Stel Seks

Anna: ‘Mijn man en ik zijn swingers, maar maakten een grote fout’

Anna en haar man hebben weleens seks met andere stellen. Die ontmoetten ze via een website voor swingers. Maar vorig jaar liep een avondje met goede vrienden helemaal uit de hand.

Anna (42): “Mijn man Alex en ik zijn swingers. We doen aan partnerruil, maar dat jaren 70 woord gebruikt niemand meer in ons wereldje. De eerste 15 jaar van ons huwelijk waren we monogaam, het kwam niet in ons op dat dit anders zou kunnen. De behoefte was er niet, de tijd evenmin. Maar toen onze kinderen ouder werden, begon het te kriebelen. Ons seksleven was nog altijd goed, maar we wilden wel weer eens iets nieuws, iets spannends meemaken. We zijn allebei open minded en niet jaloers. Daarom zijn we naar een parenclub gegaan. Puur om te kijken, maar we voelden we ons meteen op onze plek. Nog leuker bleken we het swingen thuis te vinden, met stellen die we ontmoeten via een speciale site. We mailen wat, kletsen via de webcam. En als het lijkt te klikken draait het uit op een spannende date.

In het begin legden Alex en ik elkaar beperkingen op: de echte seks deden we alleen met elkaar, nu laten we elkaar volledig vrij. Wel blijven we altijd bij elkaar en spelen open kaart. Als één van ons het niet leuk meer vindt, zeggen we dat, en is het direct over en uit. We hebben vanaf het begin nóg een belangrijke regel: we doen het nooit met goede vrienden. Daar kunnen alleen maar problemen van komen, meenden we instinctief.”

Buren ook swingers

“Vorig jaar is dat een keer misgegaan. Wát een spijt hebben we daarvan. Astrid en Joost kenden we al jaren, het zijn onze oude buren. Toen zij verhuisden hebben we hecht contact gehouden. We spraken altijd openhartig met ze en hebben dan ook verteld van onze experimenten op seksgebied. We merkten toen al dat ze aan onze lippen hingen. Vooral Joost leek het spannend te vinden, Astrid was iets terughoudender. In de jaren hierna informeerden ze soms of we nog iets bijzonders hadden meegemaakt. De sfeer werd dan altijd giechelig. Maar daar bleef het bij. Tot die ene avond. We gingen bij hen eten en Astrid had er duidelijk extra werk van gemaakt. Goed eten, kaarslicht en wijn in overvloed. Joost zat naast mij en kwam in de loop van de avond verdacht dicht naast me zitten. Ook Astrid schoof dicht naar Alex toe. Tja, en toen is het misgegaan. Alex en ik hebben nog wel onopvallend naar elkaar zitten gebaren of dit wel verstandig was, maar toen had Joost zijn hand al in mijn decolleté. En ik had er wel zin in. Ook mijn man vond Astrid heel aantrekkelijk, wist ik. Dus ik gaf me zonder nog veel na te denken over.”

Plotseling rotgevoel

“Had ik maar minder gedronken. Dan had ik beter op mijn dierbare vriendin Astrid gelet. Maar dat deed ik alleen in het begin. Ook zij was aangeschoten en deed niets anders dan lachen. Ze liet zich gewillig door Alex uitkleden. En ze leek met plezier toe te kijken hoe háár man míjn jurk uittrok. Daarna verloor ik me in de seks met Joost. Er bleken condooms op een bijzettafeltje te liggen, zij waren hier dus duidelijk op uit geweest. Ik zag Alex en Astrid wild zoenen, en dacht: dit zit wel goed. Ik genoot ten volle van Joost en pas na afloop keek ik weer naar de twee anderen. Zij waren kennelijk ook al klaar want ze zaten naast elkaar op de bank. Astrid probeerde te lachen maar ik zag in haar blik dat er iets flink mis was. Gauw heb ik haar man van mij afgeduwd. Die leek niets in de gaten te hebben en haalde nog een fles wijn. Ik ging naast Astrid zitten, in een poging om met haar te praten, maar ze wende haar gezicht af. In haar ogen zag ik tranen glinsteren. En toen Joost uitbundig vertelde hoe tof dit was geweest, zei Astrid opeens dat ze moe was. Konden wij alsjeblieft weggaan? Gehaast hebben mijn man en ik ons aangekleed en met een rotgevoel kwamen we thuis. Zo’n sfeer is niet wat je wilt bij swingen…”

Ziek van jaloezie

“Helaas, die avond was het eind van onze vriendschap. Een tijd reageerden ze nergens meer op, tot er een mail kwam van Astrid. Een ontroerend lief bericht, waarin ze alle schuld bij zichzelf en Joost legde. Ja: zij hadden ons die avond bewust verleid. Ze meenden beiden dat ze het aan konden. Maar Astrid had het niet getrokken. Haar man Joost, bovenop mij; ze had zich ziek van jaloezie gevoeld. Na ons vertrek was er ruzie ontstaan. Joost vond Astrid flauw, een spelbreker, zij deed niets anders dan huilen. Inmiddels hadden ze het uitgepraat maar het was nog wel een pijnlijk onderwerp. Voorlopig, zo schreef Astrid, was het maar beter als wij elkaar niet meer zagen. Ze zou wel weer contact opnemen wanneer ze eraan toe was. Dat is nu ruim een jaar geleden. Ik heb nog vaak gesms’t, gemaild: tevergeefs. Ik heb ontzettend veel spijt van die ene avond. Dit was dat halfuurtje seks absoluut niet waard.”

Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • trust
  trust -
  :(:( zou nooit aan zoiets beginnen, je ziet waar het toe kan leiden, heb aan mijn eigen man ook zeker genoeg voor mij zou dit niets zijn!
  Beantwoorden
 • francienh1
  francienh1 -
  Ze hebben het toch zelf gewild. Nu is het net of Anna en Alex te ver zijn gegaan, niet dus. Ik denk dat de vriendschap niet op vriendschap maar meer op nieuwsgierigheid was gebaseerd, gezien vanaf Joost en Astrid. Zulke "vrienden" kun je missen als kiespijn.Blijf genieten van elkaar, met of zonder anderen erbij. Xx
  Beantwoorden
 • Johanna1955
  Johanna1955 -
  Wat jammer maar het is all in the game. Niet iedereen kan dit aan en de enige manier is om het te proberen. Wel weinig volwassen is hun reactie, vind ik.
  Beantwoorden
 • oyahla
  oyahla -
  Dit verhaal heb ik precies zo al elders gelezen.
  Beantwoorden
 • Anoniem
 • Anoniem
 • Anoniem
  werner -
  Zou er ook niet aan beginnen. Vooral niet als het goede bekenden zijn. Jammer dat het zo is gelopen, en dat ze er spijt van hebben. Er is wel een spel dat heet heilig of geilig dat is te koop bij de Drogist en een striptease spel. Misschien schamen zich er voor. Dan zijn ze voor hun gevoel te ver gegaan.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Bert -
  Jammer van de off topic reacties. Zo jammer dat een vriendschap daarop foutloopt. De reactie over vriendschap en nieuwsgierigheid volg ik toch een beetje. Ik ben zelf wel eens op swinger partys, en dan hou ik me ver weg van drank. Net om grensoverschrijdende spijtige dingen te vermijden. Maar goed, da's n persoonlijke keuze. Ik vind de pret-hormoontjes al gevaarlijk genoeg. Dikwijls heb ik later toch wat spijt vd (soa) risico's die ik/we heb/ben gelopen. Dat de "vrienden" de drank nodig hebben, om iedereen over een grens te jagen, is voor mij toch een indicatie dat het fout zit. Hoedanook, ik leef met jullie mee, het maakt niet uit wie wat deed: het is gewoon heel erg jammer.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Joris -
  wat de off topic betreft; laat ons Dr. Jakiki een koekje van eigen deeg geven. Indien meneertje vindt dat ie wat van andere hun lijden kan verdienen, stel ik voor dat we hem allemaal vanuit nicknames zijn mailbox vol spam duwen. Kwestie van hem bezig te houden, en echte slachtoffers te sparen :-)
  Beantwoorden
 • Anoniem
  feng -
  soms moet je eerst iets ervaren voor je weet of het iets voor je is............ ga zo snel als de langzaamste........ maar het is wel fijn als de langzaamste ook aan geeft.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Veerle en Pierre -
  Hallo, We zijn zelf een koppel van 46 en 49. Beiden werkzaam in het onderwijs (zij lagereschooljuf, hij bestuursfunctie in secundair, gewone mensen dus en ja, gek dat er blijkbaar veel onderwijsmensen zijn die swingen. Heel bizar. Kan toeval zijn natuurlijk). > > Al 30 jaar een koppel, schoolliefjes. En ook hier was het zij die het als eerste opperde. Van het een kwam het ander en swingen maakt nu al meer dan 23 jaar deel uit van ons intiem leven. > Swingen is voor ons een wondermooi verhaal geworden en we zijn zo blij dat we elkaar hebben, liefhebben en dat we dit samen mogen beleven. Geen haar op ons hoofd die er aan denkt om vreemd te gaan buiten een club en zonder aanwezigheid van de ander in de buurt. > > We noemen het ons recept voor eeuwige liefde. > > Het wordt heel vaak heel eenzijdig en tendensieus voorgesteld als iets marginaals, donker, zondig en slecht. Want het jammere is, vinden we, dat we er niet openbaar kunnen over praten. Het maakt substantieel deel uit van wie we zijn, maar niemand in onze vriendenkring is op de hoogte van dit deel van ons verhaal. Dat vinden we jammer. Maar als we dat wel zouden bekend maken, dan weten we dat we mensen zouden verliezen, omdat we dan plots als 'bedreiging' zouden aanzien worden. Stiekem hopen we dat we ooit eens een van onze vrienden zullen ontmoeten op een zaterdagavond in een club. Maar het is in al die jaren nog niet gebeurd. > > Maar goed, artikels als deze gaan de maatschappelijke aanvaarding voor onze levensstijl misschien wat doen toenemen. >
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Kersje -
  Wij gaan al 20 jaar naar swingersclubs. Wij hebben noooooit geen sex met verticale vrienden en zeker niet met mensen die op dit gebied niet bekend zijn. Zeker geen full swap. Deze mensen moeten nog experimenteren en uitzoeken wat en tot hoever ze willen gaan. Hebben we ook moeten leren dat het met beginnende swingers moeilijk is, maar meestal liep het verkeerd af zoals in het verhaal. De meeste mannen zijn wel makkelijk in de sex, vrouwen hebben er meer moeite mee, over het algemeen. Daarom werkt het ook averechts als je je vriendin/vrouw teveel pushed. Ook wel eens meegemaakt dat het vanuit de man wel lekker verliep maar vanuit de vrouw was het niet écht vlot. Veel vrouwen zijn ook liever "bi". Soft swap. Na 20 jaar hoeft het voor mijn man niet meer. Ik ben nog wel aktief. We laten elkaar vrij. Mensen in hun waarde laten. Als hun 2, het stel, het goed vinden, wat hebben anderen dan te oordelen.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  nieuwsgierig stel -
  Wij stel hij 39 zij 35 willen dolgraag een keer een spannend contact met stel of alleen man iemand hier een idee waar we het beste een geschikte man of stel kunnen vinden , wij lezen een hoop negatieve klachten over parenclubs
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Yvonne & henk -
  Ja dat is de andere kant van de medaille. ..... Wij vinden het ook erg spannend maar doen dat toch het liefste met mensen waar we geen achtergronden van kennen.. Nog spannender denken wij......xxx
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Jos -
  Dit is misschien niet de bedoeling maar wie van jullie weet een leuk stel of dame die bij mij een leuke sex relatie wil 71 jaarlimburg nuth
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Claudia Nelissen -
  Ik zou mijn antiliaanse aanbidders nooit willen delen met iemand anders. Ook geen behoefte aan want ze zijn de beste minnaars die er zijn.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Limburger -
  Zijn jullie nog wel bij elkaar en swingen jullie nog? Verder wel een triest verhaal dit.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Karen K. -
  Is sowieso al spannend maar dit hoor ik echt vaker. Niet zozeer de koppels onderling die achteraf ruzie krijgen, maar de vrienden eens te meer. Ik hoop dat ze je nog gaat bellen, hoewel...
  Beantwoorden