Opruimcoach Lammy

Opruimcoach Lammy: ‘Zo blijft je vakantie accommodatie opgeruimd’

Ken je dat: je gaat op vakantie en binnen twee dagen is je tent of appartement een grote ontploffing. Met de tips van Opruimcoach Lammy kun je dat voorkomen.

Je wilt je natuurlijk niet te druk maken over het opruimen van je vakantie accommodatie, maar al die rondslingerende zwembroeken, boeken, wasgoed en zonnebrandcrèmes zorgen ook niet echt voor de broodnodige rust waar je zo aan toe bent. Je kunt je kop in het zand steken en denken: ik ga écht niet opruimen, maar dan blijf je de hele vakantie met een onrustig gevoel zitten. Daarom deel ik een aantal praktische tips om je tent, caravan of appartement opgeruimd te houden.

1. Bespaar op je bagage

Neem zo min mogelijk spullen mee. Bedenk eens hoeveel kleding jij en je gezinsleden nu écht nodig hebben in het snikhete Italië.

Lees ook de vorige blog van Lammy: ‘Zo maak je een vol hoofd leeg’

2. Spullen clusteren

Probeer zoveel mogelijk spullen bij elkaar te clusteren door ze bijvoorbeeld in plastic zipclip zakjes van de Ikea te doen. Onderbroeken bij de onderbroeken en zwemkleding bij de zwemkleding. Je kunt voor de kleinere kinderen van tevoren ook kledingsetjes maken in de zakjes.

3. Geef ieder z’n eigen krat

Slaap je in een tent of caravan? Gebruik dan (opvouwbare) kratten die je op elkaar kunt stapelen. Zo heeft iedereen zijn eigen kratje met kleding. Zorg daarnaast voor een krat met vieze was, een met etenswaarden, een met kookgerei, een met servies en een krat bij de ingang voor alle schoenen.

4. Een vaste plek

Geef alles een vaste plek in de tent zodat iedereen weet waar ze iets kunnen vinden.

Lees ook: ‘Zo maak je opruimen voor jezelf leuk’

5. Dagelijkse routine

Ruim elke dag maximaal vijf minuten op. Het gaat om een kleine oppervlakte en alles heeft (als het goed is) een vast plek, dus vijf minuten is meer dan genoeg om met z’n allen de vakantie accommodatie weer opgeruimd te hebben.

Over Lammy

“Ik ben Lammy Wolfslag van Mijn Opruimcoach. Sinds 2009 ben ik professional Organizer. Ik help mensen die, meestal tijdelijk, het overzicht in het huishouden kwijt zijn. Dit kan gaan over spullen in huis. Vaak gaat het ook over tijd, het de hele dag drukken hebben en dan uiteindelijk aan het einde van de dag denken “wat heb ik nu eigelijk gedaan”. Zo zijn er nog wel een aantal pijlers waar ik gezinnen bij help. Wil je meer weten over mij kijk dan eens op mijn website.”

Vanaf april 2019 organiseert Lammy een Opruim Challenge: “Mijn Opruim Challenge is een echte challenge waarin je 30 dagen lang wordt uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.” Lees meer over de Opruim Challenge en meld je aan.

Reageer op dit artikel