Door de gewichtsbarrière heen

Door de gewichtsbarrière heen

Marjo kan er van genieten om naar de sneeuw te kijken, maar het belemmert haar toch wel bij het sporten. Fietsen en wandelen wordt zo ineens een stuk lastiger, maar ze laat zich niet kennen.

Marjo kan er van genieten om naar de sneeuw te kijken, maar het belemmert haar toch wel bij het sporten. Fietsen en wandelen wordt zo ineens een stuk lastiger, maar ze laat zich niet kennen.

Bijna is het zo ver. Het verhaal over mijn vriendin en mij staat in Vriendin nummer 5. Zenuwachtig ben ik wel hoor. Geen idee hoe de foto's zijn geworden. Nog een weekje geduld hebben!

Het afvallen gaat op het moment moeilijk. Mijn lichaam is compleet gelukkig met het gewicht wat de weegschaal op dit moment aangeeft. Voordeel is dat aankomen niet zo snel gebeurt, nadeel is dat afvallen dus ook niet zo snel gebeurt. De winter is in mijn idee ook niet de makkelijkste periode om af te vallen. Je wilt toch het liefste binnen zitten met een grote kop chocolademelk met slagroom! Uiteraard doe ik dat niet, maar de avonden zijn natuurlijk best lang en de verleiding is groot.

Uiteraard wandel ik nog steeds. Niet zo veel als ik eigenlijk zou willen, want de kou houdt me toch iets vaker binnen. Maar elke dag 1 grote ronde met de honden dat zit er minimaal wel in. De overige uitlaatmomenten neemt manlief vaak voor zijn rekening. Fietsen doe ik ook niet zo heel vaak, dat is toch lastig als er sneeuw op de weg ligt!

Wie heel erg geniet van de dikke laag sneeuw is onze hond Murphy. Hij wil alleen maar buiten spelen en is intens gelukkig wanneer er sneeuwballen worden gegooid. Hij kan diep graven om ze weer op te duikelen, hij zit dan van onder tot boven onder de sneeuw. En naar binnen gaan doet hij liever niet. Onze andere hond, Guinness, is juist het tegenovergestelde. Ze wil het liefste niet naar buiten en ze is intens gelukkig wanneer ze lekker in haar warme mandje ligt. Erg leuk om het verschil te zien tussen die twee.

Helaas moet ik eerlijk bekennen dat een recept proberen uit het Weight Watchers Gezond Gezin boek nog niet is gelukt. Op de een of andere manier is januari tot nu toe erg druk (en gezellig) geweest. En omdat het al zo druk is, heb ik nog niet de energie gehad om me in de recepten te verdiepen. Maar zodra we wat hebben uitgeprobeerd, zal ik het zeker met jullie delen!

Komende weken is mijn doel om nu toch echt door het gewichtsplateau te breken. In positieve zin uiteraard, dus dat de weegschaal een lager cijfer aan geeft! Ik hou weer keurig mijn punten bij (dat wilde de afgelopen weken er nog wel eens bij in schieten) en ga er weer 100% voor. Nu maar hopen dat er veel leuke reacties komen op mijn Vriendin-verhaal, dan kan ik er weer voor 200% tegen aan!

Tot over 2 weken, veel succes allemaal!
 

 

 

 

 

  • 24 uur per dag tot je beschikking
  • ProPoints ® waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Met het Gewichtsverloop breng je je voortgang in kaart
  • Fitness-tips voor ieder niveau, inclusief demo's
  • Altijd je ProPoints ® dagboek bij je met de Weight Watchers App (alleen voor iPhone en iPad)!
     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen