Persoonlijke verhalen

Interview met aannemer/bouwdeskundige Bob Sikkes

Bob ‘de verbouwer’ Sikkes (50), bekend van tv-programma’s als Tv-makelaar en Bouwval gezocht, woont op een bovenwoning in Amsterdam. Hij heeft geen tuin, wél een prachtig dakterras dat net verbouwd is.“Ik vind het leuk als de planten in het voorjaar weer gaan bloeien.”

Wat betekent je dakterras voor jou?
“Best veel eigenlijk. Door mijn werk zie ik veel mooie huizen, dat maakt me weleens onrustig. Maar in plaats van in een huis met een tuin woon ik het liefste boven, mét een dakterras. In dit huis valt het licht zo mooi naar binnen en er is zo veel buitenruimte, dat ik hier na zestien jaar nog steeds zit. Al hebben we al wel ongeveer zeventien verbou- wingen achter de rug.”

Zat het er als kind al in, dat je aannemer zou worden?
“Ja, toen ik klein was, liep ik al door de straten en keek ik welke huizen ik mooi vond. Mijn broers en ik mochten een keer allemaal een abonnement op een tijdschrift uitzoeken. Mijn jongste broer koos de Donald Duck, mijn oudste broer Kijk en ik Eigen huis & interieur. Ik bewaarde ze allemaal onder mijn bed. Toen was ik pas tien.”

Hoe ben je ontdekt voor televisie?
“Ik ben daar tien jaar geleden voor gevraagd. In een restaurant raakte ik in gesprek met een vrouw die voor de tv werkte. Ik vertelde dat ik bouwkunde had gestudeerd, maar dat ik geen gelijkgestemde kon vinden met wie ik wilde samenwerken. Grappig, zei ze, ze vond mij helemaal geen jongen voor de bouw. En ze had een zwager met een bouwbedrijf die eigenlijk ook geen type voor de bouw was. Ik vroeg haar zijn nummer en na vijf minuten praten, wisten Marius en ik dat we moesten gaan samenwerken. Uiteindelijk zijn we zelfs compagnons geworden in zijn bouwbedrijf. Een week na mijn ontmoeting met die vrouw belde de productiemaatschappij

Lees het hele interview met Bob in Vriendin 23, vanaf morgen in de winkels!

Reageer op dit artikel

Instagram