Persoonlijke verhalen

Lobke: ‘Na mijn scheiding ontdekte ik dat ik zwanger was’

Een paar maanden na haar scheiding ontdekt Lobke (33) dat ze zwanger is: van haar ex-man Pieter (36). “Tijdens de echo kreeg ik een huilbui die een kwartier duurde. Wat nu?”

Lobke: “De koek was op. Daar waren we het over eens. Er was geen haat en nijd tussen ons, maar ook geen passie meer. Na een rustig kabbelend en verder kleurloos huwelijk van zes jaar leek scheiden de beste oplossing. Pieter en ik gunden elkaar vrijheid, een nieuwe liefde, een nieuw bestaan en een spetterend seksleven. Met elkaar lukte dat niet. Het was een rationele beslissing waar we beiden achter stonden. Daarom werd het geen vechtscheiding. Er waren geen kinderen over wie we moesten vechten, we hadden geen huis te verdelen. We woonden in een relatief goedkope huurwoning, waar ik mocht blijven wonen omdat Pieter terug wilde naar zijn geboortestad. We namen een mediator in de hand, die ook versteld stond van de kalmte waarmee we alles wilden regelen en de liefde die we nog steeds voor elkaar voelden. Daardoor kon de scheiding in drie maanden worden afgerond. Eind goed, al goed, zou je denken. Maar dat veranderde op de ochtend dat ik bij de huisarts zat vanwege vage klachten en hij voor de zekerheid een zwangerschapstest afnam. Tot mijn grote schrik bleek ik zwanger!”

Verkeerde keuze
“In de acht jaar dat Pieter en ik samen zijn geweest, hebben we nooit een sterke kinderwens gehad. Ik zag mezelf ooit wel achter een kinderwagen lopen, maar dat was iets voor de toekomst. Pieter vond kinderen leuk, maar liet het aan mij wanneer we ervoor gingen en ik schoof de beslissing voor me uit. Er waren andere dingen waarmee ik druk was: studie, baan, sporten. Misschien ook omdat ik diep van binnen wist dat Pieter en ik niet samen oud zouden worden.” 

Stress?
“Maar ja, toen kreeg ik allemaal vage klachten. Ik voelde me misselijk, had last van pijnlijke borsten en een zwaar gevoel in mijn buik. In eerste instantie dacht ik nog aan stress. Want hoewel de officiële scheiding zo was gepiept, moesten we nog wel de spullen verdelen en kwam de onvermijdelijke administratieve rompslomp erbij. Ook waren er familieleden van Pieter en vrienden die niets meer met mij te maken wilden hebben, omdat ze dachten dat het mijn schuld was. Heel naar. Vooral toen ze hoorden dat ik al snel weer ging daten en na twee maanden een vriend had.” 

Lees het hele verhaal in Vriendin 34. Meepraten over dit onderwerp? Praat mee op ons forum. 

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram