Placeholder

Lees en leef mee…

Op het forum vind je dit bijzondere verhaal. Wil je de schrijfster een hart onder de riem steken? Doe dat dan door een reactie achter te laten onder het artikel.

Op het forum vind je dit bijzondere verhaal. Wil je de schrijfster een hart onder de riem steken? Doe dat dan door een reactie achter te laten onder het artikel.

We zijn vannacht gebeld, er zijn twee longen voor mijn moeder, na drie jaar wachten zijn ze er, zo spannend! We wachten nu op groen licht of de longen van de donor goed zijn… 

De operatie is gelukt, maar nu is het afwachten of er niets afgestoten gaat worden, ze wordt nu nog drie dagen in coma gehouden.

Vandaag hebben ze twee keer geprobeerd mijn moeder wakker te maken, bij allebei de keren werd ze nogal wild, ze ging trappen en het leek wel of ze overeind wilde komen, ook greep ze naar de slang van de beademing, omdat dat juist niet mocht werd ze opnieuw in een roesje gebracht. 

Ben vanmiddag toch naar het ziekenhuis gegaan, we hebben een gesprek gehad met de zaalarts die ons vertelde dat de longen afgestoten worden, daarvoor krijgt ze nu 1000mg prednison, ze ligt ook weer aan de beademing. 

Toen ik vanavond kwam, wilde ze haar net gaan intuberen, dus beademing via slang, daar lag mijn mams, denk dat ze niet eens weet dat ik geweest ben, was echt schrikken.

Nogmaals vanavond een heel gesprek gehad, want wij schrikken ons steeds rot, maar na een longtransplantatie zien ze vaker van zulke terugvallen, dat er vocht achter haar longen zit is eigenlijk allemaal wondvocht nog van de operatie. Voor de pijn van het zetten van de drain had ze al slaapmiddelen gekregen, daarna morfine, dus we hebben niet echt met haar kunnen praten, ze viel telkens in slaap.

Door al dat liggen is ze wel veel spierkracht kwijt en dat maakt het ophoesten moeilijk. Er is ook weer een scan gemaakt, om te kijken of de laatste drain eruit mag.

Afgelopen nacht is mijn moeder bang geweest, echt zo zielig, terwijl het juist goed gaat.

Het is vannacht niet goed gegaan, ze ligt weer aan de beademing…