Opruimcoach Lammy geeft opruimtips

Opruimcoach Lammy: ‘Heb je een druk gezin? Zo houd je de controle vast’

Heb jij soms ook een druk gezin? Ik geef deze week tips om de controle vast te houden. 

Heb jij soms ook een druk gezin? Ik geef deze week tips om de controle vast te houden.

Lees hier meer blogs van Lammy

Stap 1: Houd het gezinsleven makkelijk

Ten eerste leg ik de lat voor mezelf niet té hoog. Ik kan hele ingewikkelde dingen bedenken voor bijvoorbeeld een kinderpartijtje, maar ik weet ook dat de meeste kinderen het meeste genieten van een film en zelfgebakken patat. En als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken, kun je vragen of de ouders zelf hun kroost op komen halen.

Stap 2: Zorg altijd dat je iets kunt opschrijven

Ten tweede zorg ik ervoor dat ik altijd een klein notitieboekje bij me draag. Als ik een gedachte of idee heb, het maakt niet uit waarover, schrijf ik deze meteen op. Zo vergeet ik het niet en kan het uit mijn hoofd. Je kunt ook notities in je telefoon zetten.

Maak in je boekje of telefoon verschillende lijstjes per categorie. Bijvoorbeeld een lijstje voor de boodschappen, een lijstje met klusjes en een lijstje met ideeën.

Stap 3: Vraag om hulp van je gezin

Ten derde schakel ik mijn gezin iets meer in. Deze week gooi ik alle gewassen sokken in een wasmand en vraag ik aan de kids om ze te sorteren, vraag ik aan manlief of hij het avondeten voor drie dagen kan bedenken en hoop ik stiekem ook dat hij kookt.

Stap 4: Maak een overzichtelijke to-do lijst

Ten slotte maak ik voor mezelf een to-do lijst. Zorg dat de lijst realistisch is om helemaal af te werken, dan heb je aan het einde van de dag een zelfvoldaan gevoel.

Lees ook: Dit leerden wij van de Netflix serie van Marie Kondo

Over Lammy

“Ik ben Lammy Wolfslag van Mijn Opruimcoach. Sinds 2009 ben ik professional Organizer. Ik help mensen die, meestal tijdelijk, het overzicht in het huishouden kwijt zijn. Dit kan gaan over spullen in huis. Vaak gaat het ook over tijd, het de hele dag drukken hebben en dan uiteindelijk aan het einde van de dag denken “wat heb ik nu eigelijk gedaan”. Zo zijn er nog wel een aantal pijlers waar ik gezinnen bij help. Wil je meer weten over mij kijk dan eens op mijn website.”

Vanaf april 2019 organiseert Lammy een Opruim Challenge: “Mijn Opruim Challenge is een echte challenge waarin je 30 dagen lang wordt uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.” Lees meer over de Opruim Challenge en meld je aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • gaylo
    gaylo
    Ook ik heb het boek van Marie Kondo gelezen en " echt" zin gekregen om het eens flink aan te pakken. Scheelt straks enorm met het schoonmaken van het huis, het steeds ver plaatsen van de ene naar de andere plek. Op 9 januari 2016 begonnen! * honderden knikkers geruild voor 2 flessen siroop 10 januari 2016 * 6 paardenboeken verkocht * 26 oude consumentengidsen naar papiercontainer gebracht. 11 januari 2016 * 14 Tina's verkocht * 07 Dora leesboekjes verkocht * 13 baby hangers verkocht * 18 kinder tijdschriften zoals: ouders van nu, fab Mama, kinderen verkocht. * 01 roze kinderstoeltje verkocht * 01 wollen dames jas verkocht 12 januari 2016 * 24 tijdschriften Libelle en Vriendin ( sorry ) verkocht 13 januari 2016 * tas vol baby speelgoed ( 32 stuks )verkocht * tas kleding voor meisje ( 17 stuks) verkocht * 83 tijdschriften Libelle, Flair, Margriet, Esta, Viva, Vriendin geruild voor 6 flessen sinas * 49 stuks ondergoed, kousen, party's, bh's, boeken, babykleding gedoneerd aan een Facebook groep wat weer verloot wordt onder de minima. Vraag geen enorme bedragen vandaar dat het zo snel gaat! Geld gaat in het potje voor de december maand. Totaal zijn er in 5 dagen al 484 items de deur uit dan ben ik er vanuit gegaan dat het 200 knikkers zijn, na 200 stuks ben ik gestopt met tellen☺ Totaal al € 37,- verdient en mijn kast kunnen vullen met 2 flessen siroop en 6 flessen sinas. Ben nu al blij maar ben er nog lang niet zo heb ik nog veel tijdschriften, kleding uit te zoeken van Baby tot nu en met 3 kinderen heb ik aardig wat, mijn kledingkast want in de jaren ben ik aangekomen maar de kleding toch bewaard want stel dat ik weer afval qua gewicht. Zo hebben we bakken met speelgoed en ga zo maar door..... nog genoeg te doen en weet ik dat ik nog niet klaar ben. Ach het houd mij van de straat en je leert zo mensen kennen uit het dorp of naast gelezen dorpen. Sonja nog heel veel succes en van de zuigflessen en tuitbekers heel herkenbaar want die staan hier ook nog in de kast.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen