Nikki Lee was slachtoffer van sextortion: 'Ik wist niet wie mij afperste'

Nikki Lee was slachtoffer van sextortion: ‘Ik wist niet wie mij afperste’

Het leven van Nikki Lee (28) verandert in een hel als haar Dropbox wordt gehackt en naaktbeelden van haar op Dumpert verschijnen. Ze is op dat moment vier maanden zwanger. Maar ze blijft resoluut vechten tegen online shaming. “Ik houd de strijd vooral vol voor mijn dochter.” 

Het leven van Nikki Lee (28) verandert in een hel als haar Dropbox wordt gehackt en naaktbeelden van haar op Dumpert verschijnen. Ze is op dat moment vier maanden zwanger. Maar ze blijft resoluut vechten tegen online shaming. “Ik houd de strijd vooral vol voor mijn dochter.”

Ze baalt enorm. De dag voor het gesprek met Vriendin hoort Nikki Lee dat haar afperser in hoger beroep gaat. Nikki Lee: “Deze verschrikking duurt al twee jaar. Ik wil helemaal niet naar nóg een zitting, maar het moet, ik kan nu niet afhaken.” Door het hoger beroep kan Nikki Lee de akelige affaire nog niet afsluiten. Wanneer dat dient, is niet bekend.

Sextortion

Vier jaar geleden leert Nikki Lee via Tinder Joost kennen. Ondanks de afstand – ze wonen 160 kilometer van elkaar – worden ze smoorverliefd. Als Nikki Lee Joost mist, stuurt ze hem erotische filmpjes. Allebei hebben ze daar lol in. De verliefdheid houdt aan, het latten bevalt niet meer en ze gaan samenwonen. Tot zo ver is er niets aan de hand, gewoon twee jonge mensen die superblij zijn dat ze elkaar gevonden hebben.

Maar op zaterdag 15 januari 2017 begint de ellende. Joost is naar een feestje, Nikki Lee blijft thuis omdat ze moe is door haar prille zwangerschap. Ze ligt in bed als haar telefoon piept, een onbekend nummer. “Beste Joost & Nikki, Ik weet dat jullie geld hebben, het is daarom dat ik voor 30 maart 3000 bitcoin van jullie wil ontvangen. Doen jullie dit niet, dan zal ik met de intieme data die ik uit jullie Dropbox-account heb gehaald online gaan.”

Paniek slaat toe

Nikki Lee schrikt zich dood, heeft geen idee wie haar dit stuurt. Een minuut later krijgt ze een bericht van een oude bekende uit haar vorige woonplaats. Hij heeft een onthullend lingerie-filmpje op Nikki Lees Facebooktijdlijn gezien en weet zeker dat ze daar niet blij mee is. De paniek slaat helemaal toe als ze ziet dat de hacker controle heeft over haar Facebookaccount. Hij schrijft ‘namens haar’: Ik maak video’s. Je kunt doneren voor meer video’s als je het leuk vindt.

Chantal (24) werd slachtoffer van wraakporno: ‘Het blijft me achtervolgen’

Zo snel als ze kan, verandert ze al haar wachtwoorden. Dan belt ze de politie om te zeggen dat ze gehackt is. Tot haar verbazing zegt die niets voor haar te kunnen betekenen. Als ze de volgende dag terugbelt, krijgt ze te horen dat ze over twee dagen aangifte kan komen doen. Ondertussen meldt de hacker zich weer via sms. Hij dreigt een naaktfoto van Nikki Lee online te zetten en het lingerie-filmpje te uploaden op Dumpert.

Ondanks meerdere pogingen met Dumpert in contact te komen om uit te leggen dat ze gehackt is, verschijnt het erotische filmpje op Dumpert. In nog geen dertig uur wordt het bijna een miljoen keer bekeken. Het aantal vulgaire comments van wildvreemden groeit met de minuut. “Die waren niet alleen voor mij te lezen, maar ook voor mijn ouders. Dat vond ik verschrikkelijk. Ik schaamde me niet alleen, ik was ook ontzettend boos.”

Paranoïde

De afperser gebruikt verschillende anonieme simkaarten, waardoor het moeilijk is te achterhalen wie en waar hij is. Hij dreigt meer beelden online te zetten. “Het is heel frustrerend als je niet weet wie het is en je iedereen verdenkt in je omgeving. Je wordt er paranoïde van. Ik heb zelfs een tijdje mijn ex verdacht. Ik was net zwanger, was het iemand die het mij niet gunde? Was er iemand jaloers? Als iemand me op straat aankeek, dacht ik: kijk je naar me omdat je me kent of omdat je me halfnaakt op Dumpert hebt gezien? Het spookt constant door je hoofd. En elke keer als mijn telefoon trilde, dacht ik: nee hè, gaan we weer… Het eerste half jaar bonsde mijn hart superhard als ik een telefoon hoorde. Die schrik is nu wel een beetje voorbij. Alleen onbekende nummers die me bellen, neem ik nog steeds niet op.” Laconiek: “Dan spreken ze mijn voicemail maar in.”

Dit verhaal komt uit Vriendin 10.

Laura Ponticorvo: ‘En toen stonden mijn naaktfoto’s ineens online’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen