Placeholder

De feestdagen van Frans en Mariska Bauer

‘Kerst gaat om de gezelligheid met je familie’

‘Kerst gaat om de gezelligheid met je familie’

Met hun katholieke achtergrond vieren Frans (39) en Mariska (37) Bauer Kerst het liefst op een traditionele manier. Uitbundig, met hun dierbaren aan een tafel vol lekker eten. Mariska: “Maar geen Amerikaanse toestanden met de Kerstman en cadeautjes bij ons thuis!”

Met welke gedachte brengen jullie de Kerstdagen door?
Frans:
“Toen ik nog jong was, begon het Kerstfeest elk jaar met een kerkdienst in de katholieke kerk op Kerstavond. Daarnaast stonden de feestdagen ook in het teken van samenzijn en lekker eten. Het gezin mocht meebepalen wat er op het menu zou staan en mijn moeder startte dan een week van tevoren met de voorbereidingen.”
Mariska: “Wat Frans en ik later ook nog als traditie hebben toegevoegd, was eerst een tomatensoepje eten bij de Chinees op Kerstavond.”
Frans: “Kerst krijgt naarmate je ouder wordt een heel andere betekenis. Het wordt wat minder onbevangen en je leert de gezelligheid nog meer waarderen, zeker als je vaker te maken krijgt met heftige of aangrijpende gebeurtenissen in je leven. Vroeger was je daar toch minder mee bezig.”

Lees het hele interview met Frans en Mariska Bauer in Vriendin 51.