Dennis Weening voelt zich vrij: 'Ik ben zelf nog een groot kind'

Dennis Weening voelt zich vrij: ‘Ik ben zelf nog een groot kind’

Dennis Weening (42) zien we niet meer bij RTL, maar stilzitten hoeft hij gelukkig niet. Er lopen alweer allemaal projecten én hij geniet van zijn hok vol meiden, met dochters Coco en Charlie en echtgenote Stella.

Dennis Weening (42) zien we niet meer bij RTL, maar stilzitten hoeft hij gelukkig niet. Er lopen alweer allemaal projecten én hij geniet van zijn hok vol meiden, met dochters Coco en Charlie en echtgenote Stella.

Het was even schrikken toen vorig jaar het bericht kwam dat Dennis Weening na zes jaar stopte met het presenteren van Expeditie Robinson. Ook voor hem, bleek al snel. Zijn ontslag mondde uit in een publieke discussie tussen Dennis, zijn manager en RTL. Inmiddels zijn de gemoederen gelukkig gesust, vertelt hij in een koffietentje aan de Amsterdamse Zuidas. En hij kijkt met een positief gevoel terug op zijn tijd bij de zender, benadrukt hij. “Over die heisa, want dat werd het, wil ik liever niet te veel zeggen. Het was onhandig van mij én van hen, en dat het escaleerde was gewoon stom. Ik ben nog een keer terug geweest om het uit te praten en we zijn nu goed met elkaar. Bij RTL heb ik tien fantastische jaren gehad waarin ik zó veel leuke dingen heb gedaan. So You Think You Can Dance, Levenslang met dwang, Bizarre eters, Tourette On Tour én natuurlijk Expeditie Robinson… allemaal mooie programma’s. Ik had graag willen blijven, sowieso is het nooit leuk als je ergens wordt uitgegooid, maar ik ben alweer met nieuwe dingen bezig en het is prima zo.”

Maar je hebt ook een gezin te onderhouden. Was je daarvoor bang toen RTL ophield?

“Natuurlijk, dat was het eerste wat door mijn hoofd spookte. RTL heeft me gelukkig erg coulant behandeld, het hield niet meteen op. Maar ja, ik moest wél aan de bak, want er moet geld in het laatje komen. Inmiddels heb ik al leuke nieuwe projecten. En ik kan nu ook dingen doen die niet konden toen ik onder contract stond, zoals Ink Master presenteren, kandidaat zijn in The Big Escape en een programma maken voor ADO Den Haag. Ik heb allemaal ideeën voor nieuwe programma’s en ga daarvoor met omroepen praten. Daarnaast heb ik ook mijn eigen bedrijf.”

Wat doe je daarmee?

“Met No Fronts Media maken we social media-campagnes. Door mijn jaren bij de televisie heb ik een enorm netwerk aan BN’ers in mijn telefoon staan. Die verbind ik, samen met een ander bedrijf, aan merken en dan produceren we ook zelf de campagnes, waar we toffe filmpjes voor maken. Het gaat nu al goed! Ik ben ook wel een ondernemer. Voorheen had ik Stennis Productions, een productiebedrijf, en daarmee sleepte ik met mijn grote Haagse mond ook leuke klussen binnen. Ik merk dat ik creatief ben, goede ideeën heb en dat ik nu ook de tijd heb om ze uit te voeren.”

Wij interviewden boer Jan over zijn Expeditie Robinson-avontuur

En dan heb je ook nog je gezin. Waarin je sinds kort niet meer de enige beroemdheid bent…

“Nee, dat klopt. Mijn dochter Coco van tien deed mee aan het programma Saved By The Bell (daarin mocht een klas met kinderen allemaal zelfbedachte vragen stellen aan BN’ers, red.). Ik hoop dat ze doorbreekt, dan word ik gewoon haar manager, haha. Nee, ze is er zelf heel nuchter onder. Iemand van Talpa zag Coco op mijn Insta-stories en vroeg of ze niet eens langs wilde komen voor een casting voor het programma. Toen ik het Coco voorlegde, heb ik haar nog gewaarschuwd: ‘Er komen heel veel kinderen, reken er niet op dat het iets wordt.’ ‘Geeft niet’, zei ze, ‘ik wil het gewoon doen.’ Ik bracht haar naar de casting, na een half uurtje kwam ze weer buiten en al snel hoorden we dat ze erbij zat.”

En wat deed ze het goed, wij waren fan!

Dennis lacht: “Ja, ik vond haar natuurlijk het leukste kind in die klas. Ze heeft een ontwapenend gezichtje, maar is ook echt een lief meisje. Haar zusje Charlie van drieënhalf is een stuk pittiger en kan echt een draakje zijn! Ze is een schatje hoor, maar als ze iets wil of juist níet wil, berg je dan maar. Mijn moeder vertelde dat ik, als ik vroeger ergens niet in wilde, op de grond ging liggen en ze me dan moest oprapen. Dat kan Charlie ook, echt van die scènes maken. Dat heeft Coco nooit gedaan, ik heb op haar nog nooit echt boos hoeven worden. Ze is lief en verzorgend naar iedereen. En dat zeg ik niet als haar vader, ik hoor het ook van vrienden. Coco wilde altijd een broertje of zusje. Daar maken we nu grappen over. Als Charlie een van haar buien heeft, kijkt Coco me aan en vraag ik: ‘Wil je nog een broertje of zusje?’ ‘Nee’, zegt ze dan heel beslist, ‘één Charlie is genoeg.’”

Wat voor vader ben je, streng?

“Dat moet wel met Charlie! Nee, ik denk dat ik vooral lief ben. Ik ben zelf nog een kind en wil altijd leuke dingen met ze doen. Op vakantie lig ik de hele dag met ze in het zwembad en thuis doen we vaak spelletjes. Soms hebben we onesie-avond; dan doen we allemaal een onesie aan en maken we het huis helemaal donker. Iedereen begint in zijn eigen kamer, dan gaan we eerst verstoppertje doen en houden daarna een kussengevecht.”

Douwe Bob: ‘Op een gegeven moment was ik geen leuke gast meer’

Dit verhaal komt uit Vriendin 15.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen