Vrouw (1)

Manon verbrak haar relatie vanwege haar schoonmoeder

Manon wilde het liefst voor altijd met Tim blijven, maar ze kon het gedrag van haar schoonmoeder niet meer aan. “Ze bleef kil en afstandelijk.”

Manon (45) is single.
Ex: Tim, destijds 22 jaar oud
Relatie: 26 jaar geleden kregen Manon en
Tim verkering. Na 5 jaar maakte Manon het uit.

Ijzige blik

“Tim was de ideale schoonzoon. Hij was aardig, voorkomend en knap. Helaas was ik niet de ideale schoondochter. Tenminste, niet voor Tims moeder. Het eerste jaar van onze relatie dacht ik dat ze aan me moest wennen, maar ook de jaren erna bleef ze kil en afstandelijk. Tijdens familie-etentjes keek ze me soms niet eens aan. En als ze wel naar me keek, was dat met een ijzige blik.”

Lees ook: Noor: ‘Onze liefde was verboden, toch zijn we al twaalf jaar samen’

Een kreng

“Ik ben best gevoelig. Het stroeve contact maakte me onzeker. Tim vond dat ik er niet zo’n punt van moest maken. Zijn moeder was nou eenmaal zo. Onze band moest groeien, dacht hij. Tim was heel avontuurlijk. Nadat we twee jaar verkering hadden, backpackten we een paar maanden door Azië. Soms sliepen we in hangmatten in de jungle, waar we de apen hoorden brullen. Vaak denk ik terug aan deze bijzondere tijd. Ik had voor altijd bij Tim willen blijven als zijn moeder niet zo’n kreng was. Want dat werd meteen duidelijk toen Tim en ik aankwamen op Schiphol. Tim kreeg een knuffel van zijn moeder en ik een afkeurende blik. Ik had dreads laten zetten en dat vond ze afschuwelijk.”

Blijft spijtig

“Tims vader zat duidelijk onder de plak van zijn vrouw. Volgens mij wilde hij best aardig tegen me doen, maar hij deed het niet. Ik vond hem laf én Tim ook. Het begon me steeds meer te storen dat hij zijn moeder in bescherming nam. Toen ik samen was met Tim, leek het vaak of er een zware steen op mijn maag drukte. Die steen was zijn moeder. Ik vond het afschuwelijk om door haar te worden genegeerd. Als ik dacht aan een toekomst met Tim, dacht ik ook aan alle nare momenten met zijn ouders die in het verschiet lagen. Uiteindelijk verbrak ik de relatie om die reden. Spijtig blijft het wel, want ik was gek op Tim.”

Lees ook: Nathalie: ‘Mijn schoonmoeder vindt mij niet goed genoeg voor haar zoon’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen