Stel

Lezeressen vertellen: ‘Dit houd ik geheim voor mijn partner’

Natuurlijk, over de grote zaken des levens is eerlijkheid binnen je relatie enorm belangrijk. Maar een klein leugentje om bestwil? Voor deze vrouwen werkt dat prima.

‘De boetes moffel ik weg’

Lea (49): “Ik heb een nogal sportieve rijstijl, zoals ik het zelf graag noem. In de praktijk betekent het dat ik vaak te hard rijd. En ik vergeet ook nog weleens mijn parkeer-app aan te zetten. En dus krijg ik vrij regelmatig boetes. Mijn vriend, zelf een keurige chauffeur, snapt daar niets van. Na de zoveelste ruzie erover, ben ik begonnen de enveloppen van het CJIB te onderscheppen en weg te moffelen voor mijn vriend ze vond. Werkt prima. Gelukkig hebben we gescheiden rekeningen. Natuurlijk vind ik het ook zonde van het geld en ik probeer er echt wel wat aan te doen, maar ik heb nu eenmaal vaak haast. En de app die ik gebruik om flitsers te verklikken, werkt blijkbaar niet altijd even goed. Weet je, ik heb gewoon geen zin in eindeloze discussies erover. Het is dom, ja, ik weet het. Maar moet hij me dat nou de hele tijd inwrijven? Niets zeggen werkt voor mij een stuk beter. Mijn vriend zei laatst dat hij het zo goed van me vindt dat ik nog zo weinig op de bon wordt geslingerd.”

‘Nee hoor, dit jurkje had ik al’

Janneke (32): “Nieuwe kleren ruiken vaak heerlijk naar wasmiddel als ik ze draag. Ik gooi alles namelijk eerst in de was en als mijn vriend vraagt of ik iets nieuws heb, zeg ik: ‘Nee joh, dit komt net uit de was.’ Niets aan gelogen. Soms doe ik het niet, dan zeg ik dat iets nieuw is. Anders valt het op. En het is natuurlijk normaal om af en toe nieuwe kleren te kopen. Maar dat ik minstens vier pakketjes per week binnenkrijg, zou mijn vriend zwaar overdreven en zonde van het geld vinden. Daarom laat ik alles bij een pakketpunt bezorgen, smokkel ik het naar binnen en speel ik overtuigend dat hij vast niet goed had opgelet toen ik die jurk eerder droeg. Ik heb helemaal geen zin in een eindeloze discussie over geld en of ik iets wel of niet nodig heb. Hij heeft een motor, dat vind ik dan weer zonde van het geld.”

Lees ook: Carina: ‘Ik loog tegen mijn vriend over mijn aantal bedpartners’

‘Stiekem snoep ik voortdurend’

Petra (40): “Nee, ik begrijp zelf ook niet waarom ik toch zo weinig afval met mijn koolhydraatarme dieet. Ik eet groentepasta, vermijd brood en allerlei lekkere dingen en toch gaat er amper wat af. Althans, zo denkt mijn vriend dat het zit. In werkelijkheid vind ik het dieet echt niet vol te houden en zondig ik voortdurend als hij niet thuis is. Niet alleen door brood te eten, maar ook koek en chocola. Laatst heb ik zelfs sushi besteld toen mijn vriend een avond niet thuis was. Het was genoeg voor twee personen, ik heb het in mijn eentje opgegeten. Ik ben er niet trots op. Ik wil echt afvallen, maar het lukt me gewoon niet om van de lekkere dingen af te blijven. Mijn vriend vindt het sneu voor me dat ik niet afval. ‘Je doet zo je best’, zegt hij.”

‘Mama gaat Netflixen’

Maja (37): “Ik ben dol op mijn drie kinderen, maar het leven als moeder van een paar heel drukke jongens is soms ook gewoon zwaar. Zo nu en dan – ongeveer eens per twee maanden, soms wat vaker – boek ik een middag extra kinderopvang voor de jongens en dan ga ik lekker Netflixen. Mijn man weet dat niet, die denkt dat ik het op zo’n moment daadwerkelijk zo druk heb met mijn werk als zelfstandig ondernemer dat ik die extra werktijd echt nodig heb.”

Lees ook: Lezeressen vertellen: ‘Dit houd ik geheim voor mijn partner’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen