Leonie heeft een kind van haar getrouwde minnaar

Eefje: ‘Mijn man gaat vaak tekeer tegen de kinderen’

Eefje dacht haar droomman gevonden te hebben, maar in werkelijkheid is hij nogal opvliegerig. Vooral tegen de kinderen. “Is het niet beter om uit elkaar te gaan?”

Snel aangebrand

Eefje (38): “Ik wist het zo zeker toen ik Ronald ontmoette. Hij was niet alleen de perfecte man, hij zou ook de perfecte vader zijn. Enthousiast, vrolijk, jongensachtig en toch ook verantwoordelijk. Maar in de praktijk valt dat behoorlijk tegen. Hij blijkt vooral snel aangebrand en autoritair te zijn. Hij heeft weinig geduld met onze tweeling, reageert heel fel als ze niet doen wat hij wil.”

Andere opvoeders

“We zijn totaal andere opvoeders: ik ben meer ontspannen en probeer in plaats van boos te worden juist tot drie te tellen en met speelse oplossingen te komen. Ronald is snel geïrriteerd, verheft zijn stem en geeft straf, soms tot op het intimiderende af. Zodra de kinderen naar bed zijn, verandert zijn humeur en is hij vrolijk en spontaan. Toch voel ik steeds meer reserves naar hem toe. Hij maakt iets kapot als hij zo tekeergaat tegen de kinderen. Daarmee kwetst hij mij ook.”

Moeilijk om te zien

“Ik hoop dat we door te praten dichter tot elkaar kunnen komen. Nu gaat het nog om kleine dingen als een bord leegeten en speelgoed opruimen. Maar wat als het grotere issues worden? Steeds vaker krijg ik het gevoel dat het vaderschap hem tegenvalt. Dat die rol hem niet past. De laatste tijd merk ik ook aan de kinderen dat ze anders zijn als Ronald in de buurt is. Ze zijn minder uitgelaten en op hun hoede. Dat vind ik moeilijk om te zien. Veel mensen blijven bij elkaar om de kinderen, ik vraag me steeds vaker af of het voor hen juist niet beter is om wel uit elkaar te gaan.”

Lees ook: Marijes man heeft losse handjes: ‘Huiselijk geweld sluipt erin’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Marianne
    Hoi Eefje, Vervelende situatie. Waar ik vooral aan moet denken na je stukje te hebben gelezen is: hij is en blijft de vader. Wat denk je op te lossen door uit elkaar te gaan? Hoe je het ook zou regelen daarna, het is zeer waarschijnlijk dat de kinderen dan tijd alleen met hem door gaan brengen. Zijn gedrag naar hen toe zal ws niet veranderen. Kun je (zonder verwijtend te zijn) met hem in gesprek hierover? Hij heeft al aangegeven dat de rol hem niet past, misschien zit er wel onzekerheid en angst achter. Wellicht kan hij wat meer lezen over kinderen en opvoeden, gesprekken met een psycholoog, een cursus gaan doen? Kan hij moeilijk omgaan met de drukte van de kinderen als hij thuis komt na een intensieve werkdag? Misschien kunnen jullie daar afspraken over maken, dat hij eerst even tijd kan nemen voor zichzelf en daarna nog even wat tijd met de kinderen? Succes, ik hoop dat jullie hier samen verder in komen.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen