Petra: ‘Hoe Dress for Success werkzoekenden met een minimum inkomen helpt’

Koning Willem Alexander, Koningin Máxima en een Tupperwareparty. Het lijkt niet logisch en toch hebben ze iets met elkaar te maken. Het scheelde niet veel of ik zat samen met ze op die party. Het was een  handshake away. Ik dronk namelijk koffie met de vrouw die dat de vorige dag met Willem Alexander had gedaan. 

Koning Willem Alexander, Koningin Máxima en een Tupperwareparty. Het lijkt niet logisch en toch hebben ze iets met elkaar te maken. Het scheelde niet veel of ik zat samen met ze op die party. Het was een handshake away. Ik dronk namelijk koffie met de vrouw die dat de vorige dag met Willem Alexander had gedaan.

One handshake away

Toen ik net in het dorp woonde werd ik door deze vrouw samen met wat andere dames uitgenodigd voor de koffie. Ik was meteen bang voor een Tupperwareparty. Omdat ik net in het dorp woonde had ik als stadse juffer geen idee wat ik kon verwachten. Ik had domme vooroordelen en kreeg visioenen over zo’n party met een kamer vol met plastic bakjes en bekers. Mijn vooroordeel was inderdaad dom want het werd een bijzondere ochtend waar ik koffie dronk en one handshake away was van de koning.

Dress for Success

De ochtend was bijzonder omdat één van de dames uitgebreid vertelde over haar ontmoeting met de koning. Willem Alexander was op werkbezoek bij Dress for Success en zij had hem een uitgebreide rondleiding gegeven. Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden met een minimum inkomen voorziet van leuke en nette kleding. Ook geven ze praktische ondersteuning om succesvol te kunnen solliciteren. De rondleiding had de vorige dag plaatsgevonden dus kregen we vers van de pers alle foto’s, verhalen en filmpjes te zien. Daar zat ik dan in mijn nieuwe dorp vol bewondering te luisteren en te kijken. De Tupperware bakjes zijn nooit op tafel gekomen, maar alle mooie verhalen wel.

Appeltjes van Oranje

De mooie verhalen gingen niet alleen over de ontmoeting met Willen-Alexander, maar ook over de succesverhalen van de cliënten. Die komen met hangende schouders binnen en gaan met opgeheven hoofd de deur uit en gaan vol zelfvertrouwen naar een sollicitatiegesprek. Toen ik al die verhalen zo aanhoorde sloeg mijn fantasie op hol. De dame zat zo enthousiast te vertellen dat ik haar echt op Máxima vond lijken en in gedachten zag ik ze al vriendinnen worden. Vriendinnen die straks met de gouden koets door ons dorp rijden en samen aanschuiven bij de koffieparty mét een Tupperware bakje vol met Appeltjes van Oranje. Die fantasieën en het handjes schudden zijn leuk maar het gaat nu om de werkelijkheid, want Dress for Success is genomineerd voor de Appeltjes van Oranje van het Oranjefonds.

Dress for Success steunen? Je kunt hier stemmen.

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Dress for Success Amsterdam
    Wat een prachtig artikel, heel leuk om te lezen en onze dank is groot!! We hebben nog drie dagen om het Appeltje van Oranje binnen te slepen, dus alle steun is welkom :-)
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen