Seks (1)

Marije: ‘Pas nu, op mijn 43ste, kan ik van seks genieten’

Seks was voor Marije (43) nooit interessant. Ze deed net alsof ze het lekker vond, om er maar vanaf te zijn. Totdat ze per ongeluk vorig jaar haar eerste echte orgasme kreeg. “Ik zal niet zeggen dat ik daarna ben losgeslagen, maar een beetje wild ben ik inmiddels wel.”

Marije: “De allereerste keer dat ik een orgasme kreeg, nu een jaar geleden, was een week na mijn scheiding. Ik stond onder de douche, smeerde mezelf ruimschoots in met schuim en speelde wat met de douchekop. Ik liet de warme straal langs mijn gevoeligste plekjes stromen en ineens overviel me een heel intense prikkeling. Een gevoel dat ik niet kende en dat absoluut niet leek op het overdreven gillen wat ik altijd had gedaan om aan te geven dat zogenaamd mijn orgasme zich aandiende. Ik had ook nog nooit eerder gemasturbeerd. Ik had er gewoon geen behoefte aan. Dacht ik. Maar nu, lekker ontspannen zonder man, kinderen of andere afleiding in de buurt, liet ik mezelf helemaal gaan. Ik vond het een wonder: ik had twee huwelijken achter de rug, een stuk of zes bedpartners gehad en was al 42 jaar oud! Het smaakte direct naar meer. Een rare gewaarwording, want tot dan toe vond ik seks maar een noodzakelijk kwaad.”

Filmsterrenkreuntjes

“Seks heeft me gewoon nooit echt geboeid. Ik ben redelijk ervaren, maar ik zag seks als iets wat nodig was om mannen te krijgen en te behouden. Mijn beide huwelijken lang heb ik al mijn orgasmes gefaket. Ik geloof niet dat die mannen aan mij zagen dat ik deed alsof. Wel moeten ze gemerkt hebben dat ik niet bepaald een hoog libido had. Daar klaagden ze soms ook over. Ik nam nooit het initiatief, was niet in voor aparte standjes en orale seks weigerde ik. Zowel ontvangen als geven. In bed deed ik wel actief mee, met filmsterrenkreuntjes en geile aanmoedigingen, maar dat was meer om de man in kwestie een goed gevoel te geven, zodat we snel konden afronden om lepeltje-lepeltje in slaap te vallen. Mijn eerste huwelijk duurde maar drie jaar. We waren veel te jong getrouwd. Hij studeerde nog, ik stapte zo over uit mijn ouderlijk huis naar de flat van Marcel. Het was voor mij meer een vlucht dan ware liefde. Een jaar na Marcel ontmoette ik Teije, met wie ik drie kinderen heb gekregen.

We hadden een fijne relatie. Ik was smoorverliefd op hem en hij was ook helemaal gek op mij. Maar drie kinderen krijgen binnen vijf jaar – dat is behoorlijk zwaar. We waren een hecht gezin, maar leefden meer samen als broer en zus dan als liefdespartners. Seks hadden we na de geboorte van onze jongste zoon nog maar eens in de drie, vier weken. Ik vond het vreselijk toen Teije me na achttien jaar huwelijk opbiechtte verliefd te zijn op een ander. En nog steeds heb ik er flink verdriet van dat we de kinderen een scheiding hebben aangedaan. Maar ik begrijp wel hoe het kan dat we uit elkaar zijn gegroeid. Als Teije wilde vrijen, hield ik me de laatste jaren vaak slapend. Ik zorgde er altijd voor dat ik eerder in bed lag dan hij en was dan zogenaamd al verzonken in een diepe slaap. En heel veel lol beleefde hij niet aan me als we vreeën. Ik werd steeds passiever. Missionaris of op z’n hondjes, meer standjes hoefde ik niet en ik had ook geen zin me in de Kamasutra te verdiepen voor hem. Tja, als je thuis niet aan je trekken komt, ga je het buitenshuis zoeken. Maar ik kon hem gewoon niet meer geven. Ik wist ook niet hoe.”

Lees ook: Op deze seksvraag werd het meest gegoogeld in 2019

Ongemakkelijk gesprek

“Op het gebied van seks heb ik ook niets van thuis meegekregen. Ik kom uit een streng gereformeerd gezin, ik was een nakomertje. Mijn drie broers kregen het boekje Nu jongen, straks man onder hun neus geschoven. ‘Zo, hier staat alles in wat je wilt weten’, zeiden mijn ouders. Tegen mij begon mijn moeder op mijn dertiende een ongemakkelijk gesprek over menstrueren en ‘dat ene’ waarmee je moest wachten tot je getrouwd was. Halverwege haakte ze af en verwees ze me door naar mijn vier jaar oudere zus. Ik moest het maar aan haar vragen. Mijn zus had het vooral over pijn en jongens die meer van je wilden dan goed zou zijn. Met vriendinnen op school sprak ik er ook niet over. Ik was daar te bleu voor. Wel ving ik af en toe wat op over ‘vingeren’ en ’tongen’ en hoorde ik mijn broers soms opscheppen tegen elkaar over wat ze hadden gelezen in ‘vieze boekjes’. Het leek me maar smerig allemaal. Niemand sprak ooit over genot of orgasmes, anders dan die van een man, dus dat seks ook voor vrouwen plezierig kon zijn, wist ik niet.”

Nooit echt opgewonden

“Op mijn zeventiende ben ik ontmaagd. Min of meer om ervanaf te zijn. Dan kon ik erover meepraten. Nou, ik vond er geen klap aan. Bovendien vond ik het helemaal niks dat een man me naakt zag, ik was heel onzeker. Nu denk ik: meid, je zag er prachtig uit. Maar op dat moment schaamde ik me voor mijn te kleine borsten en meisjeslichaam. Mijn ontmaagding was geen succes. Het deed vreselijk pijn, ik bloedde als een rund en ik vond het maar een vieze bedoening. Met Marcel, mijn tweede vriendje en later mijn man, ging het wel iets soepeler. Maar het werd nooit mijn hobby. Ik vond het leuk met hem te zoenen en als we vreeën voelde ik me geestelijk met hem verbonden, maar echt opgewonden ben ik nooit geweest. Ook bij de mannen die erna kwamen, een enkele onenightstand en mijn tweede echtgenoot, ben ik nooit heel geil geweest. We gebruikten eigenlijk altijd glijmiddel, omdat ik anders te droog was en het pijn deed.”

Een beetje wild

“Wat een ongelofelijk verschil met nu! Ik zal niet zeggen dat ik ben losgeslagen, maar een beetje wild ben ik inmiddels wel. Niet lang na mijn ‘douche-orgasme’ ben ik op ontdekkingstocht gegaan. Eerst met mijn vingers, later kocht ik een vibrator. Waar ik jarenlang immuun leek voor strelingen of vingers, bleek mijn lichaam ineens heftig te reageren als ik mezelf op bepaalde plekjes aanraakte. Het leek wel of mijn lichaam jarenlang in een soort pauzestand had gestaan en ik nu pas de juiste schakelaar had gevonden. Ik had mezelf ‘aangezet’ en ik verlangde elke avond naar dat schokkende, lekkere gevoel van een orgasme. Het werd een verslaving.

Zodra ik mijn bed in stapte, zocht ik Tarzan op in mijn nachtkastje. Stout verhaaltje erbij op de iPad en dan heerlijk relaxen. Maar hoe fijn ook, ik wilde niet alleen met mezelf vrijen. Ik wilde zien of ik mijn geleerde techniekjes ook met een leuke man in de praktijk kon brengen. En zo brak mijn tweede jeugd aan. Ik woonde op mijn zeventiende al samen en op mijn 23ste had ik mijn eerste kind. Een echte uitgaansperiode heb ik nooit gekend. Tussen mijn huwelijken ben ik even vrijgezel geweest, maar ik kan de avonden dat ik doorzakte in de kroeg op één hand tellen. Ook tijdens mijn huwelijken ben ik nooit echt uitgegaan. Teije en ik gingen af en toe eens samen uit eten of naar een feestje, maar ik wilde liever geen oppas in huis, wilde zelf bij de kinderen zijn. Nu hield niets me meer tegen. De kinderen waren twintig, achttien en zeventien en hadden mij niet meer nodig. Alleen mijn jongste zoon woont nog thuis, maar op zaterdag komt hij meestal pas om vijf uur ’s ochtends thuis. Moeders kon dus met een gerust hart op stap.”

Lees ook: Dana: ‘Ik kan niet zonder seks, daarom stemde mijn man in met een minnaar’

Helemaal los

“Mijn eerste keer met een nieuwe man was in februari 2019. Samen met een single vriendin ben ik gaan carnavallen. Wij komen niet uit het Zuiden, maar wilden het weleens meemaken, dat carnaval. We boekten een hotel voor drie nachten in Den Bosch, met ieder een eigen kamer, om eens helemaal los te gaan. Niemand die ons daar kende, dus we hoefden ons geen zorgen te maken over onze reputatie. Zeker na wat drankjes voelde ik me vrij genoeg om er flink op los te flirten. Een van de mannen die meteen op me afstapte, was Bart. Twaalf jaar jonger dan ik en een echte Bosschenaar. Na een paar biertjes durfde ik hem mee te vragen naar mijn hotelkamer. Mijn vriendin vermaakte zich prima en we hadden elkaar carte blanche gegeven. ‘Enjoy!’ riep ze me na.

Op mijn hotelkamer sloeg nog even de twijfel toe: zou het me lukken? Wat als ik zou dichtklappen? Maar ik was voor niets bang geweest. Bart was een geweldige minnaar, heel onstuimig en een snelle leerling. Ik vond het helemaal niet moeilijk om hem te vertellen hoe hij zijn vingers het beste kon bewegen en in welk standje hij mij het beste kon stimuleren. Andersom maakte ik hem helemaal gek met dirty talk. Iets wat ik nooit eerder zo uitgebreid had gedaan, maar hij moedigde me aan en ik vond het eigenlijk heel leuk om te doen.”

Nieuwe vlam

“Met Bart heb ik dat weekend nog drie keer seks gehad, maar daarna hebben we niet eens mailadressen uitgewisseld. Het was klaar. Ik weet niet eens of hij wel vrijgezel was. Maar ik ben blij dat hij de eerste man was in deze nieuwe episode van mijn leven. Hij gaf mij de bevestiging dat ik wel van seks kon genieten. Ik was niet langer die ongeïnteresseerde, haast frigide vrouw. Na Bart heb ik nog een keer een losse scharrel gehad en daarna ontmoette ik Duncan, mijn nieuwe vlam. Ik kende Duncan al wat langer, hij is een buurman. Hij nodigde me uit voor een kop koffie en voor ik het wist, lagen we heftig zoenend op zijn bank. Inmiddels zijn we vier maanden samen. Duncan is net als ik gescheiden, halverwege de veertig en ook bezig met zijn tweede seksuele jeugd. Hij heeft vier jaar lang geen seks gehad met zijn toenmalige vrouw en heeft dus net als ik heel wat in te halen. Als de kinderen niet bij mij zijn, slaap ik bij hem en dan kunnen we urenlang met elkaar vrijen. Ik ben nu meestal degene die het initiatief neemt, met stoute voorstellen komt, geen slipje draagt of juist mooie jarretels. In bed ben ik ongeremd en sta ik open voor de spannendste standjes. Van orale seks ben ik nog steeds geen fan, maar ik vind het niet erg het af en toe bij hem te doen.”

Genieten

“Als ik lig uit te puffen na een seksmarathon met Duncan, moet ik mezelf weleens in mijn arm knijpen: ben ik dit, die hier uitgeput maar tevreden in bed ligt? Wat heb ik mezelf toch onthouden al die jaren?! Maar goed, het heeft geen om zin daar spijt van te hebben. Ik kende mijn eigen lichaam vroeger gewoon niet. Het cliché ‘Je moet eerst van jezelf houden, voordat je dat van een ander kunt doen’ gaat eigenlijk ook op voor seks. Als je je eigen lichaam niet kent, hoe kun een ander je dan ooit bevredigen? Ik houd me daarom maar voor dat vrouwen hun seksuele piek vaak pas op hun veertigste bereiken. Ik heb nog de rest van mijn leven om ervan te genieten.”

Tip van de redactie

Op zoek naar de allerlekkerste wand massager? Deze krachtige vibrator maakt jouw stoutste dromen waar met intense vibraties voor een explosieve sensatie. Met 20 vibratiepatronen en 8 snelheden kom jij helemaal los. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Eva Personal Massager Magic Wand Vibrator
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Mireille: ‘Bobs overleden vrouw is nog overal’

Meer persoonlijke verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Vriendin.