Lisa: ‘In de parenclub leerde ik mijn grote liefde kennen’

Lisa is drie jaar samen met Ben als ze eindelijk met hem mee durft naar een parenclub. Daar valt ze als een blok voor een ander. “Bij het zien van Tristan leek partnerruil me ineens een príma idee.”

“Als mensen vragen hoe wij elkaar hebben ontmoet, jokken Tristan en ik altijd. Dan vertellen we dat we elkaar voor het eerst in een sauna hebben gezien. Dat zorgt voor verbaasde blikken, maar waarschijnlijk een stuk minder verbaasd dan als ze de waarheid zouden horen: we ontmoetten elkaar namelijk in een parenclub. Die informatie delen we alleen met vrienden die heel open minded zijn.”

Eerlijk over zijn verlangens

“Eerlijk gezegd is onze ontmoeting iets waarvan ik zelf ook nog altijd versteld sta. Drie jaar geleden woonde ik immers nog samen met Ben en hikte ik tegen mijn eerste parenclubbezoek aan. Ik had er een vreemd beeld van, dacht dat het een soort orgie was vol ordinaire, op seks beluste mensen. Maar ik wilde meegaan voor Ben. Hij was extremer dan ik als het ging om seks. Al op onze derde date begon hij over zijn fantasie: hij hoopte ooit een trio te hebben. Toen we een maand samen waren, stelde hij voor dat weekend een parenclub te bezoeken. Hij bracht het als iets heel normaals, alsof hij voorstelde naar de bioscoop te gaan. Net als eerder op zijn trio-fantasie, reageerde ik afwijzend. Van mij hoefden dat soort extremiteiten niet. Ik had genoeg aan hem. Huis-tuin-en-keukenseks vond ik al spannend genoeg. Maar om Ben niet teleur te stellen, hield ik de deur op een kier. Ik vond het fijn dat alles bespreekbaar was en hij eerlijk kon zijn over zijn verlangens. In zijn vorige relatie had hij dezelfde wensen gehad, maar zijn ex-vriendin kapte elk gesprek af. Hij was toen vreemdgegaan en ging stiekem naar fetish-seksfeestjes, waar latex of leer de dresscode was en wildvreemde mensen seks konden hebben met elkaar. Dat vond hij loeispannend. Ben wilde mij meenemen in zijn fantasiewereld, maar daar was ik toen nog niet aan toe. Wie weet over een paar jaar, hield ik ’m voor. Als ik hem genoeg vertrouwde en onze relatie stabiel genoeg was. Hiermee hield ik hem zoet. En door mee te gaan in andere wensen: een keer naar een seksshop, samen porno kijken, ondeugende kledingsetjes dragen en rollenspellen spelen.”

Eindelijk overgehaald

“We waren drie jaar samen, hadden een huis, twee honden en een kat, toen Ben het onderwerp ‘parenclub’ weer ter tafel bracht. Hij hoefde niet met anderen te vrijen, maar het zou hem een kick geven als hij een ander stel bezig zou zien. Of als wij samen seks hadden, terwijl iemand om een hoekje zou gluren. Om me over te halen, had hij verschillende websites opgezocht van keurig uitziende parenclubs. Waar in de beschrijving stond dat het een leuke uitgaansgelegenheid was waar een ‘niets moet, alles mag’- policy gold. Aan de foto’s zag ik dat ook. Er waren bars, je kon er dansen, zwemmen, de sauna in en lekker eten in het restaurant. En, indien gewenst, iets extra’s doen. Maar uit niets bleek dat je meteen werd geconfronteerd met orgies als je er binnenstapte. Nog steeds stond ik niet te springen, maar ik gunde Ben een pleziertje. De dresscode in de club bleek ‘sexy lingerie’ te zijn. Vrij in te vullen.

We gingen al geregeld samen naar de sauna. Daar werd ik altijd al opgewonden van de naakte lichamen en dat van mijn eigen man, dus ik verwachtte niet dat ik ineens preuts zou reageren in zo’n club. We spraken af dat als ik me niet prettig voelde, we zouden opstappen. Ook al moesten we best wat entreegeld betalen. Ben ging akkoord. We kozen een nette parenclub uit, op zestig kilometer van onze woonplaats. Ik werk bij de gemeente en ken veel mensen. Ik wilde voorkomen dat ik collega’s of andere bekenden zou tegenkomen.”

Vriendelijk ontvangen

“Ik was stikzenuwachtig. Al een paar keer had ik op het laatst afgezegd met een smoes: dan had ik buikpijn, werd ik ongesteld of was ik te moe. Maar uiteindelijk kon ik niet anders dan instemmen. Ik had het Ben nu eenmaal beloofd. Voor die avond had ik een nieuw setje uitgekozen. Niet bovenmatig uitdagend, want daar voelde ik me niet goed bij. Gewoon een mooi, zwart setje van Calvin Klein. Het kon net zo goed mijn bikini zijn. In het begin vond ik het wel even raar om in mijn ondergoed rond te lopen, maar het is hetzelfde als in een sauna; in de kleedkamer sta je nog moeilijk te doen met een badjas, eenmaal door de schuifdeur is het volkomen normaal om naakt te zijn. Nu was het volkomen normaal dat iedereen in zijn ondergoed zat. Binnen werden we vriendelijk ontvangen. Ben had de eigenares ingefluisterd dat ik het doodeng vond en zij stelde me meteen op m’n gemak. Tijdens de rondleiding zagen we overal kamers met matrassen om met meerdere mensen tegelijk te kunnen seksen, maar ook privékamers, een gezellige bar en restaurant waar een warm en koud buffet stonden opgesteld. De parenclub zelf was ruim en schoon.”

Aantrekkelijke man

“Wij namen plaats aan de bar. Naast ons zat een ander jong stel. Van tevoren had ik me een bepaalde voorstelling gemaakt van koppels die een parenclub bezochten. Ik dacht aan ordinaire, oudere types. Onzin natuurlijk, want dat waren Ben en ik ook niet. Het stel aan de bar zag er knap uit. De man stelde zich voor als Tristan, naast hem zat zijn vriendin Anja. Allebei net dertig. Tristan was een aantrekkelijke man met een mooi, gespierd lichaam. Hij had echt een wasbordje boven zijn strakke boxer en een paar tatoeages op zijn bovenarmen. Ik vond hem meteen sexy. Omdat Tristan en Anja ook nieuw waren, schiep dat een band. We zaten al snel te kletsen en ik vergat bijna dat ik in een parenclub zat. Als je de lingerie wegdacht, had het net zo goed een gewone bar kunnen zijn. Pas toen het later werd en ik steeds meer mensen om me heen zag zoenen en vozen, realiseerde ik me hoe bijzonder de omgeving eigenlijk was.”

Zin om te swingen

“Na een uur hadden Ben en Anja trek, maar Tristan en ik zaten veel te gezellig te kletsen. Zij gingen samen eten halen, wij namen nog een wijntje. En nog een. Af en toe streelde Tristan mijn hand en ik voelde me flirterig en verliefd. Tristan gaf me complimenten over mijn lichaam en mijn lach. Toen wilde hij weten welke deal Ben en ik hadden: deden wij aan partnerruil? Mocht ik seks hebben met een andere man of vrouw? All the way of alleen orale seks? Was zoenen toegestaan? Hij en Anja hadden afgesproken dat ze alles met een ander mochten doen, mits het in dezelfde ruimte zou zijn. Hoe raar het ook klinkt, daar hadden Ben en ik het niet over gehad. Ons idee was puur de ervaring van een parenclub te beleven en eventueel bij anderen te kijken. En als ik echt héél veel moed had of opgewonden raakte, zouden we samen in een kamertje vrijen. Maar nu ik met deze knappe man aan de bar zat, die me duidelijk aan het versieren was en ik al drie wijntjes op had, werd het idee van seks met een ander een stuk aantrekkelijker.”

Niet uit mijn gedachten

“We begonnen een beetje met elkaar te schuifelen op de dansvloer en mijn lichaam gloeide als Tristan me aanraakte. Ik zag aan Ben die met Anja danste, dat zij hem ook niet koud liet. Tenminste, hij deed erg charmant tegen haar en ik zag hem ook steeds naar haar borsten gluren. Ik heb zelf een bescheiden A-cup, maar wist dat Ben van grote borsten houdt en dat Anja zijn type was. Dus toen Ben me een kus gaf en even met me danste, fluisterde ik in zijn oor dat ik het best opwindend zou vinden als we deze avond van partner zouden ruilen. Ben begon te stralen. Meende ik het echt? Met Tristan en Anja dus? Hij begon te lachen. Jeetje, wat was ik ineens omgedraaid. Van alles eng vinden tot zelf voorstellen te swingen!

Met z’n vieren zochten we een kleine ‘matrassenkamer’ uit. Ben en Anja gingen op het ene bed liggen en bevredigden elkaar oraal. Tristan en ik hadden eerst heerlijk getongzoend en hij was net bezig met een bodymassage, toen Anja ineens weg wilde. Of dat kwam omdat ze doorhad dat Tristan mij leuk vond, weet ik niet. Ze deed alsof ze een hoofdpijnaanval had en zij en Tristan vertrokken al om één uur naar huis. We spraken af precies een maand later elkaar op dezelfde plek te treffen. De hele maand dacht ik aan Tristan. Ik kreeg hem niet uit mijn hoofd. Ben was dolblij dat ik zo veel zin had in een nieuw parenclubbezoek. Nadat Tristan en Anja waren weggegaan, hadden we samen seks op de matrassen. Heel spannend. Ben vond het super dat ik nu zelfs nog een stap verder durfde te gaan. Want daarvan waren we allebei overtuigd: de volgende keer zouden we echt van partners wisselen.”

Knuffelen en zoenen

“Ik telde de nachten af tot die bewuste zaterdag en koos voor een roze kanten push-upbeha. Maar op de afgesproken plek zat Tristan met een andere vrouw. Anja was niet mee. Hun relatie was over, vertelde hij ons. Eigenlijk zat het de vorige keer al niet goed tussen hen; de parenclubavond was een laatste poging meer vuur in hun relatie te krijgen. Ik was flink teleurgesteld. Nu zat seks met Tristan er dus niet in. Hij had een nieuwe vriendin. Maar dat bleek anders te liggen…

De vrouw die naast hem zat, was een goede kennis. Hij had haar meegenomen om binnen te komen. Mannen mogen namelijk niet zonder vrouw naar binnen in een parenclub. Hij was smoorverliefd op me, fluisterde hij in mijn oor. Ik wist niet wat ik hoorde en bloosde van oor tot oor. Wow! Zo’n knapperd die mij leuk vond. Ben voelde zich het vijfde wiel aan de wagen. Tristan en ik bleven maar praten. De kennis van Tristan werd gevraagd voor een trio met een ander stel, daarop besloot Ben een kijkrondje te houden. Na drie uur vroeg hij of ik mee naar huis ging. Al die tijd had ik met Tristan geknuffeld en gezoend. Waar Ben had uitgehangen? Geen idee. Het interesseerde me niet eens. Ik was zo vol van Tristan.

Eenmaal in de auto vuurde Ben vragen op me af. Wat speelde er tussen Tristan en mij? Hadden we nummers uitgewisseld? Eh ja. Wilde ik hem nog vaker zien? Héél graag. Ben staarde lang voor zich uit. En nu? Tja, dat wist ik ook niet. Het was nooit mijn bedoeling geweest verliefd te worden op een ander, het was me overkomen. En ja, ik wilde onderzoeken of het serieus was. Ben zei het te snappen. Hij hoopte dat ik weer snel bij zinnen zou zijn en stelde voor dat ik een keer – aangekleed en wel – zou gaan koffiedrinken met Tristan om te kijken of deze man het waard was om onze driejarige relatie te verbreken.”

Samen supergelukkig

“Een maand lang zijn Tristan en ik verschillende keren gaan koffiedrinken, én gaan lunchen, én uit eten geweest. En we hadden heerlijke seks. Toen wist ik het zeker: ook ik was hoteldebotel verliefd. Ik vond het erg voor Ben, maar wilde mijn hart volgen. Inmiddels wonen Tristan en ik samen en ben ik zes maanden zwanger. Ben heeft ook een leuke nieuwe vriendin gevonden, dus alles is goedgekomen. Een parenclub blijft een bijzondere plaats om je man te ontmoeten, daarvan ben ik me bewust. Tristan en ik hebben er allebei geen behoefte aan ooit weer terug te keren. We hebben genoeg aan elkaar. Wat ons betreft was het dus een eenmalige actie. En is het een mooi verhaal, dat we alleen delen met de juiste personen!”

Tip van de redactie

Op zoek naar het spannendste speeltje voor de allerbeste orgasmes en optimaal plezier? Maak dan vooral kennis met deze luxe 2 in 1 vibrator. Deze vibrator is speciaal gemaakt om de clitoris en de G-spot te stimuleren voor een onvergetelijke ervaring. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Anna: ‘Mijn man en ik zijn swingers, maar maakten vorig jaar een grote fout’

Meer persoonlijke verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Vriendin.