Vriendin 1: Annemiek was de afgelopen 11 jaar pleegmoeder voor 13 baby’s

Vriendin 1: Annemiek was de afgelopen 11 jaar pleegmoeder voor 13 baby’s

‘Bij zo’n weerloos kindje denk ik: kom maar bij mij’

‘Bij zo’n weerloos kindje denk ik: kom maar bij mij’

Een baby die wordt gevonden, wat gebeurt daarmee? Die gaat naar een crisispleeggezin, zoals dat van Annemiek (56). De jongste baby die ze onder haar hoede kreeg, was 14 uur oud. “Ik wil ze een veilig nest bieden.”

Annemiek: “Dat moment waarop een baby vol vertrouwen zijn armpjes om mijn nek slaat, zijn hoofdje tegen mijn borst legt en in een diepe slaap valt. Of de dag dat het eerste lachje doorbreekt, of een peuter die stilletjes in de box een torentje bouwt van blokjes. Op die momenten voel ik dat het goed zit tussen mij en het kind. Het doet me goed als ik zie dat de rust terugkeert.”
Annemiek is moeder van 3 kinderen en heeft de afgelopen 11 jaar 13 baby’s opgevangen. Toen haar jongste dochter 9 jaar was, las Annemiek een verhaal over de noodopvang van heel jonge kinderen. “Dat wilde ik ook. Het leek me zo mooi om te doen.”

Lees het hele verhaal van Annemiek in Vriendin 1 en praat mee op ons forum.

Pleegouders gezocht!

Er is dringend behoefte aan crisisopvang voor kinderen tot en met 13  jaar. Denk jij dat het iets voor jou is? Meer informatie vind je op www.pleegzorg.nl of via telefoonnummer 0800-0223432. Je wordt dan automatisch doorverbonden met een pleegzorgorganisatie bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij ook pleegmoeder?

Gerelateerde artikelen