijn leven, het was een logische keuze om hem te vragen.”

'Toen ik hoogzwanger was, bleek Danny verliefd op een andere vrouw'
 

Hellen: “Op 4 juli 2015 trouwde ik met Mark in dierentuin GaiaZOO. Ik weet nog dat de trouwambtenaar, mijn zwager, zei: ‘Deze situatie is uniek. Danny is Hellens ex-man en tegelijkertijd haar getuige. Wie maakt dat nou mee?’ Hij had gelijk, zoiets komt niet vaak voor. Maar dit was hoe ik het wilde. Toen Danny zijn handtekening had gezet en mij aankeek, kreeg ik tranen in mijn ogen. Ik voelde me ontzettend trots. Trots op de manier waarop we als ex-partners met elkaar omgaan, op de prachtige vriendschap die we na onze breuk hebben opgebouwd.”

Leeg en verdrietig
“Danny en ik zijn zeven jaar samen geweest. Toen ik in 2005 hoog- zwanger was, een paar maanden nadat we getrouwd waren, bleek hij verliefd te zijn op een andere vrouw. Mijn wereld stortte in. Ik kreeg een kind met de liefde van mijn leven, en nu had hij een ander? Het kwam voor mij als een donderslag bij heldere hemel, want voor mijn gevoel zat het goed tussen ons. Een aantal heel zware weken volgde, waarin Danny bij zijn broer introk. Ik was erg verdrietig en vooral bang: wat als ik straks alleen achter zou blijven met de baby? Ondanks alle emoties probeerde ik te focussen op de naderende bevalling. Toen die eenmaal begon, vond ik dat Danny erbij moest zijn. Ons kind zou maar één keer geboren worden, dat moment konden we niet overdoen. 

Gezinsleven
Toen ik Myrthe, die inmiddels tien is, in mijn armen kreeg, had ik niet het gevoel dat ik moeder was geworden. Ik voelde me leeg, verdrietig en zat allesbehalve op een roze wolk. Omdat ik niet alleen wilde zijn na de bevalling, vroeg ik Danny of hij weer bij me in wilde trekken. Natuurlijk ook in de hoop dat hij uiteindelijk weer een gezinsleven wilde met mij en onze dochter. Ik weet niet hoe hij daar zelf over dacht, maar hij kwam wel weer bij ons wonen. Hij had het contact met de andere vrouw verbroken. Hij kampte met een enorm schuldgevoel en was net als ik de draad helemaal kwijt. Hij wist niet meer wat hij voelde en voor wie. De sfeer in huis was erg ongemakkelijk. We praatten weinig en 
ook als er kraamvisite kwam, vielen er soms pijnlijke stiltes. Al die tijd bleef ik hopen dat het goed zou komen tussen ons. Ik hield nog steeds van Danny en wilde ons kind niet alleen opvoeden.”

Lees het volledige verhaal in Vriendin 37

Foto: Ruud Hoornstra

Reageer op dit artikel

Lautje2702

Wat fijn dat het ook zo kan met een extra. Zeker voor je dochter is dit top natuurlijk.
Zelf heb ik geen exen waarvan ik nog contact zou willen. Met sommige gewoon hoi is echt genoeg.
Veel geluk!

Beantwoorden

Instagram