Het jaar van... Inge van Deleukstetaartenshop

Het jaar van… Inge van Deleukstetaartenshop

Hoe was 2015 voor jou? Bekende én onbekende Nederlanders vertellen. Inge: ‘Een moeilijke situatie maakt je altijd sterker.’

Hoe was 2015 voor jou? Bekende én onbekende Nederlanders vertellen. Inge: ‘Een moeilijke situatie maakt je altijd sterker.’

Met deleukstetaartenshop is Inge (46) al jaren zeer succesvol. Een donkere periode breekt in 2013 aan als ze kanker blijkt te hebben. De behandelingen slaan aan en begin dit jaar pakt Inge haar werk weer op. "Vertrouwen in jezelf houden, in welke situatie dan ook, is van levensbelang."

9 Maart
In het hoofdkantoor van CakeSupplies, een groothandel in bakproducten, volgt een groep winkeliers een workshop. Een groep van een man of twintig leert een taart maken in de vorm van een cowboylaars. Marsepein en fondant in alle kleuren van de regenboog liggen uitgestald op de werktafels. Er hangt een heerlijk zoete geur. De cursusleidster vertelt dat ze de leukste baan ter wereld heeft en wij geloven haar meteen. Even verderop liggen in metershoge stellages de bakproducten en bakbenodigdheden opgeslagen tot aan het plafond. Vrachtwagens rijden de hele dag af en aan om pakketten op te halen en af te leveren door heel Europa. Het is een vreemd idee dat dit miljoenenbedrijf het resultaat is van een uit de hand gelopen hobby. Dertien jaar geleden begon eigenares Inge vanuit haar bijkeuken Deleukstetaartenshop. Ze zag haar zaak steeds verder groeien. Ze had het gevoel dat ze in een sneltrein zat. Een trein waar ze twee jaar geleden bruusk uit werd gezet toen ze baarmoederhalskanker bleek te hebben. Vanuit haar kantoor in Wormer blikt ze terug op deze periode. “Ik was intens verdrietig toen er in 2013 uitzaaiingen waren gevonden en de kans twintig procent was dat ik de ziekte zou overleven. Moest ik afscheidsbrieven gaan schrijven aan mijn kinderen? Moest ik stoppen met mijn werk? Mijn werk kon ik, met heel veel pijn in mijn hart, opgeven, maar mijn kinderen niet. Die afscheidsbrieven zijn er nooit gekomen. Ze kunnen me niet missen. Ik moet ze eerst nog zien trouwen en zelf kinderen zien krijgen.”

Niets meer uitstellen
De behandelingen die Inge kreeg, sloegen aan. Na twee jaar knokken voor haar herstel, pakt ze haar werk weer op. Ze vindt het fijn om haar collega’s te zien en bezig te zijn met het creatieve proces. Al vindt ze reïntegreren ook confronterend. “Ik wil alles zo goed mogelijk doen en overal grip op hebben, maar dat kan niet meer. Dat vind ik lastig.”

Lees meer over het jaar van Inge in ons extra dikke kerstnummer (nummer 51). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen