Persoonlijke verhalen

Vriendin 31: Sophia’s dochter heeft diabetes type 1

‘Door haar ziekte werd mijn tienerdochter in één klap volwassen’

De diabetes van haar dochter Roxanne (16) bezorgde Sophia (46) veel slapeloze nachten en spanning. Totdat ze inzag dat Roxanne een normale tiener moet kunnen zijn. Ze leerde de ziekte los te laten: “Ik wilde geen politieagentje meer spelen.”

Sophia: “Zonder zorgen op vakantie zit er voor onze dochter Roxanne niet meer in sinds bij haar diabetes type 1 is vastgesteld. Diabetes neem je altijd met je mee. Als we met het gezin op vakantie gaan, halen we eerst bij de apotheek een medisch paspoort, zodat we haar insulinespuiten, -naalden en medicijnen kunnen meenemen in het vliegtuig. Bij de huisarts vragen we om een Engelstalige verklaring waarin staat dat Roxanne diabetes heeft.”

Lees het verhaal van Sophia in Vriendin 31 en praat mee op het forum.

 

Reageer op dit artikel

Heb jij een kind met diabetes?

Ja

mijn zoontje van 10 heeft sinds 2,5 jaar diabetes type 1 en inderdaad het verandert je hele leven

Ja

Mijn dochter Sam van 11 jaar heeft sinds 5 weken diabetes type 1 en wij zitten dus middenin het proces van leren en ondervinden. Bij onze dochter kwamen we erachter toen ze ‘s-nachts erg begon te spugen. Ik dacht buikgriep want dat had ik zelf ook. Mijn schoonvader die diabetes type 2 heeft drong aan haar te prikken…dat was maar goed ook…achteraf hadden we niet veel later moeten zijn. Via de huisartsenpost in Hellevoetsluis, want wij waren op de camping, belanden we met de ambulance met gillende sirenes en zwaailichten omdat coma dreigde in onze woonplaats Dordrecht. Maar omdat ze al te ziek was op dat moment werden we onder begeleiding van een kinderarts met de ambulance doorgebracht naar de Intensive Care van het Sofia-kinderziekenhuis in Rotterdam….wat een rollercoaster belandt je dan in. Wij weten nog niet zo goed wat ons allemaal staat te wachten ben ik bang. Na de zomervakantie begint ze aan haar middelbare schooltijd. De tijd zal het leren

Ja

Mijn dochter van nu 12 jaar heeft diabetes. Jarenlang dachten we dat zij type 1 had, maar zo blijkt nu, zij heeft waarschijnlijk MODY type 5.

Instagram