Persoonlijke verhalen

Jack van Gelder: ‘Van mijn perfectionisme word ik onrustig. En anderen ook’

Jack van Gelder (62) is succesvol radio- en televisiepresentator. Zijn gedrevenheid zit hem soms in de weg, maar het lukt hem steeds beter te ontspannen. “Mijn arts zei ooit: ‘Probeer elke dag tien minuten vakantie te nemen.’ Dat advies heb ik opgevolgd.”

Je hebt twee kleinkinderen. Geniet je van het opa zijn?
Jack: “Jazeker, als ik ze een paar dagen niet heb gezien, mis ik ze al. Mick is net zes en June is in januari vier geworden. Ze noemen me Opa Visie, wat ‘opa televisie’ betekent, en ze zwaaien altijd naar me als ze me op tv zien: ‘Dág, opa!’ Toen ze nog kleiner waren, gaven ze kusjes op het beeld als ze me zagen. Het lijkt wel of ik meer van mijn kleinkinderen geniet dan vroeger van mijn zoon. Als je zelf vader wordt, onderga je het. Je gaat van poepluiers en gebroken nachten naar kleuterschool. Het is onderdeel van je leven en de dagen vliegen voorbij. Nu heb ik veel meer rust om stil te staan en te leven in het moment. Ik raak snel door die kleintjes ontroerd."

Lees het hele interview met Jack in Vriendin 15.

Reageer op dit artikel

Wordt er bij jullie veel sport gekeken op televisie?

Nee

nee , niet echt . alleen olympische spelen volg ik wel ! Volg wel turnen als het op tv is , maar dat zenden ze weinig uit !

Ja, namelijk...

Mijn man kijkt altijd sport van voetbal tot darten ja eigenlijk heel veel.

Instagram