Charlie: ‘Heel opwindend dat trio, maar het maakte wel mijn relatie stuk’

Een trio leek Charlie (33) en haar vriend Stefan heel spannend. Maar de dag nadat die fantasie werkelijkheid werd, had Charlie een knoop in haar maag.

Charlie: “Tijdens mijn studententijd leerde ik Stefan kennen. Het was liefde op het eerste gezicht. Naast het feit dat hij ontzettend knap was, was hij geïnteresseerd, rustig en wist hij wat hij wilde; in dit geval mij. Ik was helemaal in mijn nopjes met hem. Hij was lief, altijd in voor een avontuurtje en ook in bed spatten de vonken ervan af. Maar na een paar jaar zakte ons seksleven een beetje in. We waren niet minder gek op elkaar, maar we vreeën wel steeds minder. Twee keer per week werd eens in de twee weken en eens in de twee weken werd eens in de maand…”

Best spannend

“Op een avond stonden we in de kroeg om de verjaardag van een vriend te vieren. Er waren veel oude bekenden van onze studie. Ook Debby was er, een meisje met wie wij allebei niet echt bevriend waren, maar die we wel kenden van feesten en dat soort dingen. Ik had de hele avond al het idee dat ze oogcontact probeerde te maken. Dat vermoeden klopte. Aan het eind van de avond kwam ze naar ons toe: ‘Wat leuk dat jullie nog steeds een stel zijn. Ik heb jullie altijd al zo knap gevonden samen.’ In eerste instantie zocht ik er niets achter, maar ze bleef terugkomen met complimenten. Toen we op het punt stonden om weg te gaan, kwam ze naar ons toe. Ze zei: ‘Misschien klinkt dit gek, maar ik vind jullie ontzettend aantrekkelijk. Mochten jullie ooit zin hebben in een spannende avond met z’n drieën, bel me dan.’ Mijn mond viel open van verbazing. Wat moest ik hier nou op zeggen? Stefan schoot in de lach en antwoordde melig: ‘We zullen het onthouden.’ Onderweg naar huis raakten we er niet over uitgepraat. Ik vond het bewonderenswaardig dat Debby zo veel lef had gehad. We twijfelden er niet over of ze serieus was met haar aanbod, ze was altijd al een feestnummer geweest. Een beetje lacherig zei ik tegen Stefan dat we er misschien maar iets mee moesten doen. Het leek me best spannend om het met een vrouw te doen en al helemaal met z’n drieën. Er gingen een paar weken voorbij en het idee ebde wat weg. Af en toe begon ik erover tegen Stefan. Hij vond het een beetje spannend, maar zei geen nee.”

Beetje nerveus

“Op een avond lagen we samen in bed. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken. Ik zei: ‘Steef, laten we het doen. Ik ga Debby appen voor een afspraak. Dan gaan we gewoon eerst iets met haar eten. Als het niet goed voelt, kunnen we daarna altijd nog naar huis gaan.’ Stefan stemde in. Ook hij kon niet ontkennen dat een nieuw avontuur ons seksleven goed zou doen. Ik appte Debby en ze antwoordde al binnen een uur: ‘Gezellig. Volgende week vrijdag. Acht uur.’ Die vrijdag was ik zenuwachtig. Was het wel zo’n goed idee? Wat als een van ons het niet naar zijn zin zou hebben? Ook Stefan was een beetje nerveus, maar we besloten toch te gaan. Teruggaan kon altijd nog. Toen we eenmaal met Debby aan tafel zaten, was alle spanning in één klap weg. Ze was heel relaxed, waardoor wij ons ook goed voelden. Toen Debby na het eten naar het toilet ging, keken Stefan en ik elkaar aan. ‘Wil je het doen?’, vroeg hij. Meteen zei ik ja. Ik vond het superspannend, maar ik twijfelde geen moment. Dit was dé kans om een trio te proberen, die konden we toch niet voorbij laten gaan? Stefan zat te glunderen. We gingen het doen.”

Lees ook: Sanne had een trio met haar beste vriendin

Ingewikkelder

“Die nacht was superopwindend. Stefan vond het fantastisch om mij en Debby samen bezig te zien. Op mijn beurt vond ik het heerlijk om zo veel handen op mijn lijf te voelen. Het bed delen met een man en een vrouw was een fantasie van mij en die avond werd die fantasie waargemaakt. Toen Stefan en ik naar huis gingen, waren we het erover eens dat het een onvergetelijke avond was geweest. De dag erna werd ik met een katerig gevoel wakker. Ik had een knoop in mijn maag die ik niet goed kon verklaren. Ik had het ontzettend naar mijn zin gehad de avond ervoor, maar iets zat me niet lekker. Was een trio echt het juiste middel geweest om ons seksleven spannender te maken? Had dit het niet alleen maar ingewikkelder gemaakt? Toen ik Stefan vertelde dat ik me niet fijn voelde, probeerde hij me gerust te stellen. Hij had het niet willen missen, maar het was vooral leuk geweest voor één keer. Ik besloot me over mijn rotgevoel heen te zetten. Hij had gelijk: we hadden een leuke avond gehad en daarmee was het klaar. Maar de dagen erna bleek dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ik kwam niet van dat nare gevoel in mijn buik af en bleef erover tobben. Na verloop van tijd ontdekte ik wat me dwars zat. Dat Stefan zo opgewonden was geworden van een andere vrouw deed pijn. Ik begreep zelf niet zo goed waarom. Ik had het zelf ook meer dan leuk gehad met Debby, maar dat voelde toch anders. Vóór die avond was het vrijen van mij en Stefan iets tussen ons geweest. Het was altijd zo intiem. En nu had iemand anders zich daarin gemengd. Een vrouw nota bene. De ene onzekere gedachten zette de volgende in gang. Waarom had Stefan hier eigenlijk aan meegedaan? Was ik al die tijd al niet genoeg geweest voor hem? Waarom was er wel seksuele spanning met Debby erbij, maar met mij alleen niet?”

Steeds onzekerder

“In de weken die volgden, werd mijn onzekerheid alleen maar erger. Ik kon de gedachte van Stefan en Debby samen in bed niet loslaten. Ik wist zeker dat hij het die avond veel leuker had gehad met haar dan het ooit was geweest met mij, ook al gaf Stefan me geen reden om dat te denken. Hoe vaker ik terugdacht aan die avond, hoe meer ik ervan overtuigd raakte dat Stefan en Debby alleen maar met elkaar bezig waren geweest. Stefan zei dan wel dat die ene keer genoeg was voor hem, maar door het maar vaak genoeg te denken, had ik mezelf ervan overtuigd dat hij verlangde naar nog zo’n avond, maar dan met Debby alleen. Stefan bleef ontkennen, maar het ging er niet meer in bij mij. Ik kon mijn onzekerheid en de realiteit niet meer uit elkaar houden. Ik wist het zeker: hij had niet meer genoeg aan mij. Al snel sloeg mijn onzekerheid over in pure jaloezie. Ik werd woest als we in de stad liepen en Stefan zijn blik ook maar een seconde op een andere vrouw wierp. Zie je wel dat ik niet interessant genoeg meer voor hem ben, dacht ik dan. Als hij op stap ging met vrienden, was ik ervan overtuigd dat hij bij Debby was. Op sommige avonden stuurde ik hem wel dertig berichtjes om hem te laten weten dat ik echt wel wist waar hij mee bezig was. Hoe hij het ook ontkende en hoeveel complimenten hij me ook gaf, het had geen zin. Ik had mezelf ervan overtuigd dat Stefan niks meer van mij wilde, alleen nog maar van Debby.”

Bekvechten

“In de eerste weken na die avond deed Stefan er alles aan mij te overtuigen van mijn ongelijk. Hij zei dat ik de enige vrouw was die hij wilde en naar wie hij verlangde. Ik had het gevoel dat hij dat soort dingen alleen maar zei om mij beter te laten voelen, niet omdat hij het meende. We kregen steeds vaker ruzie. Ik verweet hem dat hij zijn best niet meer deed, dat hij nooit genoeg aan mij had gehad en dat hij onze relatie niet de moeite van het vechten waard vond. Hij werd dan kwaad. Volgens hem was ik degene geweest die zo graag een trio had gewild, niet hij. En nu kreeg hij het ene verwijt na het andere. Hij was er echt klaar mee. Na drie maanden van bekvechten, maakte hij het uit. Hij zei er niet meer tegen te kunnen. ‘Ik heb er zo hard aan getrokken, maar ik kan helemaal niets meer goed doen bij jou. Ik stop ermee.’ Die boodschap kwam aan. Ik was er kapot van. Wekenlang was ik een hoopje ellende. Mijn vriendinnen probeerden me te troosten. Ze brachten me chocolade, namen me op sleeptouw, maar het veranderde weinig aan mijn toestand. In eerste instantie wilde Stefan geen contact met mij. Op dat moment voelde dat verschrikkelijk, maar achteraf gezien gaf het mij de gelegenheid om eens goed na te denken over onze relatie en mijn rol daarin.”

Lees ook: ‘De tijdelijke breuk bleek fantastisch voor ons seksleven’

Boos op mezelf

“Langzamerhand veranderde mijn verdriet in boosheid. Hoe kon ik zo stom zijn geweest? Ik besefte dat ik veel te ver gegaan was. Stefan was er nooit zo enthousiast over geweest als ik. En op de avond zelf was ook ik vooral met Debby bezig, niet hij. Doordat er een andere vrouw bij ons seksleven was gekomen, was ik aan alles gaan twijfelen: mijn lichaam, mijn seksuele prestaties en überhaupt wat ik Stefan te bieden had. Door mezelf maar vaak genoeg te vertellen dat ik niet genoeg was voor hem, was ik erin gaan geloven. De maanden voordat het uitging, had ik Debby als grootste bedreiging voor onze relatie gezien. Nu bleek dat ik dat zelf was geweest. Na een paar maanden heb ik Stefan gebeld. Ik heb wel twintig keer sorry gezegd, gezegd dat ik weet dat ik te ver gegaan ben en dat ik me als een jaloers kreng gedragen heb. Ik heb hem duidelijk kunnen maken hoeveel het me spijt. Gelukkig is hij niet meer boos, maar hij heeft me ook duidelijk gemaakt dat hij niet denkt dat het nog goed komt tussen ons. Het gebrek aan vertrouwen van mijn kant heeft hem veel pijn gedaan. Met mijn wanhopige gedrag heb ik veel schade aangericht. Ik hoop met heel mijn hart dat hij me ooit nog een kans geeft, want ik denk echt dat hij de liefde van mijn leven is. Maar hoe ik me gedragen heb, is niet goed te praten. Dat besef ik maar al te goed.”

Nooit meer

“Een ding weet ik zeker: een trio doe ik nooit meer. Het lijkt allemaal zo leuk en onschuldig, maar het kan zo veel kapot maken. We hadden het nooit moeten doen. Blijkbaar ging het tegen mijn vrouwelijke instinct in om mijn man bezig te zien met een andere vrouw. Er zijn genoeg andere manieren om je seksleven een oppepper te geven, maar iemand anders erbij betrekken, brengt veel meer met zich mee dan je van tevoren kunt bedenken. Ik weet nu dat ik er niet sterk genoeg voor in mijn schoenen stond. Of ik dat van tevoren had kunnen inschatten, weet ik niet. Ik weet het nu, nu het te laat is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen