Persoonlijke verhalen

Eveline: ‘Ik wil een vader voor mijn kinderen, daarom blijf ik bij hem’

Eveline (33) had net een baby, toen ze erachterkwam dat haar man Barry (33) een affaire had. Eveline bleef bij hem. “Anders ontzeg ik onze dochter een vader en mezelf de kans op een tweede kind.”

Eveline: “Ik was de laatste die het wist, zoals je dat wel vaker hoort. Alle stamgasten van de kroeg waar mijn man werkt, waren volgens mij op de hoogte. Alleen onnozele ik wist al die tijd niet dat Barry het had aangelegd met zijn collega. Iedereen hield keurig zijn mond of deed alsof hij gek was en ik merkte niets aan Barry. Hij kan goed liegen. Toen ik er uiteindelijk achter kwam, wist ik niet wat ik ermee aan moest. Moest ik hem het huis uit gooien, zoals ik altijd had geroepen, of hem zijn misstap vergeven, omdat ik anders een alleenstaande moeder zou worden?”

Wat wil jij Eveline adviseren? Praat mee op ons forum
 

'Wie gaf me de garantie dat hij zijn wilde haren kwijt was?'

Toch overtuigd
“Na drie maanden vroeg Barry of ik bij hem wilde komen wonen, in het appartement boven de kroeg. Hij was stapelgek op me en wilde niets liever dan bij me zijn. Bovendien was afspreken lastig voor ons: ik werkte overdag, hij ’s avonds en in het weekend. Zondag en maandag waren zijn vrije dagen, dus zagen we elkaar vaak alleen op zaterdagnacht en zondag. Het zou een stuk makkelijker zijn als we in elk geval in hetzelfde huis woonden, zodat we wel elke nacht samen sliepen. Sowieso wilde hij een volgende stap zetten in onze relatie. Hij fantaseerde over een koopwoning, trouwen en kinderen. Ik wilde niets liever, maar zijn verleden zat me dwars. Ik kon al die vrouwen niet uit mijn hoofd zetten, ook al beweerde Barry dat het er niet meer toe deed wat we vroeger hadden uitgespookt. Maar wie gaf me de garantie dat hij zijn wilde haren kwijt was? Hele dagen en avonden hebben we gepraat over trouw zijn, liefde en vreemdgaan.
Uiteindelijk wist Barry me te overtuigen dat hij echt klaar was met zijn verleden. Ik was immers zijn droomvrouw en zijn eerste echte vriendin. Als hij de fout in zou gaan, zou het meteen over zijn tussen ons, zei ik. Dat snapte hij. Barry verzekerde me dat hij niet inging op verzoeken van opdringerige vrouwen in de bar. Die tijd was voorbij. Zelf stopte ik met uitgaan in zijn café: het stappen hoefde niet meer voor mij, en ik had ook geen zin om me gek te laten maken doordat er allemaal meiden met Barry stonden te flirten. Als wij verder zouden gaan, moest ik hem gewoon vertrouwen. Ook al betekende het dat hij elk weekend tot drie uur van huis was. Hij wist de consequentie van ontrouw en ik was ervan overtuigd dat hij dat risico nooit zou nemen.”

Dubbelleven
“Onze relatie kwam daarna in een stroomversnelling. We kochten een huis, ver weg van het plein waaraan zijn kroeg staat, en ik werd zwanger. We trouwden toen er net een buikje was te zien en waren dolgelukkig. De eerste tijd met Benthe was ook fantastisch. Barry was stapelverliefd op zijn dochter en besteedde elk vrij uurtje aan haar. Op zondag maakten we uitstapjes naar de dierentuin of het bos en we genoten met volle teugen. Niks wees erop dat Barry zich niet zou
houden aan zijn belofte aan mij. Nu weet ik dat Barry toch vijf maanden een verhouding had, toen
Benthe anderhalf was. Met Cindy, zijn 21-jarige collega. Ik kende haar vaag en zag haar weleens als ik op zaterdagmiddag een kop thee ging drinken in het café. Een leuk meisje, maar vooral jong. Wie ermee begon weet ik niet, dat doet er ook niet toe. Zij wist dat hij getrouwd was en hij had mij beloofd trouw te blijven. Ze waren allebei schuldig. Ik heb nooit iets in de gaten gehad, niets gemerkt aan Barry. Hij was net zo betrokken en lief als anders. Hij kon zijn twee levens blijkbaar goed scheiden. Hij had ook alle gelegenheid. Ik werk drie dagen en op de ochtenden dat ik werk, is Barry samen met Benthe. Voordat hij om twee uur naar zijn werk gaat, brengt hij haar naar een van haar twee oma’s, bij wie ik haar later weer ophaal. Achteraf bleek hij ineens vaak nog even ‘inkopen’ te moeten doen voor het café. Dan bracht hij Benthe eerder naar zijn moeder en reed hij linea recta naar Cindy. Wat hij na sluitingstijd deed? Tja, dan sliep ik. Ik hield niet bij hoe laat hij in bed stapte. En nogmaals: Barry was even lief en betrokken. We waren ook al een paar maanden bezig met een tweede kind. Als Benthe tussen de middag sliep, doken wij samen even in bed. Het is dus niet zo dat hij thuis seks tekortkwam.”

Lees het hele verhaal van Eveline in Vriendin 32 en praat mee op het forum

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram