Persoonlijke verhalen

Esthers dochter viel in handen van een loverboy

Esther (42) is getrouwd met Marcel (46) en is moeder van Naomi (15) en Lois (11). Bijna drie jaar geleden begon Naomi zich opstandig te gedragen en het werd steeds extremer. “Ineens viel bij mij het kwartje: dit moest om een loverboy gaan.”

Esther: “Veel mensen denken bij loverboys aan foute vriendjes die meiden inpalmen met mooie woorden en cadeaus, en aan meisjes uit ontwrichte gezinnen, zodat die mannen vrij spel hebben. Dat beeld wil ik wegnemen: loverboys zijn namelijk nietsontziende criminelen die ingenieus te werk gaan en zelfs onder de ogen van liefhebbende ouders het kind wegkapen. Zoals bij ons het geval was. Wij zijn altijd erg betrokken bij onze kinderen en hebben nooit eerder problemen gekend. Mijn man en ik hebben een goed huwelijk en we vormen met onze dochters een warm, hecht en normaal gezin.”

Toch werd ook hun dochter Naomi slachtoffer van een loverboy. Op weg van school naar huis werd ze door een jongen aangesproken. Hij complimenteerde haar met haar uiterlijk, zei dat hij haar al vaker had gezien, vroeg haar nummer en stuurde sms’jes. Naomi was een onzeker meisje en vond de aandacht spannend. Ze voelde zich gevleid. Maar dat was van korte duur. Want niet lang erna werd ze gedwongen seks met hem en andere mannen te hebben.

Stiekem
“We weten inmiddels dat het net voor Naomi’s dertiende verjaardag is begonnen. Dat was in maart 2013. Vlak daarna veranderde haar gedrag. Ineens haalde ze slechte cijfers op school. Ze at en sliep slecht en was brutaal. In eerste instantie dacht ik aan typische puber streken. Maar haar gedrag werd steeds extremer. Ze begon te liegen en als ik haar daarmee confronteerde, had ze altijd allerlei smoesjes klaar. De blauwe plek op haar been? Was tijdens gym gebeurd, of ze was met de fiets gevallen. Ze werd steeds opstandiger. Smeerde haar gezicht vol make up. Ook kwam ze vaak veel te laat thuis of ging ze stiekem de deur uit als ze huisarrest had en reageerde dan niet op mijn verontruste telefoontjes en appjes. Ik ben geregeld op mijn fiets gestapt om haar te zoeken. Als ze dan eindelijk binnenstapte en ik vroeg waar ze was geweest, schreeuwde ze dat ik me met mijn eigen zaken moest bemoeien. Ze zocht constant de confrontatie op met ons, kwam afspraken niet na en er hing een nare sfeer in huis." 

Lees het hele verhaal in Vriendin 6. 

Reageer op dit artikel

Geertje1969

Hoi Esther. Ik zou graag in contact met je willen komen. Mijn dochter is nu 21 maar heet hetzelfde mee gemaakt. Ook zij is een vlinder geweest.

Beantwoorden
Rick

Lieve ouders pas op voor die jongens. Jullie dochter zal bij de”vrienden” weg moeten maar niet meteen naar u . Wij zijn in staat u en uw dochter te helpen en u en uw dochter veilig te stellen. Zonder langdurige justitiële rompslomp.

Beantwoorden