Persoonlijke verhalen

Natasja Froger gaat vol voor Stichting Heppie

Natasja Froger (50), presentatrice van programma’s als Welcome home en Met open armen, zet zich al jaren in als ambassadrice voor Stichting Heppie, die de komende drie weken de meerwaarde van de puzzelopbrengsten van Vriendin krijgt. “Mijn inzet voor Heppie geeft me onwijs veel positieve energie.”

Natasja Froger – net vijftig, maar nog altijd fris en fruitig – nipt aan haar thee. Als ze eenmaal praat, vertelt ze honderduit. Vooral over Stichting Heppie, die kinderen opvangt tijdens vakantieweken en zorgweekenden. Het onderwerp ligt haar na aan het hart omdat het om kinderen gaat die elke dag met problemen worden geconfronteerd waar ze zelf niets aan kunnen doen. Kinderen van wie een ouder ziek is, kinderen bij wie armoede in het gezin heerst, kinderen met een gedragsstoornis of bij wie iets anders speelt. “Elk kind heeft er recht op om kind te zijn en dat kan bij Stichting Heppie”, vindt Natasja. “Ja, ik voel me ontzettend betrokken bij de stichting en bij de kinderen. Als ik er ben, luister ik naar hun verhalen.

Een verhaal dat me erg raakte, was dat van een elfjarige jongen. Hij werd op maandagochtend bij Heppie gebracht door een gezinsvoogd. Hij leverde hem af met de woorden: 'Sorry, ik weet niet wie hem vrijdag komt ophalen.’ De jongen woonde al sinds zijn vijfde in allerlei pleeggezinnen. Telkens ging het mis. Ook nu was het weer spaak gelopen en moest er een ander gezin voor hem worden gezocht. Ik realiseerde me: deze jongen wordt naar een plek gebracht waar hij niemand kent en hij weet niet eens wie hem vrijdag komt halen. De vrijwilligers hebben die hele week hun best gedaan hem uit zijn dagelijkse stress te halen. Hij maakte nieuwe vriendjes, deed mee aan een playbackshow en was echt aan het stralen. Donderdag huilde hij de hele nacht van de spanning: wat gaat er morgen gebeuren? Hij werd opgehaald door een op het oog ontzettend leuk en lief crisispleeggezin. Toen hij wegging, draaide hij zich nog even om en zei: ‘Dit was de mooiste week die ik heb meegemaakt. Dit vergeet ik nooit meer.’"

Lees het hele interview in Vriendin 49. 

Reageer op dit artikel

RockMeAmadeus

Leuke vrouw, goed hart, doe heel veel goed werk.
Keep it up Natasja!

Liefs, zomaar iemand

Beantwoorden

Instagram