Opruimcoach Lammy geeft opruimtips

Opruimcoach Lammy: ‘Zo maak je een vol hoofd leeg’

Soms zit je hoofd vol. Vol met ideeën, gedachtes en de dingen die je nog moet doen. Dan kan het soms wat te veel worden. Zo maak je een vol hoofd leeg.

Soms zit je hoofd vol. Vol met ideeën, gedachtes en de dingen die je nog moet doen. Dan kan het soms wat te veel worden. Zo maak je een vol hoofd leeg.

Een vol hoofd

Mijn hoofd zit ook weleens te vol. Er lopen op dit moment verschillende projecten door elkaar heen. Zowel privé als zakelijk. Mijn lijf zegt dat ik het rustig aan wil doen, maar mijn hoofd wil verder. Mijn hoofd heeft mooie ideeën.

Ook het hoofd van een professional organizer loopt dus weleens over. 
Doordat alle ideeën steeds groter worden, kom ik juist steeds minder in beweging. Ik heb het over mooie en grote plannen, maar er gebeurt helemaal niets. Uit ervaring weet ik dat je dan op een of andere manier in beweging moet komen. Maarja, dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Tijd voor actie

Oké, hoe doe ik dat bij mijn klanten? Eerst doe ik een ‘braindump’: alles wat in mijn hoofd zit, schrijf ik op een groot vel papier. Ik neem er de tijd voor. Echt alles mag op papier, elke gedachte die voorbij komt. Het hoeft niet netjes. Dump het allemaal op dat grote vel. Zo, dat lucht al op. De gedachtes zijn nu uit mijn hoofd en staan op papier.

Lees ook de vorige blog van Lammy: ‘Waar ben jij goed in: opruimen of organiseren?’

Nu kijk ik of ik kan clusteren. Wat hoort bij werk en wat is privé. Wat zijn ideeën en wat zijn zaken die echt gedaan moeten worden. Op deze mannier probeer ik de zaken die bij elkaar horen bij elkaar te zetten. Als laatste geef ik alles een prioriteit. Wat is het belangrijkste? Dat komt eerst. Zo ontstaat er langzaam meer structuur in mijn gedachtes en ideeën.

Als je alle losse gedachtes zo op papier zet, krijg je een mooie lijst met dingen die je nog moet doen, maar ook ideeën die verder uitgewerkt kunnen worden. Verwar een braindump niet met een to-do lijst. Dat is echt iets anders. Een braindump is er echt om je hoofd helemaal leeg te maken en weer wat overzicht te krijgen.

Opruimcoach Lammy: ‘Ontspullen geeft je heel veel rust’

Over Lammy

“Ik ben Lammy Wolfslag van Mijn Opruimcoach. Sinds 2009 ben ik professional Organizer. Ik help mensen die, meestal tijdelijk, het overzicht in het huishouden kwijt zijn. Dit kan gaan over spullen in huis. Vaak gaat het ook over tijd, het de hele dag drukken hebben en dan uiteindelijk aan het einde van de dag denken “wat heb ik nu eigelijk gedaan”. Zo zijn er nog wel een aantal pijlers waar ik gezinnen bij help. Wil je meer weten over mij kijk dan eens op mijn website.”

Sinds april 2019 organiseert Lammy een Opruim Challenge: “Mijn Opruim Challenge is een echte challenge waarin je 30 dagen lang wordt uitgedaagd om in je huis aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke plekken je wilt aanpakken. Elke dag een project. Projecten van soms 5 minuten of van een paar uur. Het is aan jou.” Lees meer over de Opruim Challenge en meld je aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen