Sientje is drielingmoeder

Drielingmoeder Sientje: ‘Missen de meiden elkaar?’

Wat we ons altijd hebben afgevraagd, wordt nu getest. Missen de meiden elkaar en zijn ze zich bewust van elkaars aanwezigheid?

Wat we ons altijd hebben afgevraagd, wordt nu getest. Missen de meiden elkaar en zijn ze zich bewust van elkaars aanwezigheid?

Hartverscheurend

Onze meiden worden voor de tweede keer in hun leven voor langere tijd gescheiden. De allereerste keer was drie maanden na hun geboorte. Tess en Janne mochten naar huis en Pip moest twee weken langer blijven. Hartverscheurend, maar voor een goed doel, zullen we maar zeggen. Op dat moment waren de meiden nog nooit samen thuis geweest dus dat maakt voor dit onderzoek wel degelijk verschil.

Opnieuw gescheiden

Nu, zeven maanden later, worden de meiden opnieuw gescheiden. Tess en Janne zijn thuis en Pip ligt in het ziekenhuis in Nijmegen. Tot zover dus vergelijkbaar. Toch voelt het dit keer anders. Ze zijn een aantal maanden samen thuis geweest. Ze zijn ouder, wijzer en zich meer bewust van elkaars aanwezigheid (in dit geval dus afwezigheid). Ik heb altijd gedacht dat dit invloed heeft op de meiden, maar harde bewijzen heb ik nooit gehad. Voelen ze elkaars afwezigheid? Vragen ze zich af waar de ander is? Missen ze de geluiden en de geur van elkaar? Waar zij deze vragen zelf nog niet kunnen beantwoorden, proberen wij erachter te komen of meerlingen, in dit geval onze meiden, elkaar missen. De afgelopen twee weken heb ik tijdens de ziekenhuisopname wat antwoorden verzameld.

Lees ook haar vorige blog: ‘Doe normaal Sientje, je staat te huilen om een clown’

Glimlach van oor tot oor

Een vermoeide Pip ligt in bed te zoeken naar haar slaap. Waar ze deze bijna te pakken heeft komen Tess en Janne binnenstormen voor een bezoekje. Aan beide kanten van haar bed hangt een zus uit nieuwsgierigheid over de rand. En daar is die dan; de lach waar we al de hele dag op zaten te wachten! Een glimlach van oor tot oor. En daar blijft het niet bij, want al weten wij niet wat er gezegd wordt, doet Pip haar verhaal tegen haar zussen. Terwijl Janne met een brede glimlach aandachtig luistert, onderzoekt Tess met haar ogen de omgeving. Om de dag zorgen we ervoor dat de meiden samenkomen en elke keer herhaalt zich dit. Een enorme glimlach, even bijkletsen en genieten van elkaars aanwezigheid. Ik sluit dit onderzoek af met de volgende conclusie: ja, de meiden zijn zich bewust van elkaar en zouden heel graag weer samen zijn.

Lees ook: ‘Vijf weken geleden werd Pip opgenomen in het ziekenhuis’

Over Sientje

Sientje blogt iedere week over haar leven als drielingmoeder. Volg Sientje, Tess, Janne en Pip op de voet! Sientje stond eerder dit jaar met haar verhaal in Vriendin. Na een zwangerschap van 28 weken, werden Tess, Janne en Pip geboren. Ze waren klein, maar dapper. Vooral Pip; zij had het moeilijk en vocht om in leven te blijven. De meisjes lagen zeven weken in een couveuse om aan te sterken. Het was een periode waarin Sientje zich vaak machteloos voelde omdat ze niets voor haar dochters kon doen, maar ook een tijd waarin zij en Jos veel steun van hun omgeving kregen. Jos en Sientje zijn nooit gestopt met hopen en wensen dat hun kinderen alle drie naar huis zouden komen. Toen het eindelijk zover was, durfden ze het geboortekaartje pas te versturen. ‘If you can dream it, you can do it’ staat er in sierlijke letters op het kaartje. Volg drielingmoeder Sientje ook op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen