Everon Jackson Hooi: 'Acteren geeft me rust, even weg uit de realiteit'

Everon Jackson Hooi: ‘Acteren geeft me rust, even weg uit de realiteit’

Al twaalf jaar kennen we hem als Bing in Goede tijden, slechte tijden. Maar acteur Everon Jackson Hooi (35) heeft nog meer in zijn mars: hij heeft een eigen sieradenlijn en is hoofdredacteur van GTST Magazine. “Door een gebrek aan opleiding of ervaring laat ik me absoluut niet tegenhouden.”

Al twaalf jaar kennen we hem als Bing in Goede tijden, slechte tijden. Maar acteur Everon Jackson Hooi (35) heeft nog meer in zijn mars: hij heeft een eigen sieradenlijn en is hoofdredacteur van GTST Magazine. “Door een gebrek aan opleiding of ervaring laat ik me absoluut niet tegenhouden.”

Even eerlijk: wat vind je zelf van je personage? Hij kan heel onaardig en wraakzuchtig zijn…
“Dat is waar, maar ik vind hem een topper! Omdat hij altijd gaat voor wat hij echt wil. Dat vind ik een mooie eigenschap en wat dat betreft leer ik zelf van hem. Bing heeft een goed hart, hij pakt dingen alleen niet altijd goed aan. En hij heeft ook vaak keiharde pech. Daar gaat hij heel slecht mee om, want dan gaat hij om zich heen slaan. Die donkere kanten vind ik heerlijk om te spelen, die heb ik zelf namelijk niet. Ik ben weleens boos, maar dat duurt maar even, daarna laat ik het los.” Grinnikt: “Bing niet, die stopt niet voor zijn tegenstanders kapot zijn.”

Wat hebben jij en Bing gemeen?
“Hij is goed voor de mensen die hem lief zijn. Dat ben ik ook.”

Wie zijn die mensen voor jou?
“Mijn moeder, die staat op nummer één. Daarnaast mijn partner Jozua. Ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat hij gelukkig is, dat zie ik echt als mijn taak. Als dat andersom ook zo is, zoals bij ons, heb je het goed samen. We zijn nu tweeënhalf jaar bij elkaar en dit is mijn eerste serieuze relatie.”

Hoe heb je Jozua leren kennen?
“Op Tinder! Ik was aan het swipen, zag zijn foto en dacht meteen: dit is hem. We hadden een match, stuurden berichtjes over en weer en na een week liet ik hem al weten dat ik hem wilde ontmoeten. Dat was nogal pushy van me, geloof ik… Maar het werkte wel: nog een week later hadden we afgesproken. Ik zat op Rotterdam CS op hem te wachten en hij kwam met een grote glimlach aanlopen. We zijn iets gaan eten en ik vond hem meteen leuk. Al snel zei ik tegen hem: ‘Jij wordt van mij.’ Laatst vertelde hij dat hij toen even dacht: psycho! Haha! Maar hij is nog steeds bij me.”

Waarom duurde het zo lang voordat je uit de kast kwam?
“Zelfacceptatie vooral. Ik wilde helemaal niet homoseksueel zijn. Dat had verschillende redenen: geloof, cultuur, mezelf niet willen accepteren voor wat ik was. Het veranderde pas toen ik het mijn moeder had verteld en zij het had geaccepteerd. Dat ging niet makkelijk, ze had er veel moeite mee. Maar nu is het goed en zij was ook degene die tegen me zei: ‘Iedereen zit je op je nek, je moet het nu gewoon vertellen.’ Dat was echt een keerpunt. 'Ik dacht: als zij er oké mee is, kan me
verder van niemand op deze aardbodem schelen wat ze van me vinden. Je moet weten dat mijn moeder erg gelovig is. Zo ben ik ook opgevoed. En al ga ik tegenwoordig niet meer naar de kerk, ik geloof in een God, maar niet persé in maar één geloof.”

Lees het hele interview met Everon Jackson Hooi in Vriendin 25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen