Persoonlijke verhalen

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra’s omgeving op zijn minst aan moet wennen. ‘De afkeurende blikken raken me nog steeds’

Sandra: “Mijn oudste zoon Levi is een ‘klassiek verhaal’, zeg ik weleens. Ik werkte in de horeca en raakte ongepland zwanger van mijn baas. Mijn vrouwelijke collega’s liepen met hem weg. Ik niet echt. Maar als je mannen juist geen aandacht geeft, word je blijkbaar interessant.
We hadden een onenightstand, en na die ene keer was de spanning er voor hem wel af.

Zelfstandig
Ik vond het ook wel goed zo: hij was absoluut geen relatiemateriaal. Toen ik ontdekte dat ik zwanger was, schrok ik enorm. Ik heb geen makkelijke jeugd gehad. Mijn moeder was depressief, waardoor ik ben opgevoed door mijn vader. Ik was enig kind en mijn vader was vrijwel altijd aan het werk, dus ik was altijd alleen. Dat heeft me gevormd. Het maakte me zelfstandig, maar tegelijkertijd miste ik er ook essentiële liefde en aandacht door. Als ik dit kind zou houden, wilde ik dat het voor hem of haar anders zou lopen. Ik klopte aan bij het Fiom (een hulporganisatie bij ongewenste zwangerschappen, red.) om me te laten informeren. Ik heb abortus overwogen. Ik was 23 jaar, niet heel jong, maar ik stond er wel alleen voor. Ik liet mijn baas weten waar ons avontuurtje toe had geleid, maar hij was duidelijk: als ik het kind hield, was het mijn probleem. Hij wilde er niets mee te maken hebben. Ergens had ik al verwacht dat hij zo zou reageren.”

 

‘Ik weet dat er over me wordt geroddeld’ 

 

Een rare tijd
“Ik had heel sterk het gevoel dat alles wel goed zou komen en besloot het kindje te houden. Op die leeftijd denk je ook nog dat je de wereld aankunt. En ik zou me in elk geval niet door zo’n man laten overhalen abortus te plegen. Er brak een rare tijd aan. Ik bleef voor de vader van mijn kind werken, maar hij sprak er met geen woord over. Ik denk dat hij me niet durfde te ontslaan uit angst dat ik over alimentatie zou beginnen. Op deze manier deed hij toch nog iets voor me, was vast zijn redenatie. Ik legde het naast me neer. Mijn collega’s wisten ook dat ik zwanger van hem was, want daar heb ik nooit een geheim van gemaakt. Ik voelde aan alles dat ik op het werk onderwerp van gesprek was, maar er was niemand die er openlijk over sprak, laat staan dat iemand mijn baas eens op zijn verantwoordelijkheid aansprak. 

Gezinnetje
“Toen Levi anderhalf jaar was, kwam ik Marcel tegen, een oud-klasgenoot. Hij pakte me in via Levi: de eerste keer dat hij bij me thuiskwam, nam hij een enorm cadeau voor hem mee. Daar was ik als moeder gevoelig voor. Bovendien wilde ik zo graag een vader guur voor mijn kind. Misschien wel té graag. We kregen een relatie en eindelijk had ik een gezinnetje. Dat onze relatie niet optimaal was, wist ik wel. Marcel en ik hadden vaak ruzie en hij kon dan agressief uit de hoek komen. Toch spraken we geregeld over een kindje van ons samen. Toen ik zwanger raakte, was dat dan ook volledig gepland.  

Lees het hele verhaal in Vriendin 38. Meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum.

 
Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Instagram