Persoonlijke verhalen

De favoriete zomeradresjes van Gaia Aikman

Terwijl de meesten van ons genieten van de vakantie, werkt musicalster en zangeres Gaia lekker door.  Maar als ze even vrij heeft bezoekt ze het liefste deze zomeradresjes.

In Vriendin 32 vertelt Gaia over haar zomerherinneringen. Het interview lees je hier.

Scheveningen

“De afgelopen drie jaar speelde ik in The lion king in het Circustheater en was het strand van Scheveningen onze ‘achtertuin’. Daar zijn veel strandtenten. Bij Blue Lagoon of Boonoonoonoos kun je bijvoorbeeld lekker zitten. Steam is een restaurant op de boulevard waar je ook kleine hapjes hebt – ik ben een snacker! – en Simonis is natuurlijk hét visrestaurant daar. Met de cast zijn we ook wel bij Crazy Piano’s geweest, waar we het altijd leuk hadden.”

Park en bos

“In Amsterdam ga ik met mooi weer graag naar het Vondelpark. Bij het Blauwe Theehuis kun je leuk zitten,
maar vaak ga ik er gewoon met een kleedje en een tas vol eten naartoe. Het Amsterdamse Bos is ook leuk, daar
heb je meerdere fijne plekjes. Net aan de buitenkant bij een piertje, of gewoon in het bos zelf, dat is iets drukker.”

Eten

“Een van mijn favoriete tentjes in Amsterdam is La Oliva Pintxos Y Vinos in de Jordaan. Daar serveren ze allemaal kleinere hapjes, zoals stukjes stokbrood gegarneerd met alles wat je maar kunt bedenken. Het zit in een klein straatje waar je ook buiten kunt zitten. En ik heb eindelijk een eethuisje gevonden waar ze net als in Suriname koken, Nando’s Kitchen. Precies zoals hoe het vroeger thuis smaakte, dus daar ben ik heel blij mee.”

Lees ook: De favoriete zomeradresjes van zangeres Krystl

Met vrienden

“Bij de Stadsschouwburg op het Leidseplein zit ik graag. Bovenin is Stanislavsky, met een balkon waar je een wijntje
kunt doen en waar vaak muziek is. Daar zit je met z’n allen op poefjes, heel gezellig. Na een show in het DeLaMar Theater zitten we vaak nog na in café de Smoeshaan.”

Festival

“Rollende Keukens! Of eigenlijk alles wat met eten te maken heeft, haha. Het is altijd in het Westerpark, met muziek en veel eettentjes. Ook het Kwaku Summer Festival in de Bijlmer vind ik leuk. Daar heb je lekker Surinaams eten!”

Uitje

“Mijn broertje van zes wil lekker fietsen, zwemmen of naar de bioscoop. Door de musical had ik weinig tijd om hem mee te nemen naar een pretpark, dus regelde ik dat vaak voor hem en mijn moeder, als cadeautje. Dan hield ik vanuit het theater contact via FaceTime zodat ik er toch een beetje bij was. Ik heb ze weleens naar de Efteling gestuurd, met een nachtje Eftelinghotel in een echte sprookjeskamer.”

Zomerdrankje

“DiSaronno Sour, dat is Amaretto met citroensap en geklopt eiwit en een kersje erop. Dat drink ik waar ik het maar kan vinden, bijvoorbeeld bij Bar 5&33, vlak bij het Centraal Station Amsterdam. Ze hebben het niet overal. Ik zag pas dat je er ook een doe-het-zelf pakket voor hebt, daar moet ik eens naar op zoek! Bij het Leidseplein heb je cocktailbar NJOY, daar kun je ook héél lekkere cocktails halen.”

IJswinkel

“IJscuypje, dat heeft veel filialen in én buiten Amsterdam en ik ben bij meerdere geweest. Qua smaken neem ik meestal kokos en rum-rozijnen. Toen ik vroeger kleine Nala speelde in The lion king, gingen we in Scheveningen ook weleens naar ijswinkel Palazzo. Nu ging ik daar weer vaak een ijsje halen, want gecombineerd met de herinneringen van vroeger zijn er gewoon geen lekkerdere ijsjes dan die van daar!”

Ook interessant: De favoriete zomeradresjes van Marlijn Weerdenburg

Tekst: Tanja Spaander. Foto’s: Bart Honingh. Visagie: Linda Huiberts. Met dank aan: De Waterkant, Amsterdam.

Reageer op dit artikel