Nieuwtjes

Internationale Vrouwendag: lees deze 5 inspirerende verhalen uit Vriendin

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Het thema van dit jaar is ‘heldinnen’. Iedereen kent wel een heldin die zich heeft ingezet voor vrouwenrechten, gelijkheid of hun medemens. Daarom delen wij vandaag vijf inspirerende verhalen uit Vriendin.

Michelle droeg een baby voor een homostel

Michelle (34) heeft vier kinderen, maar wilde een baby dragen voor een stel voor wie dat niet ­vanzelfsprekend is. Toen ze de oproep van Eise (48) en Michel (45) las, wist ze: ik kan en wil deze mannen helpen. Zo werd Sanne geboren.

Manja was de eerste vrouwelijke F-16-piloot ter wereld
Manja: 'Ik was de eerste vrouwelijke F-16-piloot ter wereld'

Manja (52) werkte jaren in het leger, waar ze vloog in een F-16. Ze stapte over naar de burgerluchtvaart en is nu gezagvoerder van een Boeing 737. “Het blijft een mannenwereld, maar ik pas er prima tussen.”

Leontien van Moorsel: ‘Ik heb een inloophuis voor meiden met een eetstoornis’

Leontien van Moorsel (48) had een succesvolle wielrencarrière, maar ontwikkelde daardoor ook anorexia. Nu heeft ze een inloophuis voor meiden met een eetstoornis, een bedrijf én speelt ze in Soof de musical. “Het interesseert ons niet of een kind gymnasium doet, wij willen dat een kind gezond is.”

Yvonne adopteerde bewust twee kinderen met gezondheidsproblemen

Yvonne adopteerde bewust twee kinderen met gezondheidsproblemen

Toen Yvonne (42) en haar man Jeroen (46) hoorden dat ze kindjes met gezondheidsproblemen konden adopteren, twijfelden ze geen moment. “We willen En-Ping (8) en Yun (6) meegeven dat ze hun dromen kunnen verwezenlijken. Als je iets wilt, lukt het.”

Mariëlle en Janita begonnen de eerste vrouwengarage van Nederland

Mariëlle en Janita begonnen de eerste vrouwengarage van Nederland
Bougies, V-snaar… Wat het zijn? Of waar ze zitten? In de eerste Nederlandse autoboetiek voor vrouwen, wordt je dat haarfijn uitgelegd.

Reageer op dit artikel