Persoonlijke verhalen

Vriendin 26: Sandra: ‘’Mijn schoonfamilie dreef ons uit elkaar’’

Sandra’s man verliet haar toen ze zwanger was.

Als Sandra (33) trouwt met haar jeugdliefde Pieter (34), stapelen de verplichte familie- rituelen zich op. Sandra verzet zich tegen het keurslijf van haar schoonouders, maar Pieter stelt liever zijn vrouw dan zijn moeder teleur. “Ik was 20 weken zwanger toen Pieter zei dat hij bij me weg wilde.”

Sandra: “Pieter leerde ik op mijn zeventiende kennen. Toen ik 12 was, was ik met mijn ouders vanuit Rotterdam naar een klein dorpje in Zeeland verhuisd. Een heel religieus en hecht dorp, waar je niet zomaar als buitenstaander wordt opgenomen. Ik heb er ruim twintig jaar gewoond, had er vriendinnen, maar ik ben nooit helemaal ingeburgerd. Ik bleef ‘import’. Pieter was geboren en getogen in het dorp en zou het net als zijn oudere broer en ouders nooit verlaten. Hij viel op mij omdat ik anders was, zei hij vaak. Ik had veel gereisd met mijn ouders en later, toen we al verkering hadden, heb ik nog een tijd in Engeland gestudeerd. Iets wat veel dorpsgenoten toen al niet begrepen. Waarom moest dat nou? Ik had toch al een vriend? De band met mijn schoonouders was in het begin goed. Ze vonden het jammer dat ik niet gereformeerd was, zoals zij, maar ze lieten ons gaan. Ze bemoeiden zich niet met ons leven en deden heel vriendelijk. Toen nog wel.”

Lees het hele verhaal van Sandra in Vriendin 26 en praat mee op het forum.

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Kan of kon jij ook totaal niet met je schoonfamilie opschieten?

Anders, namelijk...

heb geen schoonouders meer:(

Anders, namelijk...

In het begin problemen gehad met mijn schoonmoeder, maar sinds 2 á 3 jaar gaat het steeds beter….alleen is mijn schoonmoeder nu ongeneeslijk ziek 🙁

Nee, ik heb een goede band

Ben gescheiden maar nog steeds goed contact met mijn schoon familie via fb ze wonen dan ook niet bepaald naast de deur… (lees in Tunesië) krijg nog steeds regelmatig te horen dat ze een zoon kwijt zijn maar een dochter erbij hebben… (k) zit er aan te denken om ze ooit weer op te zoeken…

Ja, totaal niet

Heb meer dan zes jaar geleden gebroken met mijn schoonloeder. Ben zo blij dat we van haar geen last meer hebben :stop:

Ja, totaal niet

:(:( Ik had een vreselijke schoonmoeder, de vader van mijn ex viel wel mee. Ook hield mijn ex met zijn moeder en deed niks voor mij. Ben blij dat ik gescheiden ben. Dat is al weer 13 jaar geleden, pffff.

Anders, namelijk...

Ze kunnen zich enorm bemoeien met dingen waar ze niets mee te maken hebben en dat haat ik.

Instagram