Leuke dingen doen

De favoriete zomeradresjes van Marlijn Weerdenburg

Presentatrice, actrice en zangeres Marlijn Weerdenburg (36) trekt zich in haar vakantie het liefst terug, maar ze bezoekt ook graag een van deze zomeradresjes.

In Vriendin 31 vertelt Marlijn Weerdenburg over haar zomerherinneringen. Het interview lees je hier.

Nederlands eiland

“Vorig jaar zijn we op vakantie geweest op Terschelling en het was zo leuk! Het oude pastoorshuis is nu een B&B, De Postoari, met leuke mensen, mooie kamers en een fijne tuin. Daar zit je ’s ochtends te ontbijten, pakt de fiets en gaat naar een strandje, of een stuk wandelen. De eigenaar heeft een cateringbedrijf en nodigde ons soms uit om mee te eten. Dan zaten we met alle mensen die daar logeerden lekker ’s avonds in de tuin, barbecue erbij, heerlijk. Terschelling is echt een lievelingsplek.”

Strand

“Ik kom vaak op het strand van Zoutelande. Er is een leuke strandtent, De Strandzot, vlak bij het huisje van mijn ouders. Ze hebben aardig personeel en een fijne keuken; lekker om ’s avonds een visje te eten, maar ook om overdag een koffietje te drinken. En het ligt aan een mooi stuk strand, een inham waar de boten heel dichtbij langskomen. Mijn kind vindt het geweldig en mijn vader ook.”

Eten

“Onlangs was ik in Dordrecht bij De Watertoren, een restaurant van de eigenaar van Hotel New York in Rotterdam. Al het eten is biologisch en komt uit de eigen tuin, want bij het restaurant zit een moestuin. Je eet er zó vers: de groenten worden uit de tuin gehaald en op je bord gelegd.”

Drankje doen

“In Amsterdam zit ik geregeld bij De Waterkant, bij de Marnixstraat. Maar ik kom ook graag aan de overkant van het IJ, in Amsterdam-Noord waar veel van mijn vrienden naartoe zijn verhuisd. Daar heb je Loetje aan het IJ, waar je mooi aan het water zit. Er zijn allemaal kussens waardoor je kunt zitten, liggen en hangen, bijna met je voeten in het water. Heerlijk om drankjes te drinken en uiteindelijk nog een biefstukje te bestellen.”

IJswinkel

“De IJsvogel in de Kerkstraat in Den Bosch heeft het beste ijs van Nederland. Toevallig ben ik er vorige week nog geweest: vanaf mijn ouders zijn we er speciaal voor in de auto gestapt om daar een ijsje te halen. Ik heb er gewerkt toen ik 14, 15 was, als bijbaantje. Ze maken het ijs helemaal zelf: één soort, dus niet allemaal smaken. Maar die ene smaak is te gek. Vanilleachtig, maar niet zo zoet, met een heel eigen, romige smaak. Ze noemen het voor de grap wel ‘dieetijs’, omdat er beduidend minder suiker in zit dan in gewoon ijs. Mensen staan daar in rijen om een ijsje te halen, en terecht.”

Zomerdrankje

“Ik drink momenteel weinig alcohol en hou het vaak bij Spa rood. Dat is dorstlessend en vind ik lekkerder dan een glas water. Maar als ik met mijn vriendinnen weg ben, drinken we altijd Aperol Spritz. Het ziet er ook zo gezellig uit met die oranje kleur.”

Uitje

“Met Teun ga ik graag zwemmen. Bijvoorbeeld in het Marnixbad, dat is binnen. Bij mij in de straat is ook het Mercatorbad, daar zit een mooi buitenzwembad bij met een fijn peuterbadje. Vorig jaar ben ik met mijn moeder en Teun naar het Amstelbad in Ouderkerk aan de Amstel geweest, dat was ook superleuk. Niet te groot en perfect voor kindjes.”

Lees ook: leuke dingen om deze zomer te doen met vriendinnen

Wandelen

“Vroeger, toen ik nog in Brabant woonde, gingen we veel naar Oisterwijk. Daar heb je een mooi bos met vennen en een leuk boshuisje, de Venkraai. Daar had je lekkere tosti’s en chouffe bier met slagroom en zo. Het is een prachtige plek om te wandelen. Ik hou erg van wandelen; Paul en ik gaan regelmatig, met Teun in een rugzak die we speciaal voor hem hebben. Vindt hij nog steeds te gek.”

Markten

“Ik hou ervan om lekker rond te struinen op een leuke markt. En van eten, dus ik doe er graag boodschappen. We gaan thuis altijd naar de Ten Katemarkt in Amsterdam, vlakbij De Hallen. Maar ook weg van huis doen we er moeite voor: het eerste wat we doen als we in het buitenland zijn, of in Zeeland of op Terschelling bijvoorbeeld, is googelen waar een leuk marktje is.”

Festivals

“Vroeger was ik héél erg van de festivals, nu komt het er minder van. Vroeger ging ik elk jaar naar Lowlands en ook Concert at Sea is een van mijn favorieten. Op Into The Great Wide Open ben ik een paar keer geweest en op Oerol natuurlijk. Maar ook op theaterfestival De Boulevard, daar heb ik ook zelf gespeeld. Hoe langer ik hierover praat, hoe verdrietiger ik word dat ik er nog zelden kom! Ik hou van festivals, niks lekkerder dan je daar onderdompelen in muziek.”

Foto: Bart Honingh

Reageer op dit artikel

Esmeralda

Net t verhaal gelezen, zou zo met r op vakantie kunnen….zo herkenbaar …. zweden zeker doen!!!! Echt heel gaaf!!!

Beantwoorden