Nu Noëlle (33) is afgevallen, durft ze weer van seks te genieten

Vriendin-lezeressen delen de spannendste, bijzonderste of meest liefdevolle ervaring uit hun slaapkamer. Deze week Noëlle, die zonder overtollige kilo’s weer durft te genieten van seks.

Even voorstellen

Noëlle (33)
Kinderen: 2
Status: getrouwd met Mattijs
Aantal sekspartners: 13
Frequentie: wekelijks
Favoriete standje: reverse cowgirl
Raakt opgewonden van: seks met het licht aan
Knapt af op: overbeharing
Geeft haar seksleven een 8

‘Je straalt’

Noëlle: “Toen ik op een van de eerste zomerdagen van dit jaar met een vriendin naar het strand ging, was ik verbaasd over de vele mannen die naar me keken. Had ik soms iets raars op mijn gezicht? Mijn vriendin schoot in de lach. ‘Welnee, je ziet er gewoon fantastisch uit’, zei ze. ‘En je straalt ook nog eens uit dat je je fantastisch voelt. Je moest eens weten hoe sexy je bent.’ Ik werd er verlegen van. Maar ook heel blij en trots: mijn metamorfose is me namelijk niet komen aanwaaien. En hoewel het me heus niet om aandacht van mannen ging, zou ik liegen als ik zeg dat dat niet hartstikke lekker is.

Postnatale depressie

Na mijn tweede dochter, zes jaar geleden, kreeg ik een postnatale depressie. Een nare periode die ik na een halfjaar gelukkig achter me kon laten. Alleen mijn extra vijftien kilo’s niet. Ik wilde dat overgewicht graag kwijt, ik voelde me er vreselijk onzeker door. Toch lukte het maar niet om er serieus iets aan te doen. Daar leed ik onder. En mijn man ook. Niet omdat hij me niet mooi vond – hij heeft altijd gezegd dat het hem niet uitmaakte – maar omdat ik zo onzeker was dat ik hem afhield in bed. Ik vond mezelf niet sexy meer en kon me werkelijk niet voorstellen dat hij dat wel vond. Ons seksleven had al een tik gekregen door mijn zwangerschappen en de postnatale depressie, nu werd het nog erger. Ik ging vaak expres vroeg naar bed en had steeds smoesjes. Dat gaf spanningen. Mijn man zei vaak dat hij me vreselijk miste, dan gaf ik soms maar toe. Met tegenzin, en met het licht uit.

Het roer om

Tijdens de eerste lockdown kwamen er nog wat coronakilo’s bij en in de herfst wist ik: nu moet het roer om, anders groei ik dicht. De sportscholen sloten, maar ik kwam juist in beweging: sporten met YouTube en dagelijks hardlopen. Suikers gingen in de ban, boterhammen verving ik door groene smoothies. Terwijl iedereen klaagde over de saaie coronawinter, was ik er blij mee: ik kwam veel minder in de verleiding.

Andere vrouw

En toen de zon weer ging schijnen, had ik mijn figuur van lang geleden terug. Inclusief redelijk strakke buik. Ik zag een andere vrouw in de spiegel. En ik was een andere vrouw in bed, want mijn zelfvertrouwen was gegroeid. En sporten kun je ook in bed, ontdekte ik. Mijn man was er superblij mee, we ontdekten elkaar echt opnieuw. Nu ik weer zonder schaamte en ongemak seks kan hebben, kom ik nooit meer met smoesjes aan. Integendeel, ik heb weer hartstikke veel zin. Ik durf zelfs weer bovenop te zitten, met mijn rug en billen naar hem toe. Dat ik dat ooit nog zou durven, had ik niet gedacht.

En kennelijk straalt mijn hernieuwde zelfvertrouwen zo van mij af, dat ik overspoeld wordt door mannelijke aandacht. Zelfs als ik met de kinderen op pad ben. Soms word ik zelfs aangesproken, of ik een kopje koffie wil drinken. Vleiend, maar zo’n avontuurtje zou ik nooit aangaan. Ik beleef genoeg avonturen met mijn eigen vent. Ik ben blij dat ik hem weer zonder schaamte durf te bespringen.”

Tekst: Lydia van der Weide. Om privacyredenen zijn alle namen veranderd, de echte namen zijn bekend bij de redactie.

Lees ook: Veronique: ‘Ik kreeg zelden een orgasme, tot ik seksspeeltjes ontdekte’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen