Stel (4)

Katja: ‘Ik verloor mijn grote liefde uit het oog’

Katja ontmoette haar droomman op Lowlands, maar verloor hem door omstandigheden uit het oog. En hoewel ze de hoop had opgegeven, kwamen ze elkaar tóch weer tegen.

Favoriete zanger

Katja (24): “Ik was op Lowlands en stond in een tent te wachten bij het podium waar mijn favoriete zanger zou optreden. Hij was nog niet heel erg bekend, dus had de programmering hem ergens op zaterdagochtend ingeroosterd. Het was erg rustig; op mij en een groepje dronken jongens na, stond er vrijwel niemand. Toen de artiest begon, bleven die jongens heel hard praten en probeerden ze de zanger zelfs belachelijk te maken door hem luid en vals na te doen. Ik stoorde me er behoorlijk aan, maar ik ben vrij verlegen, dus ik durfde er niets van te zeggen.”

Knappe jongen

“Toen hoorde ik een jongen die blijkbaar niet bij die groep hoorde een opmerking maken. Geduldig maar streng, en ik ving iets op over dat de zanger op het podium een van de beste singer-songwriters van deze tijd was en dat hij respect verdiende. De groep droop af. Wauw, ik was al onder de indruk, maar toen ik omkeek, zag ik dat hij een bijzonder knappe jongen was! En hij hield ook nog van dezelfde muziek als ik… Samen genoten we van de rest van het optreden en af en toe keken we naar elkaar. Toen de zanger klaar was en het podium verlaten had, raakte ik aan de praat met de leuke jongen. Hij vroeg of ik zin had in een biertje en al was het pas elf uur in de ochtend, toch zei ik ja.

Liefde op het eerste gezicht

“Daarna brachten we de rest van het weekend samen door. Mijn vriendinnen zag ik wel af en toe, maar verder had ik alleen maar oog voor Jonas. En hij voor mij. Het was echt liefde op het eerste gezicht geweest. Op maandagochtend ging alles opeens heel snel. Mijn vriendinnen en ik moesten ons haasten, want een van hen moest die middag op de universiteit zijn, en Jonas hielp een vriend, want die was zijn portemonnee verloren. De batterij van mijn telefoon was leeg en Jonas’ mobiel lag ergens in zijn tent, dus bij ons gehaaste afscheid zei hij: ‘Ik heet Koppema, je vindt me wel op Facebook en dan spreken we elkaar snel!’ En weg was hij. Ik was ervan overtuigd dat ons samenzijn hier niet zou eindigen, daarvoor hadden we een veel te goede klik.”

Lees ook: Cathy had op haar 35ste een vakantieliefde

Geen hoop meer

“Dus eenmaal thuis met mijn telefoon aan de oplader ging ik zoeken op Facebook. Maar ik vond geen Jonas Koppema. Ik heb zijn naam op elke mogelijke manier gespeld: Coppema, Koppenma, Kopperma… niets leverde een match op. Ik heb zelfs nog een oproepje geplaatst op de eventpage van Lowlands, maar er kwam geen enkele reactie. Helaas had ik ook geen foto van hem. Ondertussen vroegen mijn vriendinnen zich af of het wel zijn echte naam was en of hij misschien gewoon een leuk weekend had gehad en het daarbij wilde laten. Maar daar geloofde ik niks van; het was zo bijzonder tussen ons geweest! Zoiets voel je alleen als het wederzijds is. Toen het nieuwe studiejaar begon, gaf ik mijn zoektocht op. Ik vergat Jonas niet, maar had geen idee hoe ik hem op zou kunnen sporen. Af en toe kwam ik een andere leuke jongen tegen met wie ik een tijdje datete, maar echt verliefd werd ik niet. Langzaam werd het zomer en kwam Lowlands weer in zicht. Samen met mijn vriendinnen ging ik naar het festival.”

Bijzondere hereniging

“Het begon goed, met een fijn feest op vrijdagavond. De volgende ochtend stonden de meesten van ons met een kater op, maar bij mij viel het mee, dus besloot ik in m’n eentje wat over het terrein rond te lopen. Op een gegeven moment liep ik langs de tent waar ik een jaar eerder had gewacht op mijn favoriete zanger. Er was nu geen optreden, er liepen alleen wat mannen heen en weer die spullen en instrumenten neerzetten voor de volgende show. Toch wandelde ik naar binnen. Op de grond zat een jongen, met een biertje naast zich. Voordat ik zijn gezicht zag, herkende ik hem al. En voordat ik iets kon zeggen, had hij zich al omgedraaid. Hij stond op, we zeiden niets, maar staken onze armen naar elkaar uit voor een lange omhelzing. ‘Ik hoopte al dat je hier zou zijn’, zei hij daarna. Het bleek dat hij ook naar mij gezocht had. Mijn bericht was nooit op zijn tijdlijn verschenen. En hij heette Sikkema. Ik had het verkeerd onthouden. Het was een enorme opluchting te horen dat hij me helemaal niet na één weekend zat was geweest, maar ook een jaar lang aan mij had gedacht. Sindsdien zijn we echt een stel. We wonen nu zelfs  een paar maanden samen!”

Lees ook: Saskia: ‘Ik ben verliefd op mijn ex, maar hij is nu bezet’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
 • Anoniem
  Madelon
  Leuk verhaal, alleen jammer dat het volledig uit de duim gezogen is. Er staat geen disclaimer bij dat namen wegens privacyredenen gewijzigd zijn, er bestaat geen Jonas Sikkema op Facebook. Beetje factchecken Vriendin, zo gedaan.
  Beantwoorden
  • Anoniem
   Melanie
   Ik was dus niet de enige die ging kijken naar deze Jonas ;')
   Beantwoorden
  • Anoniem
   Jolanda
   Misschien heeft hij geen fb meer.😏
   Beantwoorden

Gerelateerde artikelen