Babette heeft al tien jaar een relatie met een getrouwde man: ‘Zal hij haar ooit voor mij verlaten?’

Al tien jaar heeft Babette (38) een geheime relatie met een getrouwde man. Ze wil niets liever dan met hem een mooie toekomst opbouwen, maar ze is bang dat hij zijn vrouw nooit voor haar zal verlaten. “Ik wil heel graag een kind, maar straks is het te laat.”

Babette: “Op mijn moeder en twee zussen na weet niemand dat ik een relatie heb met een getrouwde man. Dat is een bewuste keuze. Het is niet iets waar ik trots op ben en ik denk dat mijn broer of collega’s op mijn werk me erom zouden verachten. Ik had zelf ook nooit gedacht dat ik iets zou kunnen beginnen met een getrouwde man. Laat staan dat ik voor zo’n man mijn hele leven op pauze zou zetten, wachtend op de dag dat hij voor mij gaat kiezen. Maar ik kan niet anders. Michael is niet alleen al vijfentwintig jaar getrouwd met zijn vrouw, hij is ook mijn grote liefde.”

Ontzettend verliefd

“Om mezelf iets te verdedigen: ik wist echt niet dat Michael getrouwd was toen ik hem tien jaar geleden in een bar ontmoette. Ik was met een paar vriendinnen op stap en hij kwam naar me toe, bood me een drankje aan en we raakten in gesprek. Hoewel hij toen al 42 was en ik ‘slechts’ 28, bracht hij me compleet van mijn stuk. Het is een enorm cliché, maar ik kan het niet anders uitleggen dan dat ik geraakt werd door de bliksem. Wat een man! Sexy, zelfverzekerd en, anders dan de mannen van mijn leeftijd, buitengewoon charmant. Een gentleman. Aan het eind van de avond vroeg Michael mijn nummer en slechts om een kus. Hij repte met geen woord over seks, noch over het feit dat hij zo gebonden was als maar kon. Maar juist het feit dat hij niet vroeg of hij met me mee naar huis mocht, zoals veel leeftijdsgenoten deden of min of meer opeisten als ze je drie drankjes hadden aangeboden, maakte hem waanzinnig aantrekkelijk.

Twee dagen later belde hij: of ik zin had met hem te lunchen. Michael nam me mee naar een luxe tent in het Gooi. Ik keek mijn ogen uit en we hadden een heel gezellige middag. Hij behandelde me als een prinses en betaalde de pittige rekening. Nog steeds vertelde hij me niets over zijn vrouw. Pas op de derde date, nadat we voor het eerst hadden gevreeën en ik al tot over mijn oren verliefd was, moest hij me iets ‘opbiechten’.

Michael kwam met een verhaal over zijn slechte huwelijk. Zijn dominante vrouw en hij hadden al een paar jaar geen seks meer en hadden gescheiden levens. Hun huwelijk stelde niets meer voor. Ze bleven slechts nog bij elkaar voor de kinderen. Ze hadden jaren in de medische molen gezeten, omdat zwanger worden niet lukte. Uiteindelijk was zij na veel vruchtbaarheidsbehandelingen op haar veertigste door middel van IVF toch zwanger geraakt van een tweeling. Die jongens waren nu pas drie jaar oud. Geen leeftijd waarop hij zijn kinderen een scheiding kon aandoen, vond Michael. Hij vroeg me daarom geduld te hebben. Hij was net zo gek op mij als ik op hem en zou niets liever willen dan een gelukkig gezin met mij vormen, ook met kinderen van ons tweetjes, maar hij kon nu niet weg. Als de tweeling een paar jaar ouder zou zijn, zou het allemaal wat makkelijker uit te leggen zijn. Wilde ik alsjeblieft tot die tijd op hem wachten?”

Schuldig voelen

“Ik had geen idee waar ik ‘ja’ op zei. Ik wist alleen zeker dat ik geen ‘nee’ wilde zeggen. Deze man was te leuk om te laten lopen. In de weken die volgden, zagen we elkaar zo vaak, dat ik me schuldig voelde naar zijn vrouw toe. Dit moest toch opvallen? Michael bezwoer me dat ze niks in de gaten had. Hij was nooit met het avondeten thuis. Zijn vrouw vond het allang best, want als ze samen waren maakten ze toch altijd ruzie. Michael vluchtte al jaren weg in zijn baan als makelaar. Hij had zogenaamd ’s avonds bezichtigingen en at met collega’s. In werkelijkheid at hij doordeweeks iedere avond bij mij. We hadden dan ook altijd seks. Heerlijke, passievolle seks. In het weekend daarentegen, bleef het akelig stil. Die tijd reserveerde hij voor zijn gezin. Wel stuurde hij sms’jes waarin hij schreef hoe erg hij me miste en hoe verschrikkelijk saai de zondagen waren. Ik plande mijn weekenden vaak bomvol met afspraken waar ik doordeweeks geen tijd meer voor had. Iedereen moest wijken voor de agenda van Michael.

Na een jaar kwam zijn vrouw achter onze affaire. Ze vond sms’jes van mij en bonnen van lingeriesetjes bij Christine le Duc, zonder dat ze daar dus iets van terugzag. Michael gaf toe dat hij verliefd was op een ander. Volgens hem hoorde zij hem aan en bromde ze iets als: ‘Als je het maar veilig doet en discreet bent’. Ze zei dat ‘hij niet moest denken dat zij zou instemmen met een scheiding’ en dreigde met het weghouden van zijn kinderen. Daarmee was de kous af. Ze maakte nog weleens denigrerende opmerkingen als ‘moet je niet naar je neukertje toe?’, maar verder spraken ze er niet over. Ze deed net alsof ze gek was en ook Michael hield zijn mond.”

We modderen maar door

“Haar dreigement dat ze niet zomaar zou instemmen met een scheiding, schrok Michael wel af. Hij bezit wat onroerend goed en zijn vrouw is op papier overal mede-eigenaar van. Haar uitkopen zou hem flink geld kosten. Bovendien had hij die panden gekocht in een tijd dat de huizenprijzen erg hoog waren en die zag hij ieder jaar meer dalen. Nu verkopen was niet slim, hij zou er zelfs door in de schulden komen, zo vertelde Michael me. Er zat dus niets anders op om te wachten tot de huizenprijzen weer zouden aantrekken. Niet veel later brak de crisis uit en stortte de woningmarkt ineen. Ik zag de kans op een scheiding steeds kleiner worden.

Inmiddels zijn we tien jaar verder, zit de tweeling op de middelbare school, ben ik bijna veertig, is Michael al 52 en zit er geen schot in de zaak. Michael en zijn vrouw zijn ondanks de dagelijkse ruzies en scheldpartijen nog bij elkaar. Zijn panden staan nog steeds te koop, zijn kinderen hebben geen idee dat hun vader het huis uit wil en wij modderen samen door. Maar ik heb het met alle liefde voor hem over. Er is geen man die aan hem kan tippen. Op mijn werk of de doodenkele keer dat ik ga stappen, kom ik wel andere mannen tegen, maar ik word er niet warm of koud van. Michael voelt als mijn man, mijn ware. Er is ook niemand die zoveel van mij weet als hij. Andersom deelt hij ook al zijn gevoelens en zorgen met mij. Ook de seks tussen ons is onveranderd goed. Hij neemt alle tijd voor mij en als ik in zijn armen lig, vallen alle problemen weg. Dan denk ik niet aan zijn vrouw of kinderen en de eenzame nachten, waarin ik met mijn telefoon in mijn hand in slaap val, in de hoop dat hij me nog wat liefs stuurt.”

Lees ook: Froukje kreeg spijt van haar minnaar: ‘Vijf jaar na onze scheiding zijn we opnieuw getrouwd’

Kinderwens

“Maar de laatste tijd vind ik het wel lastig worden nog een toekomst samen te zien. Het vele wachten begint me op te breken. Eigenlijk wacht ik de hele dag op een bericht of telefoontje en ik leef voor zijn bezoekjes. Michael hoeft maar te kicken of ik gooi meteen al mijn plannen om. Zelfs als ik doordeweeks met vriendinnen afspreek, moeten die afspraken wijken als Michael sms’t dat hij langs wil komen.

Ik heb al lang het gevoel dat mijn leven op pauze staat. Ik kom geen stap verder. Er is geen ruimte voor toekomstplannen, zolang Michael nog vastzit in zijn huwelijk. Ik wil in mijn eentje geen groter huis kopen en dus blijf ik in mijn krappe tweekamerappartement zitten. Ik durf niet van baan te veranderen, ook al heb ik het niet naar mijn zin. In een nieuwe baan loop ik immers het risico dat ze me ontslaan, mocht ik zwanger raken. Niet dat ik al met de pil ben gestopt, want dat wil Michael niet. Hij wil dat hij eerst gescheiden is en het hoofdstuk met zijn ex netjes heeft afgesloten. Maar mijn kinderwens is onverminderd groot en mijn klok tikt door. Het lijkt me heel erg om nooit eigen kinderen te hebben, maar tegelijkertijd is mijn liefde voor Michael zo groot, dat ik onze relatie ook niet wil verbreken om dan maar met een andere man kinderen te krijgen.”

Altijd liegen

“Ik geloof niet dat ik ooit nog verliefd kan worden op een ander. Mijn moeder en twee beste vriendinnen verklaren me al jaren voor gek. Volgens hen houdt Michael mij aan het lijntje en was hij – als hij echt van me hield – allang van zijn vrouw af. Mijn moeder zegt dat hij mij alleen voor de seks heeft en nooit bij zijn vrouw weg zal gaan. Ik weiger dat te geloven. Ik weet dat het lastig is voor een buitenstaander, maar Michael en ik zijn echt gek op elkaar. Wat wij samen hebben is zo bijzonder. Bovendien delen we al tien jaar lang dit geheim en houden we het vol, ondanks alle moeilijkheden. Maar ook de mensen in mijn omgeving die niet van zijn bestaan afweten, beginnen te morren: moet ik niet eens aan de man? Waarom ga ik niet uit en heb ik nooit een date? En zou ik niet zwanger willen worden? Het doet me pijn dat ik ze moet voorliegen, maar ik wil niet dat ze slecht over me denken. Vertellen dat je het met een getrouwde man doet, is in mijn vriendenkring not done. Het merendeel van hen heeft een vaste relatie. Zij zouden mij om mijn gedrag verachten.”

Erg eenzaam

“Ik hoop dat ik ze binnenkort toch een keer aan Michael kan voorstellen, maar dan als mijn vriend, die pas gescheiden is. Ik houd me maar vast aan het aantrekken van de economie en de woningprijzen. Er zijn al wat kijkers geweest voor Michaels panden en ik verwacht dat hij er op korte termijn ook kopers voor heeft. Ik hoop ook dat zijn ex een stuk minder moeilijk zal doen. De kinderen zijn inmiddels al groter en ze leeft al jaren met de wetenschap dat haar man een ‘buitenvrouw’ heeft. De klap zal minder hard zijn. Ik weet zeker dat Michael haar goed zal achterlaten. Wat mij betreft schenkt hij al die panden aan haar, ik hoef echt geen cent. Ik hou van hem om wie hij is, geld interesseert me niet. Maar ja, ik heb er niet zoveel over te zeggen. Mijn toekomst ligt al tien jaar in Michaels handen. Als ik het ooit over mocht doen, zou ik meteen zijn opgestapt toen hij me vertelde dat hij getrouwd is. Ik raad het andere vrouwen ook sterk af. Hoe spannend en opwindend het misschien ook klinkt, het is alleen maar leuk op de momenten dat je samen bent. Voor de rest is het een heel eenzaam bestaan als minnares.”

Tip van de redactie

Onmogelijke liefdes geeft een completer beeld dan ooit over mensen die verliefd werden op de ‘verkeerde’. Een boek over minnaars, minnaressen, bedriegers en bedrogenen. Zijn deze verhoudingen echt geheim of knijpt de echtgenoot (m/v) soms een oogje toe? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Onmogelijke Liefdes
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Joyce: ‘Ik heb een affaire met de baas van mijn man’