Placeholder

Naomi: ‘Al na 24 uur werd ik ten huwelijk gevraagd!’

Nog geen dag nadat Naomi (40) Maarten (41) tegenkwam op een high tea van haar beste vriendin, werd ze door hem ten huwelijk gevraagd. “Het was bluf meets het bijzondere moment meets spontaniteit. Ik zei volmondig ja.”

Nog geen dag nadat Naomi (40) Maarten (41) tegenkwam op een high tea van haar beste vriendin, werd ze door hem ten huwelijk gevraagd. “Het was bluf meets het bijzondere moment meets spontaniteit. Ik zei volmondig ja.”

Naomi: “Mijn relatie was anderhalf jaar eerder na drie jaar gestrand, omdat we meer vrienden bleken te zijn dan geliefden. Mijn ex en ik hadden samen een huis gekocht en we waren in principe klaar voor kinderen, maar een zwangerschap bleef uit. Achteraf gezien is het alsof het zo heeft moeten zijn. In de loop van de tijd begon onze relatie steeds meer scheuren te vertonen. We hadden geen hekel aan elkaar, maar toen ik er een punt achter zette, kon mijn ex zich daar volledig in vinden. We verkochten ons huis en vonden allebei een nieuwe woning.

Een fijn leven

Ik besloot eerst aan mezelf te gaan werken. Ik wilde graag afvallen, vond dat ik vijf kilo te zwaar was. Als ik niet lekker in mijn vel zit, ga ik chips eten en dat was te zien. Ik begon met yoga en de kilo’s vlogen eraf. Dat zagen de mannen in mijn omgeving ook. Zo nu en dan had ik een date, maar met niemand had ik een échte klik. In m’n eentje bouwde ik een fijn leven op. Ik kon nog geen spijker in een muur slaan, maar mijn nieuwe buurvrouw Astrid leerde me klussen. We raakten bevriend en ik sprak ook weer af met vrienden van vroeger. Ik stond zeker open voor een nieuwe relatie, maar alleen als die serieus zou zijn.”

In elkaar opgaan

“Met mijn beste vriendin Kim ging ik al tien jaar op vakantie. Ze was ook single en we grapten dat als we voor eeuwig alleen zouden blijven, we samen een huis in de Elzas zouden kopen. Dan konden we daar met z’n tweeën oud worden. We planden onze vakanties altijd in oktober, rond onze verjaardagen. Maar een paar maanden voordat Kim veertig werd, liep ze een leuke man tegen het lijf en wilde ze eigenlijk niet op weg. En ik had al zo veel geld uitgegeven aan mijn huis, dat ik ook even pas op de plaats wilde maken. We zouden een jaartje overslaan.”

Sjoukje was supersnel zwanger: ‘We woonden nog niet eens samen’

Leuke vent

“Kim besloot haar verjaardag op zondagmiddag te vieren met een feestelijke high tea voor familie en goede vrienden. Toen ik bij de high tea aankwam, zag ik hem meteen: Maarten. We kenden elkaar van héél vroeger; hadden een keer samen met een groep vrienden gevaren. Ik vond hem toen al een leuke vent, maar hij was in die tijd erg op zoek naar zichzelf. Hij was druk met zijn geloof en had nogal een bekeringsdrang. Ik kon daar niets mee. Ik was bevriend met hem op Facebook, maar meer niet. Toen ik hem na al die tijd weer zag, dacht ik: hij is aardig opgedroogd. Maarten keek me aan en vroeg of ik naast hem kwam zitten. We raakten aan de praat en de middag vloog voorbij. Tegenover ons zaten twee vriendinnen van Kims moeder, die ons nauwlettend in de gaten hielden. Ik zag aan hun gezicht dat ze genoten van hoe we in elkaar opgingen.”

Telefoonnummers uitwisselen

“Ons gesprek was leuk. Maarten toonde oprechte interesse in mij, ons gesprek ging meteen de diepte in. Hij was nog steeds gelovig, maar niet meer zo kerkelijk als toen en had geen bekeringsdrang meer. Tegen zessen moest ik naar huis om mijn honden uit te laten. Maarten zei dat hij het leuk zou vinden nog een keer af te spreken. We wisselden telefoonnummers uit en ik vertrok. Ik was de stad nog niet uit gereden, of ik kreeg al een appje: of ik vrijdag met hem uit eten wilde. Dat leek me leuk, maar ik had zaterdagochtend vroeg al een afspraak en ik wilde ’s avonds niet bezig zijn met mijn planning de dag erna. Ik stelde voor het een week later te doen; het had toch geen haast?”

Of ik kinderen wilde

“Eenmaal thuis belde Maarten, dat vond hij handiger dan appen. ‘We kunnen ook eerder in de week gaan eten; woensdag bijvoorbeeld’, stelde hij voor. Dat vond ik een prima plan. We kletsten nog zeker een uur, toen rondde ik het gesprek af – mijn favoriete serie begon. Toen die bijna was afgelopen, stuurde Maarten een housenummer door. Ik stuurde hem een liedje terug. Opnieuw belde hij: ‘Ik kan ook nu langskomen.’ Dat vond ik een goed idee. Ik ben freelancer en kon de volgende dag toch uitslapen. 25 minuten later stond hij voor de deur. Toen ik opendeed, zoende hij me meteen vol op mijn mond. Hij tilde me op en droeg me de woonkamer in. Ik was overdonderd. Maarten zette me neer en keek me aan. ‘Ik wil dat je weet dat ik je nooit ga kwetsen’, zei hij. Ik reageerde wat verbaasd, hij zei het zo plompverloren. En toen vroeg hij of ik kinderen wilde. Ik knikte. ‘Mooi, dan hebben we dat besproken, dat wil ik ook’, was zijn reactie. Ik wist niet wat me overkwam!”

Dit verhaal komt uit Vriendin 12.

Zussen Martine en Karlijn trouwden op dezelfde dag