Persoonlijke verhalen

Vriendin 12: Elisabeths man ging er plotseling vandoor

Ga er maar aan staan: Elisabeth (51) zorgt als alleenstaande moeder voor tien kinderen. “Heftig? Ja, maar ik ben een sterke vrouw. En als de kinderen hun armen om me heen slaan, geniet ik!”

‘Ik bleef alleen achter met tien kinderen’

Elisabeth: “Elke week koop ik bij de supermarkt wel dertig broden en vijftien liter karnemelk. Vroeger dachten de kassadames dat ik voor een vereniging inkopen deed. Ze keken heel verbaasd toen ik zei dat het voor mijn gezin was. Inmiddels zijn ze er helemaal aan gewend dat ik in sneltempo mijn kar vollaad. Mijn dag verloopt volgens een strakke planning.
Ik begin al om vijf uur ’s ochtends: ik ruim de vaatwasser uit, draai de eerste was en wek de drie jongste kinderen. Als ik met ze ga ontbijten, is de badkamer weer vrij voor de anderen. Om acht uur zet ik de jongsten af op school – de oudsten gaan zelf – en ga ik langs mijn vader. Hij is bijna negentig en woont nog zelfstandig, maar hij heeft wel wat hulp nodig. In de middag doe ik de boodschappen en het huishouden en om drie uur moet ik de kinderen al van school halen. Eigenlijk kan ik pas ’s avonds om half tien met de voetjes op de bank, als iedereen in bed ligt.”

Lees het hele verhaal van Elisabeth in Vriendin 12 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Zou jij het aankunnen om alleen voor 10 kinderen te zorgen?

Ja, ik denk het wel

zou het wel kunnen
heb toen ik 14 was voor een gezin gezorgd
met 5 kinderen van 2 tot 10 jaar
was wel maar vooor 3 weken

Nee, ik denk het niet...

Petje af voor Elisabeth.

Nee, ik denk het niet...

😉

Nee, ik denk het niet...

omdat ik ADD heb is eigenlijk de zorg voor mijn eigen kinderen al te zwaar

Ja, ik denk het wel

enkele van die kinderen zijn groot genoeg om te kunnen helpen in het huishouden.. alleen het financiele zou ik dan zelf moeten doen..

Nee, ik denk het niet...

nou nee ik zou dat niet kunnen , ik ben een aantal jaren gastouder geweest dan ving ik kinderen op tussen de 0en 4 jaar en dat was soms al druk dus laat staat 10 kinderen ik heb enorme respect voor elisabeth

Ja, ik denk het wel

voor je kinderen kun je en wil je alles doen….iets in je zorgt dat het dan ook lukt. Ook al zal het niet altijd makkelijk zijn.

Nee, ik denk het niet...

Een paar van de kinderen waren oud.en wijs genoeg.
Ze namen ook een groot deel van de zorg voor se kinderen op. Dus ze stond er echt niet alleen voor zoals ze hier zegt!

Instagram