Opruimcoach Lammy geeft opruimtips

Opruimcoach Lammy: ‘Zo maak je opruimen voor jezelf leuk’

Professioneel opruimcoach Lammy weet als geen ander hoe je beter kunt opruimen en hoe je kunt ontspullen. Als je iets moet doen wat je helemaal niet leuk vindt, kost het heel veel energie om eraan te beginnen. Daarom moet je het voor jezelf leuk maken. 

Professioneel opruimcoach Lammy weet als geen ander hoe je beter kunt opruimen en hoe je kunt ontspullen. Als je iets moet doen wat je helemaal niet leuk vindt, kost het heel veel energie om eraan te beginnen. Zo maak je opruimen leuk.

1. Let’s start with some music

Van welke muziek houd je? Zet dat lekker hard op, is het zware hardrock? Misschien is het dan verstandig om oortjes in te doen.

2. Merk het verschil

Eerst maak je meer rommel tijdens het opruimen, maar als je dichter bij je doel komt, zul je een enorm verschil zien in de ruimte die je opruimt. Maak een voor en een na foto. Na het opruimen maak je een nieuwe foto en vergelijk je de foto’s. Maak een apart mapje aan op je telefoon of computer waar je de foto’s kunt bewaren. Kijk later nog eens terug om weer geïnspireerd te raken.

3. Beloon jezelf

Wat is er fijner dan een beloning voor jezelf? Een leuke film, een goed boek, een leuk gesprek met een vriendin. Maak met jezelf een afspraak, bijvoorbeeld: ‘Als ik de keuken heb opgeruimd, mag ik mezelf belonen door een half uur een goed boek te lezen.’

4. Ruim samen op

Het is gezelliger om samen op te ruimen en iemand anders kan je een steuntje in de rug bieden. Het is ook leuk om samen met je kinderen op te ruimen. Maak er een spelletje van. Zo leren zij op jonge leeftijd dat organiseren belangrijk is, maar ook nog eens heel leuk.

5. Leer van Marie Kondo

Met de opruimtips van opruimgoeroe Marie Kondo kun je het opruimen ook een stuk leuker maken.

Lees ook: Zo begin je met het opruimen van de chaos

Over Lammy

“Ik ben Lammy Wolfslag van Mijn Opruimcoach. Sinds 2009 ben ik professional Organizer. Ik help mensen die, meestal tijdelijk, het overzicht in het huishouden kwijt zijn. Dit kan gaan over spullen in huis. Vaak gaat het ook over tijd, het de hele dag drukken hebben en dan uiteindelijk aan het einde van de dag denken “wat heb ik nu eigelijk gedaan”. Zo zijn er nog wel een aantal pijlers waar ik gezinnen bij help. Wil je meer weten over mij kijk dan eens op mijn website.”

Vanaf april 2019 organiseert Lammy een Opruim Challenge: “Mijn Opruim Challenge is een echte challenge waarin je 30 dagen lang wordt uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.” Lees meer over de Opruim Challenge en meld je aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen