Placeholder

Kerst in het ziekenhuis

Dankzij Angelique hebben veel kindjes straks toch nog een leuke Kerst in het ziekenhuis…

Dankzij Angelique hebben veel kindjes straks toch nog een leuke Kerst in het ziekenhuis…

Terwijl iedereen nog heerlijk van de zon aan het genieten was, was ik al druk bezig met de voorbereidingen voor de Kerst. Ik ontplofte bijna van de inspiratie en ik had het plan voor de decembercadeautjes al klaar. Natuurlijk niet voor ons gezin, daarvoor heb ik wel geleerd om niet te ver vooruit te plannen. Maar voor de decembercadeautjes van de Stichting. Het moest weer een feestje worden, maar dit keer voor het gezin.

De decembermaand staat immers voor warmte, familie en samenzijn. Met die gedachten in mijn achterhoofd was de keuze op de Kerst als uitgangspunt al snel een feit. Want stel je je eens voor dat je met Kerstmis in het ziekenhuis moet zitten, in plaats van lekker thuis bij de kachel. Dat je misselijk bent van de Chemo en je het moet doen met het ziekenhuiseten, in plaats van een heerlijk kerstmaal. Dat de dichtstbijzijnde kerstboom in de hal staat en dat je als ouders zijnde je zieke kindje in bed ziet liggen, in plaats van heerlijk spelend in de woonkamer. Of denk jij je eens in dat je voor de derde keer op een rij met een feestdag in het ziekenhuis bent, omdat jouw broertje of zusje daar ligt voor een behandeling… Het is voor vele mensen een akelige realiteit en ik wilde dit keer niemand van het gezin over slaan.

Dus snel ging ik aan de slag en schreef ik naar vele verschillende bedrijven en instanties en de reacties waren geweldig! Bedrijven waarvan ik het niet had verwacht, stuurden belangeloos mooie producten toe en ook bedrijven waarmee we eerder hadden gewerkt, waren zo geweldig om ook dit project te steunen. Lang voor de deadline stond de werkkamer vol met dozen met mooie geschenken en lieve berichten. Ik was sprakeloos en voelde mij nederig. En nu ik dit schrijf, kan ik nog de tranen achter mijn ogen voelen prikken. Want dit is goedheid ten top!

Volgende week ga ik beginnen met het sorteren en vullen van de kerstpakketten, want dat zijn het nu echt wel geworden en dan breng ik ze naar het ziekenhuis toe. Het zullen ruim 15 grote pakketten worden en van alles wat is over gebleven, maken we kleinere pakketten. Kyra kan al niet wachten om alles in te pakken en er een mooie tekening van zichzelf bij te sluiten. En ik hoop dat deze pakketten ieders Kerst in het ziekenhuis een beetje feestelijker zullen maken.