patricia-liegen-vriendin-vreemdgaan

Simone heeft een geheime relatie met een getrouwde man

Simone (31) heeft sinds een jaar een verhouding met Harold (49). Ze is tot over haar oren verliefd, wil graag met hem verder, maar Harold is getrouwd. “Hij zegt dat ik geduld moet hebben.”

Simone: “Het is geen excuus, maar ik wist het dus écht niet. Ik dacht dat deze leuke, charmante man gescheiden was en bezig aan een tweede fase in zijn leven. Hij palmde me ook helemaal in met zijn complimentjes en verhalen en ik geloofde oprecht dat hij en ik een toekomst zouden kunnen hebben. Toen Harold mij uiteindelijk vertelde dat hij nog steeds getrouwd was, waren we al drie maanden verder. En toen was het al te laat: ik was tot over mijn oren verliefd.”

Leuke vent

“Ruim een jaar geleden leerde ik Harold ontkennen. Hij nam een abonnement op de sportschool waar ik als bedrijfsleider werk. Ik doe de intakegesprekken, sta achter de bar en begeleid mensen die daar behoefte aan hebben op de toestellen. Harold wilde een paar kilo afvallen en meer conditie opbouwen. Zo raakten wij aan de praat. Ik vond hem meteen een leuke vent. Hij zei dat het voor hem een nieuw begin was, nu hij in scheiding lag. Hij vertelde dat hij een eigen zaak had, vader was van twee zoons van negen en tien, nog thuis woonde bij zijn aankomende ex-vrouw, maar druk bezig was met het zoeken naar woonruimte. Al snel kwam Harold twee keer in de week sporten, ‘toevallig’ altijd als ik aan het werk was. Hij vroeg ook speciaal naar mij. Vaak wilde hij advies over bepaalde toestellen, maar bleef dan nog kletsen. Het leek of ik hem al jaren kende, zo makkelijk verliepen onze gesprekken. Ik vond hem erg leuk, ondanks ons leeftijdsverschil van achttien jaar. Tijdens onze gesprekken merkte ik helemaal niet dat hij al bijna vijftig is. We deelden dezelfde humor, lagen slap om dezelfde stomme geintjes.”

Steeds flirteriger

“Na een paar weken werd hij steeds flirteriger. Hij vroeg steeds waarom zo’n mooie jonge vrouw als ik geen relatie had. Later kwam hij ook steeds vaker op vrijdagavond langs, vlak voor sluitingstijd, in gewone vrijetijdskleding. Hij bestelde een drankje aan de bar en dan kletsten we net zolang totdat iedereen weg was. Of hij nam een doos sushi mee, omdat hij wist dat ik dat lekker vond. Zo werd het steeds gezelliger. Soms wreef hij per ongeluk over mijn hand en dan voelde ik het tot in mijn tenen tintelen. Ik voelde vlinders voor hem, ook al vond ik dat zelf niet zo slim. Hij was immers net gescheiden en bijna net zo oud als mijn vader. Maar toch, liefde valt niet te sturen en steeds vaker fantaseerde ik over een relatie met hem.”

In de wolken

“Toen Harold op een vrijdagavond opbiechtte dat hij mij méér dan leuk vond en me graag wilde kussen, riep ik net zo hard dat ik hem óók geweldig vond. Voor ik het wist, zaten we te zoenen in een van de kleedkamers. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo gekust ben. Harold overlaadde me met complimentjes en we bleven maar zoenen. Na een uur of twee ging hij weer. Hij zei dat ik hem helemaal het hoofd op hol had gebracht en dat hij eerst goed wilde nadenken. Ik vond het een rare opmerking, maar was inmiddels te verliefd om me daar zorgen over te maken. Het hele weekend hoopte ik dat hij mij zou appen, maar dat gebeurde niet. Het maakte me een beetje onzeker. Ik vond het zo vreemd, juist omdat ik met mijn hoofd in de wolken liep na onze zoenpartij.”

Beetje gejokt…

Pas maandagochtend appte Harold dat hij mij iets moest vertellen. Konden we afspreken in de sportschool, ook al was die op dit tijdstip nog niet open? Ik schrok, was bang voor wat hij me zou zeggen. Hij had er vast spijt van. Of vond me toch niet aantrekkelijk genoeg of te jong.

Toen ik bij de sportschool aankwam, was Harold er al. Nog voordat ik het koffieapparaat kon opstarten, gooide hij het eruit. Hij had ‘een beetje gejokt’, zo zei hij het letterlijk. Hij was stapelverliefd op mij en kon niet anders dan aan me denken, maar hij had wél iets verzwegen. Harold bleek niet in scheiding te liggen, maar was getrouwd. Volgens eigen zeggen ‘zeer ongelukkig getrouwd’. Het huwelijk was al jaren dood, beweerde hij. Alleen vanwege de kinderen was hij nog niet gescheiden. Vervolgens gooide hij er al die standaardclichés uit over ‘geen communicatie’ en ‘leven als broer en zus’. Harold ratelde aan één stuk door. Maar ik hoorde slechts een ding: ‘Ik ben getrouwd’. Mijn hart stond stil. Mijn fantasie over een gezamenlijke toekomst kon ik vergeten.”

Lees ook: ‘Hij denkt alleen dat ik vreemdga, omdat ik stewardess ben’

Stiekeme relatie

“Harold nam me in zijn armen en zei dat hij mij dolgraag wilde blijven zien. Stiekem. Dat hij toch al zo ver van zijn vrouw was vervreemd, dat hij veel vrijheid had om zijn gang te gaan. Op dat moment had ik hem weg moeten sturen en direct ons contact moeten stoppen. Ik had moeten zeggen dat hij maar een andere sportschool moest zoeken, omdat ik niet medeplichtig wilde zijn aan ontrouw. Ooit heb ik een vriend gehad die na drie maanden opbiechtte dat hij nog steeds seks had met zijn ex. Daar heb ik ongelofelijk veel verdriet van gehad en ik heb toen onze relatie direct verbroken. En nu zat ik hier aan de bar met een man die hetzelfde deed bij zijn vrouw. Maar ik stuurde hem niet weg. Ik liet toe dat hij me kuste. Ik stemde toe om die avond samen te gaan eten en praten. Harold beweerde dat hij zich geen raad wist met zijn gevoelens voor mij. Al vanaf het eerste moment dat hij mij had gezien, was hij verliefd.

En nu zat hij tussen twee vuren in. Aan de ene kant wilde hij zijn gezin niet opbreken, aan de andere kant wilde dolgraag met mij verder. Die avond kwam hij bij mij thuis. De bedoeling was dat we gingen eten en praten, maar na een half uur lagen we al in bed. Ik voelde aan alles dat ik niet goed bezig was, maar ik kon hem niet langer weerstaan. En de seks was net als het zoenen: weergaloos. Harold is een voortreffelijke minnaar. Misschien was hij wel zo goed, omdat hij iets moest inhalen. Hij zei dat hij al vier jaar geen seks meer had gehad met zijn vrouw. We vreeën de halve nacht. En daarna was het helemaal onmogelijk hem uit mijn leven te bannen.

Inmiddels zie ik Harold twee keer per week, naast zijn bezoekjes aan de sportschool. Daar proberen we zo neutraal mogelijk tegen elkaar te doen. Als hij bij mij is, vrijen, eten en praten we samen. Soms urenlang over hoe het nu verder moet met ons. Harold wil zolang zijn kinderen nog op de basisschool zitten niet scheiden. Hij wil het hen niet onnodig moeilijk maken. Hij zegt dat als ze een jaar of twaalf, dertien zijn, hij wil kijken of hij dan de scheiding kan aanvragen. Tot die tijd verlangt hij van mij een bijrol. Dat betekent dat ik blij moet zijn met bezoekjes die hij kan brengen aan mij, maar dat ik niet kan verwachten dat hij er altijd is als ik hém nodig heb. Mijn verjaardag bijvoorbeeld viel dit jaar tegelijk met Moederdag. Daar kon hij dus niet bij zijn. Zo vierde ik een feestje zonder de belangrijkste persoon uit mijn leven. Dat vond ik afschuwelijk.”

Nooit goedkeuren

“Ik heb een paar mensen verteld over Harold. Onze relatie speelt zich voornamelijk achter de gesloten gordijnen van mijn huis af. Mijn ouders zouden deze relatie nooit goedkeuren. Ook mijn twee zussen hoef ik niet te vertellen dat ik een verhouding heb met een getrouwde man, ze zouden laaiend op me zijn als ze dat wisten. Eigenlijk weten alleen twee vriendinnen en een collega van Harold van onze verhouding. Zij snappen dat ik verliefd ben, maar denken dat ik gebruikt word. Volgens hen gaat Harold helemaal niet weg bij zijn vrouw. Welke leeftijd ook, voor een kind is het áltijd erg als ouders gaan scheiden. Volgens hen is het een smoes om mij stil te houden en zelf van twee walletjes te kunnen eten. Zelf geloof ik dat niet. Ik vind Harold oprecht in zijn gevoelens. Hij vertelt me dagelijks hoeveel hij van mij houdt en hoe hij mij nodig heeft in zijn leven. Hij vond het vreselijk toen ik laatst met een vriendin op vakantie was. Hij appte me elke dag dat hij me miste en stond na mijn vakantie met een grote bos rozen op Schiphol.

Extra schuldig

“Ik ben idolaat van Harold, maar voel me ook schuldig. Ik heb laatst Harolds  vrouw opgezocht op Facebook. Ze lijkt me een leuke vrouw en een goede moeder. Ik zag allemaal enthousiaste foto’s van haar met de jongens. Als ik langs haar foto’s scroll, voel ik me extra schuldig. Je zou eens moeten weten wat ik met jouw man uitspook, denk ik dan. Maar als ik dat tegen Harold zeg, antwoordt hij dat het haar waarschijnlijk niets kan schelen. Ze delen niets meer, zelfs geen slaapkamer. Zijn vrouw vraagt ook nergens naar, hij kan rustig tot twee uur ’s nachts bij mij zijn zonder dat ze hem appt waar hij blijft. Vaak is ze al om half tien naar bed gegaan. Harold heeft een baan met onregelmatige werktijden en zakelijke verplichtingen buiten kantoortijden, dus dat is een mooi excuus. Maar ik denk dat ik het als vrouw toch raar zou vinden als mijn man twee keer in de week pas diep in de nacht thuis zou komen. Ook heb ik hem twee onderbroeken cadeau gegeven en die draagt hij gewoon. Het lijkt me dat dat ook opvalt, al was het maar in de wasmand.”

Hoelang nog?

“Mijn schuldgevoel houdt mij wakker ’s nachts, samen met mijn onzekerheid over de toekomst. Ik weet me met mijn gevoelens geen raad. Ik wil namelijk graag kinderen. Harold is er nog niet uit of hij dat wil. Hij zou mij graag gelukkig zien met een baby en denkt dat ik een superlieve moeder ben, maar hij is bang dat het zijn leven te gecompliceerd maakt. Wat als het tussen ons ooit uitgaat? Dan heeft hij nog een kind dat hij dan alleen in deeltijd ziet. Zelf zou ik niets liever willen dan met hem verder gaan. Ik heb nog nooit zo’n lieve man ontmoet. En ook al is hij er niet elke dag voor me, ik kan wel alles met hem delen. Eigenlijk kan ik overal over praten. Het enige wat een moeilijk onderwerp tussen ons is, is onze toekomst.   Harold vindt dat ik geduld moet hebben en dat alles goedkomt. Maar hoelang moet ik nog wachten? Ik ben nu nog jong, hoelang gaat deze geheime relatie duren? Over tien jaar is het te laat, dan is hij echt een oude man en kan ik bijna geen moeder meer worden. Als ik verstandig ben, stop ik met deze relatie en ga ik voor iemand van mijn leeftijd die nog niet bezet is. Maar ja, mijn hart wil niet verstandig zijn. Daarvoor hou ik te veel van hem.”

Lees ook: Merel chat met andere mannen op Tinder: ‘Online flirten vind ik geen vreemdgaan’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Jisca
  Harold is een hele foute man. Hij is een leugenaar en een vreemdganger. Hij zal nooit scheiden. Ook niet als zijn kinderen volwassen zijn.
  Beantwoorden
 • Synoniem
  Synoniem
  Luister goed!!! Hij is een leugenaar. En gaat nooit scheiden!!!! Maar als je van hem houdt. Het klinkt raar maar gebruik hem voor jezelf. Ik bedoel bijvoorbeeld, dat hij jou huur betaald . Of boetes, verzekering enz. En daarna maak het met hem uit. Omdat uiteindelijk hij is een leugenaar en gaat niet scheiden.
  Beantwoorden