Persoonlijke verhalen

Vriendin 15: Saskia overwon na jaren haar angststoornis

Ze komt over als een stoere tante. Dus voor haar omgeving kwam het als een verrassing dat Saskia (46) iedere dag bang was om dood te gaan. Dankzij therapie is ze nu volledig van haar paniekaanvallen af. “Had iemand me tien jaar geleden maar verteld dat er iets aan te doen was.”

‘Iedere keer wist ik zeker dat ik doodging’

Saskia: “Ik kan me de eerste keer dat het gebeurde nog goed herinneren, ik was vijftien. Samen met vriendinnen was ik een weekendje weg in Duitsland toen ik midden in een discotheek opeens flauwviel. Mijn vriendinnen dachten dat het door vermoeidheid kwam en brachten me naar huis. Maar in bed werd ik opnieuw niet lekker. Ik begon over mijn hele lijf te trillen en te klappertanden en snakte naar adem. Ik wist niet wat me overkwam, was ervan overtuigd dat mijn laatste uur had geslagen. Met spoed gingen we naar het ziekenhuis, waar een zuster me uitlegde dat ik aan het hyperventileren was.

Lees het hele verhaal van Saskia in Vriendin 15 en praat mee op het forum.

Saskia heeft een boek geschreven over haar angststoornissen. Klik hier als je kans wilt maken op haar boek.

Reageer op dit artikel

Ben jij wel eens angstig?

Ja, soms wel

Heel soms kan ik angst hebben voor iets en meestal is die angst onverklaarbaar maar ik ben niet zo gauw angstig. Alleen als er echt iets is

Ja, heel vaak zelfs

kamp ook met een angststoornis…

Ja, heel vaak zelfs

omdat ik zelf ook met een angststoornis kamp.

Ja, soms wel

heel soms , in een drukke periode en als er veel op mijn af komt . kan ik wel eens angstig zijn en hyperventileren ! gelukkig weinig last van !

Ja, heel vaak zelfs

ik heb ook een angststoornis

Ja, soms wel

ik ben ook bang dat mijn geliefden iets overkomt..en ook bang voor de dood daarvoor ga ik hulp krijgen..

Ja, heel vaak zelfs

Yep, paniekstoornis gekregen na overstap Mycrogynon naar een goedkopere variant. Pas na een half jaar ontdekt, nu langzaam mijn leven weer aan het opbouwen.

Instagram