Placeholder

Petra: ‘Ik leef mijn leven zoals ik dat wil’

Ik leef mijn leven zoals ik dat wil. Ik bemoei me toch ook niet met een ander. Dit moet een nieuw mantra worden. Als iedereen dit dagelijks herhaalt, komt het vast goed met ons land.

Ik leef mijn leven zoals ik dat wil. Ik bemoei me toch ook niet met een ander. Dit moet een nieuw mantra worden. Als iedereen dit dagelijks herhaalt, komt het vast goed met ons land.

De tekst heb ik niet verzonnen, maar is van André Hazes. Dit weekend sloot ik een emotionele week af met een concert van ‘Holland zingt Hazes’ en kwam als herboren thuis. Met een groep gezellige vrienden heb ik al mijn emoties eruit gezongen en gedanst. Ook als deze muziek niet je voorkeur heeft, raad ik je aan dit concert eens mee te maken. Het lucht enorm op. In de liedjes zitten alle emoties van het leven en er is er vast één die je raakt of aan het denken zet.

Betutteling
Voor mij was het deze keer dus; Ik leef mijn leven zoals ik dat wil. Ik bemoei me toch ook niet met een ander. Mij lijkt dit de beste slogan voor deze tijd, want ik ben ervan overtuigd dat het leven aangenamer wordt als iedereen elkaar met rust laat. Niemand heeft nog commentaar op een ander en leeft gewoon zijn leven. Geen betutteling meer. Kinderen mogen weer trakteren wat ze willen en volwassenen mogen gewoon een sigaretje roken en een glaasje drinken. Niet dat ik dat laatste wil promoten, maar iedereen moet het zelf weten. Of zoals André Hazes zingt; Want wat ik deed, nooit deed ik iemand kwaad ermee. Het is mijn eigen leven. Ik begrijp ook niet waar een ander zich zo druk om maakt.

Gezond verstand
Volgens mij is dat precies de grens. Doet iemand een ander kwaad, dan moet je je ermee bemoeien. Graag zelfs! Maar anders gewoon leven en laten leven. Geen oordeel en geen mening. Volgens mij wordt iedereen daar veel relaxter van. De lat ligt daardoor ook niet zo hoog en het gras is niet meer groener bij de buren, want daar let je niet meer op.

Je leeft je eigen leven, gebruikt gewoon je gezonde verstand en doe waar je je goed bij voelt. Denk minder, maar voel en zing meer. Zing zo hard als je kunt en leef alsof het je laatste dag is!

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.