Persoonlijke verhalen

Vriendin 34: Denise vervult dromen van terminale patiënten

Als iemands laatste droom uitkomt, schijnt even de zon

Denise (43) begon samen met haar beste vriendin Roely (66) Hartsdromen, een stichting die dromen laat uitkomen van terminale patiënten. Inmiddels hebben ze meer dan 250 wensen vervuld. “Het is zo belangrijk dat je doet wat je altijd al wilde doen. Pas dan kun je rustig heengaan.”

Denise: “Mijn vader is in zes weken tijd aan kanker overleden. Zijn ziekbed ging zo snel, dat er geen tijd meer was om te praten over zijn laatste onvervulde wens. Maar een van de sprekers tijdens zijn uitvaart zei: ‘Hij heeft meer jaren gekregen dan hij heeft geleefd.’ Want mijn vader heeft in zijn leven gedaan wat hij wilde, hij stelde zijn dromen niet uit. Dat geeft me troost. Na zijn overlijden realiseerde ik me hoe belangrijk het is dat je doet wat je altijd al wilde doen, voordat het te laat is. Sinds vier jaar vervul ik samen met mijn hartsvriendin Roely de laatste dromen van ernstig zieke mensen, zodat zij vredig kunnen sterven.

Lees het hele interview met Denise in Vriendin 34 en praat mee op het forum.

 

Reageer op dit artikel

Heb jij nog een onvervulde wens?

Ja, en dat is...

ik zou graag eens in het echt (spuitende) walvissen willen zien. Toen ik net zwanger was van onze (16 jarige) dochter zijn we samen op vakantie geweest naar Tenerife, waar je een boottocht kon maken om walvissen te spotten. helaas hebben we ze toen niet gezien, want dat lijkt me zo imposant en indrukwekkend. Misschien dat het nog eens lukt om daarnaar terug te gaan, en dan mét onze dochter.

Instagram