Stel (9)

Daniëlle en haar vriend gingen apart op vakantie: ‘Ik kreeg alle vrijheid’

Na vier jaar was de relatie van Daniëlle en Alex niet meer zo spannend. Daarom besloten ze apart van elkaar op vakantie te gaan en nog één keer de bloemetjes buiten te zetten.

Met een ander vrijen

Daniëlle (25): “Deze zomer zat ik verwachtingsvol met mijn beste vriendin in het vliegtuig naar Griekenland. Twee weken zon, relaxen en stappen, wat zalig. En: twee weken de vrijheid om te doen en laten wat ik wilde. Ik ben al vier jaar samen met Alex, the love of my life. Maar na vier jaar is het niet meer zo spannend. We houden veel van elkaar en in bed hebben we het leuk, maar om nu te zeggen dat de vonken eraf spatten: nee. Eigenlijk waren we allebei wel benieuwd hoe het zou zijn om weer met een ander te vrijen. Daarom besloten we apart van elkaar op vakantie te gaan en elkaar de kans te geven nieuwe ervaringen op te doen. Op vakantie leek ons dat veiliger dan thuis, waar je veel meer kans hebt om verliefd te worden, met alle problemen van dien. De avond voordat we zouden vertrekken, was heel intiem. Nog één keer lagen we in elkaars armen. Wat zou ons de komende tijd te wachten staan? Met vertrouwen namen we afscheid. We zouden elkaar snel weer zien en onze avonturen delen.”

Toch niet zo leuk

“Opgetogen kwam ik aan in Griekenland. Ook mijn vriendin, die single is, vond het te gek dat ze weer met mij zou kunnen keten en stappen zoals vroeger. Diezelfde avond zaten we sexy opgedoft in een bar en lieten de witte wijn ontkurken. Maar tot mijn verbazing voelde ik me niet blij. Alle mannen die ik die avond ontmoette, lieten me koud. En stiekem dacht ik steeds aan Alex, die in Spanje was met vier vrienden. Wat zou hij nu doen? Zou hij al aan het flirten zijn? Het idee dat hij iets met een ander zou doen, stond me ineens tegen. Tot dat moment had ik het idee dat ik zelf ook met een ander zou kunnen vrijen als bijbehorend voordeel gezien, maar dat leek opeens niet meer zo aantrekkelijk. Ik baalde van mijn gevoelens en liet me vollopen met wijn. Ik moest vast even wennen, morgen zou alles anders zijn.”

Lees ook: Lianne: ‘Het kan wél, gelukkig worden met je vakantieliefde’

Alleen gezoend

“Maar dat was het niet. Terwijl mijn vriendin de grootste lol had, verlangde ik alleen maar naar Alex. Dat is heel de vakantie zo gebleven. Ik heb me wel vermaakt hoor, daar dwong ik mezelf gewoon toe, maar diep in mijn hart telde ik de dagen tot we weer naar huis zouden gaan. Ik heb geen gebruikgemaakt van ‘de vrijheid’ die ik had. Nou ja, één keer heb ik gezoend met een Duitser, met veel drank op. Maar het voelde niet goed en ik ben snel ontsnapt naar ons hotel. Wat was ik blij toen ik in het vliegtuig naar huis zat! Gelukkig was het fantastisch om Alex weer te zien. We zijn 24 uur in bed gebleven. Natuurlijk was ik bang dat hij juist enorm enthousiast over zijn vakantie was, maar ook hij vertelde dat het hem was tegengevallen. Ik heb gezegd dat ik niet wilde weten of hij met andere vrouwen naar bed was geweest, ik zou die verhalen niet kunnen verdragen. Ook hij heeft mij niets gevraagd. Ik geloof dat we allebei toch iets jaloerser zijn dan we dachten. Nog eens een vakantie apart? Ik dacht het niet!”

Lees ook: Babette: ‘Tijdens carnaval mogen we van elkaar met anderen zoenen’

Foto: Getty Images