Vrouw (26)

Dorian: ‘Ik was na de scheiding te veel met mezelf bezig’

Dat de scheiding met haar ex ook voor haar zoon heel verdrietig was, realiseert Dorian zich nu pas. “Achteraf denk ik: ik was te veel met mezelf bezig.”

Verdrietige periode

Dorian (54): “Ik kan de tijd helaas niet terugdraaien, maar ik neem het mezelf nog steeds kwalijk dat ik na mijn scheiding te weinig aandacht aan de emoties van mijn zoon Chris heb besteed. Hoewel mijn ex en ik alle twee achter het besluit om te gaan scheiden stonden, en alles in harmonie ging, was die periode natuurlijk ontzettend verdrietig.”

Nieuwe mannen

“Vooral voor Chris, die dan weer hier en dan weer daar was. Dat het voor hem waarschijnlijk het pittigst was, realiseerde ik me pas veel later. Ik ging in die tijd namelijk al weer snel verder met een nieuwe man, voor wie ik helemaal ging. Toen deze relatie na een paar jaar ook stukliep, had ik veel knipperlichtrelaties.”

Lees ook: Marcella: ‘Ik weet het zeker: mijn schoonmoeder zit achter onze scheiding’

Niet aardig

“Achteraf denk ik: ik was veel te veel met mezelf bezig en heb domweg verzaakt Chris goed uit te leggen waarom het niet meer werkte tussen zijn vader en mij. Maar ook waarom ik zo zoekende was naar een nieuwe liefde en waarom dat keer op keer stukliep. Als hij ernaar vroeg, vond ik dat irritant en was ik lang niet altijd aardig.”

Moeite met relaties

“Chris is nu een twintiger en heeft een leuke vriendin. Toch zie ik hem worstelen in zijn relatie, omdat hij door alles wat hij heeft meegemaakt zowel bindings- als verlatingsangst heeft. Ik denk dat als we hem na de scheiding beter hadden opgevangen en professionele begeleiding voor hem hadden gezocht, hij nu sterker in zijn relaties had gestaan. Goedmaken kan ik het niet meer, maar ik probeer er nu wel voor hem te zijn. Door naar hem te luisteren en te vertellen hoe ik bepaalde dingen vroeger heb beleefd.”

Lees ook: Martine ging van bruiloft naar scheiding in een half jaar

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen