Petra: ‘Als ik toch eens rijk was…’

Januari blues, ik ben er zo ingerold en dat komt omdat mijn eerste mooie droom al is gesneuveld. Dit jaar had ik extra graag De Nationale Postcode Loterij willen winnen. Ik zag mezelf al boven op tafel dansen met die leuke Winston Gerschtanowitz.

Januari blues, ik ben er zo ingerold en dat komt omdat mijn eerste mooie droom al is gesneuveld. Dit jaar had ik extra graag De Nationale Postcode Loterij willen winnen. Ik zag mezelf al boven op tafel dansen met die leuke Winston Gerschtanowitz.

Wet van de Aantrekking

Ik heb dat moment het hele jaar gevisualiseerd omdat ik had gelezen hoe je de zogenaamde Wet van de Aantrekking kan aanwenden om iets te bereiken. Als je iets heel graag wil moet je dat visualiseren en dat heb ik dus gedaan. Iedere dag oefende ik mijn dansje met Winston, want volgens de wet moet je dingen niet alleen wensen maar ook alvast voelen. Het dansje voelde goed maar ook alle andere dingen die ik zou doen met al dat geld voelde goed. Ik heb het hele jaar de mooiste dingen ingebeeld.

Iedere week een beloning

Ik zou twee vakantiehuisjes kopen waar ik eindelijk echt mijn boek kon schrijven. Het zou een huisje op Sicilië en een strandhuisje in Zandvoort worden zodat ik dat kon afwisselen. Uiteraard zou ik nog wel mijn blogs blijven schrijven alleen werden de onderwerpen dan een beetje anders. Ik zou het hebben over mijn huishoudelijke hulp, mijn chauffeur, mijn kok en over mijn vele mooie reizen. De twee leukste reacties op mijn blogs zou ik iedere week belonen met duizend euro. Niet alleen omdat ik reacties leuk vind, maar ook omdat het leuk is om te delen. Het is dus voor veel mensen echt héél jammer dat ik niet heb gewonnen.

Oprah Winfrey moment

Ook mijn familie en vrienden balen, want die had ik allemaal een nieuwe auto gegeven. Dan had ik het Oprah Winfrey moment gedaan: ‘Everybody gets a car!! You get a car, you get a car…’ Dat moment heb ik dit jaar regelmatig gevisualiseerd en zelfs vaak geoefend. Uiteraard vergeet ik ook de goede doelen niet. Ziektes, dieren, ouderen, kinderen, vluchtelingen, rampen noem het maar op. Iedereen die hulp nodig heeft zou ik steunen. Dat had best gelukt met al die miljoenen.

Dansen op tafel

Deze keer is het helaas niet gelukt, maar ik probeer het dit jaar gewoon weer opnieuw. Voor nu visualiseer ik dat de winnaars van de Postcode Loterij deze blog lezen en ik ze op ideeën heb gebracht. Misschien vinden ze het zelfs een beetje sneu en willen ze delen. Ok, die vakantiehuisjes, auto’s, reizen hoeven dan niet. Iets weggeven aan goede doelen zou wel mooi zijn. Ik droom lekker verder en schrijf ondertussen deze blog gewoon aan de keukentafel in mijn vertrouwde huis. En daarna dans ik met mijn eigen leuke man boven op tafel en zeg ik dág tegen de januari blues.

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Gerda
    ??? Ik wens jou een heerlijk 2019 met veel dansplezier ?
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen