Persoonlijke verhalen

Vriendin 1: Anuschka verloor een jaar geleden plotseling haar dochter

‘Ik kon niet geloven dat ze dood was. En ineens moest ik haar begrafenis regelen…’

Vorig jaar overleed Danique (11) tijdens een logeerpartijtje aan koolmonoxidevergiftiging. Haar moeder Anuschka (40) zette samen met vriendin Saskia (41) een stichting op die familie van plotseling overleden kinderen helpt. “Voor ouders van een kind dat kerngezond de deur uit gaat en niet levend thuis komt, is niets geregeld.”

Met onze kinderen Danique (11), Koen (9) en Fee (6), ging alles goed. Danique zou het volgende schooljaar naar de middelbare school gaan. Ze verheugde zich op deze stap. Haar enige onzekerheid was haar lengte. Ik verzekerde haar dat dit goed zou komen. Zelf was ik als kind ook aan de kleine kant geweest. Daniques grootste wens was om groter te groeien.”

Het mocht niet zo zijn. Op 5 januari 2012 sloeg het noodlot toe. Danique plande haar kerstvakantie vol leuke activiteiten, zoals het pyjamafeestje bij een vriendin. Tijdens die logeerpartij namen de drie vriendinnen een gezichtsmaskertje in de badkamer, met de deur op slot. Buiten woedde een zware storm. Door de harde wind woeien de giftige afvoergassen terug de badkamer in, en Danique en één van haar twee vriendinnen kwamen om het leven door koolmonoxidevergiftiging.

Lees het hele verhaal van Anuschka en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij thuis een koolmonoxidemelder?

Nee, die moet ik eigenlijk wel aanschaffen

Wat verschrikkelijk om te lezen. Ik wens haar enorm veel sterkte toe.:o

Nee, die moet ik eigenlijk wel aanschaffen

Wat vreselijk!!! Dit is de nachtmerrie van iedere ouder om zo een kind te verliezen.

Instagram