Persoonlijke verhalen

Straatvraag – Wat is jouw mooiste kerstherinnering?

Door heel het land hangen lichtjes, er staan kerstbomen voor het raam en er wordt warme chocolademelk bij de open haard gedronken. De kerstsfeer zit er al echt in. Elke Kerst heeft zo zijn eigen herinneringen. Wat is jouw mooiste kerstherinnering?

 

In Vriendin 51 geven Rosa, Irma en Karin antwoord. Vul de poll in en geef jouw mening!
 
Rosa (24)
“In 2006 woonde ik in New York. Tijdens de kerstdagen was daar een grote sneeuwstorm. De sneeuw stond zo hoog dat ik de deur niet meer uit kon. Heel romantisch om de stad zo wit te zien. Ik heb gezellig binnen gezeten met kerst en het gevierd met vrienden. Gelukkig hadden we van tevoren alles in huis gehaald wat we nodig hadden.”
 
Irma (38)
“Twee jaar geleden was de laatste kerst die ik met mijn moeder en zus kon vieren. Als ik er nu op terugkijk, was dit de mooiste kerst voor mij. Mijn moeder is inmiddels overleden en mijn zus woont ver weg. Gelukkig komt mijn zus dit jaar weer kerst vieren en zijn we gezellig samen.”
 
Karin (47)
“Toen mijn dochter nog klein was, tuigden we altijd samen de boom op. Het was altijd zo’n feest om dit samen te doen. Nu is ze 21 jaar en woont ze niet meer thuis. Ik koester die herinneringen nog steeds.”

Reageer op dit artikel

Wat is jouw mooiste kerstherinnering?

Dat is...

TOEN IK NOG KLEIN WAS EN ONS GEZIN NOG BESTOND UIT PAPA MAMA BROER EN 2 ZUSJES EN WE ALTIJD MET KERST LEKKER ATEN EN SPELLETJES DEDEN MAAR DAT WERD RUW VERSTOORD TOEN ONZE BROER EN ZOON VERDRONK IN 1968 HIJ WAS NOG MAAR 17 JAAR EN DE OUDSTE EN ENIGSTE ZOON ONS GEZIN IS NOOIT MEER HETZELFDE GEWEEST MAAR TOCH KOESTER IK DE MOMENTEN NOG IEDERE DAG

Dat is...

2 jaar gelden onze laatste kerst met onze zoon die is vorig jaar okt op 14 jarig leeftijd overleden.

Dat is...

Toen ik ten huwelijk werd gevraagd door mijn man en we trouwden allebei voor de 2 de keer.
Waren alleen komen te staan en zijn nu dus dol gelukkig met elkaar.

Dat is...

een van de mooiste is toch van toen ik ca. 10jaar was en op zondagochtend met mijn moeder de boom op ging zetten. mijn vader lag ziek in bed en bij veel dingen die de boom in gingen hadden we al herinneringen of een verhaaltje. Een aantal van die kerstversieringen heb ik jaren later van haar gekregen en hebben jaren bij mij in de boom gehangen en de traditie om het samen met mijn kinderen op te tuigen en herinneringen op te halen aan de hand van de versieringen is gebleven

Dat is...

De geboorte van onze jongste zoon. Hij wordt met Kerst 35 jaar. Iedere Kerst glanst een beetje extra door de gedachte aan die bijzondere Kerst.

Anoniem

Die heb ik niet

Tenminste ik kan het me niet meer herinneren…

Instagram